Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Kedilerle Anlaşan Köpek Irkları

Abone Ol 
Kedilerle Anlaşan Köpek Irkları

Bir köpek sahiplenecekseniz ve evinizi hem köpeklerle hem de kedilerle paylaşmak istiyorsanız; kedilerle anlaşan köpek ırkları yazımız ilginizi çekebilir. İşte, kedi dostlarımızla uyumlu olan köpek cinsleri!

Kedilerle Anlaşan Köpek Irkları Hangileri?

Kedilerle Anlaşan Köpek Irkları

Kedilerle uyum içinde yaşayan köpek ırkları şu şekilde sıralanabilir:

1. Beagle Köpek Irkı

Beagle köpekler, tazı alt kümesinden gelen canlılardır. Olağanüstü koku alma duyusuna sahip olan bir cinstir. Bu köpekler büyük sürüler halindeki insan veya hayvanlara eşlik etmek yetiştirilmiştir. Bu yüzden diğer hayvanlarla iyi geçinmeleri bir zorunluluktu. Beagle köpeklerin cana yakın ve samimi olduklarını söyleyebiliriz. Kediler de dahil olmak üzere her türlü evcil hayvanla anlaşırlar.

2. Basset Hound Köpek Irkı

Bir sürü köpeği olarak yetiştirilen Basset Hound köpekler, kedilerle anlaşan köpek ırkları arasında yer alır. Arkadaş canlısı olan bu cins köpekler, kısa bacakları, ağır vücutları ile yavaş hareket ederler. Bundan dolayı kedilerle yaşamak için ideal olan köpeklerdir. Çünkü bu sayede kedi dostunu ürkütmez ve ona gözdağı vermez.

Basset Hound köpeklerin alçakgönüllü, sabırlı ve sadık olduklarını da eklemeliyiz. Kaliteli köpek mamaları ile beslenmeleri, sağlıklı kalmaları adına mühimdir.

3. Cavalier King Charles Spaniel Köpek Irkı

Kedilerle anlaşan köpek ırkları arasında yer alan Cavalier King Charles Spaniel köpek cinsi, oldukça popüler bir evcil hayvandır. Sadık ve sevgi dolu bir ırktır. Kediler başta olmak üzere diğer evcil canlılarla da uyumludur. Köpek oyuncakları ile oynamaktan, orta dereceli fiziksel aktiviteden hoşlanır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Köpekler Kaç Yıl Yaşar?

4. Golden Retriever Köpek Irkı

Dünyanın en çok tercih edilen köpek cinslerinden biridir. Ciddi anlamda nazik bir köpek olduğunu vurgulamalıyız. İnsanlara olduğu kadar kedilere de saygılı, nazik ve sevecen olduğunu söyleyebiliriz.

Uyumlu ve dışa dönük olan bu köpekler, aynı zamanda çocuklarla da iyi anlaşır. Eğitime açıktır ve insanları memnun etmeyi sever. Protein açısından zengin olan kuru köpek maması, ödül mama ve yaş mamayla beslenmelidir. Böylece uzun yıllar boyunca sağlıkla yaşayabilecektir.

5. Kaniş Köpek Irkı

Oldukça zeki bir köpektir. Kedilerle anlaşan köpek ırkları listesinde bulunan kaniş köpekler, genel olarak kediler için iyi bir oyun arkadaşıdır. Hep birlikte kedi oyuncakları ile keyifli zaman geçirebilirler. Tüy bakımlarının aksatılmaması bu köpekler için önemlidir. Düzenli olarak köpek tarağı ile tımar gerektirir.

6. Maltese Köpek Irkı

Genellikle yedi kilo civarında olan Maltese köpekler, neredeyse bir kedi boyutundadır. Hem boyut olarak hem de karakter olarak kedilere uygun bir arkadaştır. Nazik ve sevecen olmasıyla bilinen Maltese köpekler, çocuklarla da iyi anlaşan bir ırktır.

7. Newfoundland Köpek Irkı

Köpek dünyasının en sevilen cinslerinden biridir. Sakin, sabırlı ve sadık bir köpektir. Çoğunlukla her yaştan insanla ve kedilerle uyum içindedir. Sakin tavırları ve düşük aktivite seviyesi ile bilinir. Boyutu büyük olsa da kedi dostlarımızla bir arada yaşayabilir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.