Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Kedilerin Hamilelik Süreci Nasıl İlerler ve Yapılması Gerekenler Nelerdir ? Kediler Kaç Gün İçerisinde Doğum Yapar?

Abone Ol 
Kedilerin Hamilelik Süreci Nasıl İlerler ve Yapılması Gerekenler Nelerdir ? Kediler Kaç Gün İçerisinde Doğum Yapar?
3910.00₺

3491.00₺

Royal Canin Sterilised 37 Kısırlaştırılmış Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele
650.00₺

575.55₺

Kıtır Tavuklu Yetişkin Kuru Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele
1989.00₺

1286.55₺

Felicia Az Tahıllı Sterilised Tavuklu HypoAllergenic Kedi Maması 12 kg

Ürünü İncele
786.72₺

571.55₺

N&D Düşük Tahıllı Balıklı Portakallı Yetişkin Kedi Maması 1.5 kg

Ürünü İncele

Bugünkü yazımızda kedilerin hamilelik süreci hakkında bilgiler veriyor olacağız. Eğer kedinizi çiftleştirme düşünceniz yoksa, en iyi çözüm her zaman için onu kısırlaştırmak olmalıdır. Kedilerde gebelik süreci çok önemli bir süreç olarak dikkat çeker. Kedinizin üremeye devam etmesini istiyorsanız gerçekten de büyük bir olayın içine giriyorsunuz, şimdiden söylemiş olalım.

Anne olan kedi, doğumla alakalı olan bakımı kendi başına her zaman için daha iyi yapmaktadır. Bu durumda en doğal şey kedinin kendi bakımını kendi yapmasıdır. Fakat işinin kolay hale gelmesini sağlamak için yapabileceğiniz birçok şey var. Tüm bunları bu yazı içerisinde dilediğiniz zaman bulabilirsiniz. İyi okumalar dileriz.

Net Olan Semptomlar

Kedinizin hamile olduğunu ifade eden bazı semptomlar bulunmaktadır. İlk gösterge ise kızgınlık sürecinin bitmesidir. Diğer bir belirti de kedinizin memelerinin ucunun şişerek çok daha koyu bir renk almasıdır.

Hamile olan bir kedi aynı esnada çok daha fazla yiyecek ve yüksek ihtimalle sabah rahatsızlığı semptomları gösterecektir. Hemen hemen beş hafta kadar sonra kedinizin karnı şişerek belirgin hale gelecek.

Doğum yapana kadar da büyümeyi sürdürecektir. Hareketlerinde büyük değişimler görmeniz mümkündür. Bir anda özellikle sevecen hale gelebilir ve sizin etrafınızda vakit geçirmek isteyebilir.

Kedilerin hamilelik süreci ile ilgili yazımız devam ediyor. Buna karşılık olarak daha evvel dost canlısı olan kedinizin aksi hale geldiğini ve kendini soyutladığını da fark etmeniz mümkündür.

Endişe etmeyin; bu durumların her ikisi de tamamen normal olan hareketlerdir. Kediler, doğumu genel olarak az da olsa güç bir biçimde yaparlar. Kediniz için korkuyorsanız ya da onun hamile olduğunu anlamak istiyorsanız veterinere gidin.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kedi Tırmığı Hastalığı Hakkında Önemli Bilgiler

Doktor, kedinizin sağlıklı olup olmadığından emin olabilmek adına anne kediyi kontrol eder. Fiziki muayene yapabilir. Bunun yanı sıra ultrasonografiyle beraber gebeliği doğrulayabilir.

Hazırlık Süreci

Kedilerin hamilelik süreci

Hamile Kedi

Doğuma kadar olan süreçte anne kedi için yapmanız lazım olan çok da bir şey yoktur. Sadece yeterli ve sağlıklı bir biçimde beslenmeye, bol bol su tüketmeye devam ettiğinden emin olmanız gerekir. Gebelik hali doğrulanınca kedinize ve yavrularına besin sağlamak için kedi maması almalısınız.

Mamanın kaliteli olmasına dikkat edin. Yavru kedi ya da kedileriniz sütten kesilinceye dek bu mamaya devam edin. Anne kedinin hemen mama yememesi sizi şaşırtmasın. Onun karnının içi yavru kedilerle kaplıdır ve yüksek ihtimalle günde birkaç defa ufak porsiyonlar halinde yemek yiyecektir.

Doğum yapma günü yaklaştıkça kediniz yüksek bir olasılıkla doğumunu gerçekleştirebilmek için sessiz ve yumuşak olan bir alan arayışına girmeye başlayacaktır. Kedinize havluyla kaplanmış olan bir kutuya benzeyen bir alan sağlayın ve burayı kullanması için onu cesaretlendirmeyi unutmayın.

Kedilerin hamilelik süreci zor geçebilir. Doğumun yakın olduğu, çoğu zaman kedinin memelerinden süt benzeri bir akıntı gelmesi ile anlaşılmaktadır. Kedinizin vücut ısısını düzenli olarak takip ediyorsanız bu ısının doğum öncesinde genel olarak otuz sekiz nokta dokuz derecenin altına düşeceğini bilirsiniz.

Doğum başladığı zaman, kediniz bir anda aşırı derecede yüksek bir sesle bağıracaktır. Siz de kedinizin kasılmalarını göreceksiniz. Şunu unutmayın; birçok durumda kediler doğumu sadece kendi başlarına gerçekleştirebilen hayvanlardır. Konumuza tüm hızıyla devam ediyoruz…

Bunu Yavaş Şekilde Yaparsanız Daha Sağlıklı Olur

Bir batın içerisinde hemen hemen iki ila beş tane yavru olur. Kedi, yavrular içerisinde çoğu zaman herhangi bir alanda on dakikayla bir saat arasında mola verir. Vücudunda hala yavruların durduğunu biliyorsanız ve bahsi geçen bu mola önceki yavru kedilerin doğumundan sonra üç saatten daha fazla sürerse kedinizi hemen bir veteriner hekime gösterin.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Ekonomik Kedi Maması 15 Kg Tavsiyeleri

Yavru kediler doğum esnasında keseyi yırtmalıdır. Anne kedi ise çoğu zaman bu iş için onlara yardım eder. Etmezse de yavru kediyi serbest bırakabilmek için bunu tamamen dikkat ederek sizin yapmanız gerekecektir. Anne olan bir kedi, bebeklerinin nefes alması için onları yalar. Bunu yaptığından ötürü de çok yorgun düşebilir. Veyahut başka bir doğum sebebiyle dikkatini kaybederse bu sorumluluk yine kedinin sahibine yani size kalır.

Yavru kedileri, aynen annesinin yalayacağı gibi bir his vermesi için hafif nemli bir havluyla okşayın. Yavru kediyi yüzükoyun biçimde yatırarak döndürün. Bu pozisyon, hava yollarında yer alan sıvının temizlenmesine yardım eder. Kedilerin hamilelik süreci konulu yazımıza plasentanın atılması adlı başlıkla devam ediyoruz.

Plasentanın Atılması Ne Demektir?

Her kedi yavrusundan sonra bir de plasenta çıkmak zorundadır. Eğer plasentaların bir tanesi bile içerde kalacak olursa bu durum anne kedide enfeksiyona neden olabilir. Her kedi yavrusu için bir plasenta gördüğünüzden emin olmanız için bunları saymanız gerekiyor.

Anne kedi plasentaları yiyebilir. Bu güvenli bir şeydir. Anne kedinin vücudunda bir plasenta kalmış olduğunu görürseniz, onu acilen bir veteriner hekime götürün deriz. Anne kediler çoğu zaman göbek kordonlarını da ısırıp koparır. Bunu yapmazlar ise onlara yardım etmeniz gerekiyor demektir.

Yavru kedilerin vücutlarından hemen hemen iki buçuk cm kadar uzaklıkta, sağlam olan bir ipi kordonun etrafına sıkı şekilde bağlayın. Ardından keskin bir makas yardımıyla bağlanan iki ipin ortasından kordonu dikkatlice kesin. Yavru kediler ilk doğdukları zamanda ve temizlendiklerinde anında annelerinin meme ucuna gelip emmelidir. Kedilerin hamilelik süreci ile ilgili yazımızın sonuna geldik. Güzeller güzeli kedinize ve bebeklerine iyi bakın, hoşça kalın!

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.