Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Kedilerde Tırnak Kesimi Nasıl Olmalı?

Abone Ol 
Kedilerde Tırnak Kesimi Nasıl Olmalı?
2500.00₺

2010.55₺

N&D Düşük Tahıllı Tavuklu ve Narlı Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
1900.38₺

1590.55₺

Pro Plan Adult Tavuklu Yetişkin Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
1989.00₺

1287.55₺

Felicia Az Tahıllı Sterilised Tavuklu HypoAllergenic Kedi Maması 12 kg

Ürünü İncele
650.00₺

575.55₺

Kıtır Tavuklu Yetişkin Kuru Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele

Kedilerde tırnak kesimi büyük bir titizlik ve dikkat gerektirir. Kedi dostlarımızın sağlıklı biçimde hayatlarını sürdürebilmeleri adına onların bakımı aksatılmamalıdır. Kedi tırnak kesimi ve bakımı gibi konular da kedilerin bakım gereksinimleri arasında yer alır. Peki, kedilerin tırnakları nasıl kesilir?

Barınma ve beslenme gibi temel gereksinimlerin yanı sıra sevimli dostunuzun bakımını da aksatmamalısınız. Bu sayede dostunuzun sağlıklı bir yaşam sürmesi mümkün hale gelebilecektir.

Temizlik hususu kediler söz konusu olduğunda zorlayıcı değildir. Bunun en büyük nedeni de kedi dostlarımızın kendilerini yalayarak temizlemeleridir. Bu nedenle de kedinizin bakımında birkaç noktada da sizin bir şeyler yapmanız gerekir. Bunlar arasında kedilerde tırnak kesimi işlemi de yer almaktadır. Şimdi kedilerin tırnak kesimi nasıl olmalıdır açıklayalım.

Kedilerde Doğru Tırnak Kesimi

Kedilerde tırnak kesimi işlemi için ilk koşul, kedi dostunuzun bu uygulamaya izin verip vermemesi ile alakalıdır. Çoğu kedi tırnak kesimi işlemine tepki gösterebilir. Bu noktada eğer ilk defa kedinizin tırnaklarını kesecekseniz sakin olmalı ve kedinizin de sakinleşmesini beklemelisiniz. Ayrıca kediniz sizin stresinizi de algılayacaktır.

Kedilerde doğru tırnak kesimi için şu detaylara dikkat edilmelidir:

  • Kedinizin tırnaklarını inceleyin ve tırnakların uzun bölümlerini tespit edin.
  • Kediniz için ideal bir tırnak makası tercih edin. Kedi tırnak makası, mutlaka kedi için özel olarak üretilmiş olmalıdır.
  • Kedinizin, tırnak kesim işlemi sırasında sakin kalmasını sağlamaya özen gösterin.

Bu noktalara dikkat etmeniz, kedilerde tırnak kesimi işlemini başarı ile tamamlamanıza yardımcı olacaktır. Bununla birlikte, kedinizin tırnağını kestikten sonra ona kedi ödül maması sunarak mutlu olmasını sağlayabilirsiniz.

Kedilerin Tırnağı Ne Sıklıkla Kesilmeli?

Kedilerde tırnak kesimi işleminin düzenli olarak gerçekleştirilmesi pek çok konuda avantaj sağlar. Örneğin kedinizin tırnakları kesilmiş ise halı, kilim gibi eşyalara takılması önlenir. Bu sayede hem kedinizin canı yanmamış olur hem de evdeki eşyaların zarar görmesi engellenir. Ayrıca uzun tırnaklar kedinizin günlük hareketlerinin kısıtlanmasına da neden olabilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Selkirk Rex Kedi Özellikleri ve Bakımı

Kedi dostunuz sizinle oynarken bile uzun tırnakları sebebiyle size zarar verebilir. Kedinizin sağlığına ek olarak size de zarar vermemesi adına kedinizin tırnaklarını rutin şekilde kesmeye özen göstermelisiniz. Kedilerin tırnağının uzama zamanı, kediden kediye ve evcil hayvanın bulunduğu ortama göre değişiklik gösterir. Ancak kedinizin tırnağını çoğunlukla iki haftada bir kırpmalısınız.

Kedilerin Tırnağını Kesmek Zor Mu?

Kedilerin her biri farklı karakterlere sahiptir. Kedi dostunuzun karakteri son derece sakin ise bu işlemi kolaylıkla halletmeniz mümkün olmaktadır. Ayrıca kedinizin daha önce tırnaklarının kesilmiş olması ve bu deneyime alışkanlığı da süreci etkiler. Buna ek olarak kedinizin tırnakları ilk defa kesilecek ise kaçmaya çalışması da normal bir durumdur.

Tıpkı çocuklar gibi kediler de tırnak kesimi korkusu yaşayabilirler. Elinizdeki malzemelerle ona ne yapacağını anlaması zordur. Evcil hayvanınızın neler olduğunu ve nasıl davranması gerektiğini anlaması için ona zaman vermeniz lazım. Kedilerde tırnak kesimi işlemine başlamadan evvel kedi dostunuz tepki gösteriyor ise onu zorlamamanız gerek. Siz onu zorladıkça kedinizin tepkisi şiddetlenecektir.

Kediniz kedi maması tükettikten veya kedi oyuncakları ile oynadıktan sonra bu işlemi gerçekleştirmeniz daha iyi olabilir. Çünkü ruh hali bu süreçte iyi olan kediniz, tırnak kesimi uygulamasında daha az tepkili olabilir.

Kedinizin uyuduğu zamanda da onun tırnaklarını kesebilirsiniz. Böylece kedilerde tırnak kesimi uygulaması daha rahat ve kolay bir şekilde tamamlanabilir. Ancak bu noktada kedi dostunuzun aniden uyanabileceğini ve sert bir tepki gösterebileceğini de hesaba katmalısınız.

Kedinizin tırnağını keserken olası bir yaralanma ihtimaline karşı yanınızda antiseptik sıvı bulundurmayı da ihmal etmemelisiniz. Kanama meydana gelirse antiseptik sıvıyı bir pamukla kedinizin tırnağına uygulayabilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.