Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Kedim Kustu Ne Yapmalıyım?

Abone Ol 
Kedim Kustu Ne Yapmalıyım?
3419.90₺

2657.55₺

Advance Kısırlaştırılmış Tavuklu ve Pirinçli Genç Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
3910.00₺

3491.00₺

Royal Canin Sterilised 37 Kısırlaştırılmış Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele
621.50₺

454.77₺

Purina Gourmet Gold Kıyılmış Tavuklu Konserve 85 gr 24 Adet

Ürünü İncele
1900.38₺

1590.55₺

Pro Plan Adult Tavuklu Yetişkin Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele

Birçok kişi kedim kustu ve paniğe kapıldım, ne yapmam gerekir diye soruyor. Bugün bu yazıda sizler için kedilerde kusma hakkında detaylı bilgileri ele aldık. Her kedi, yaşamının belli bir zamanında mide rahatsızlığı yaşar. Fakat sindirim hassasiyetlerinin sık sık meydana gelmesini engellemek için yapacağınız sınırsız sayıda işlem vardır.

Kedinizin ara sıra sindirim rahatsızlığı yaşamasının normal bir durum olduğunu kabul etmelisiniz. Fakat bu düzenli olarak yaşanan bir durum haline gelmemelidir. Doğru biçimde diyet ve beslenme davranışının birleştirilmesi sonucunda kedinizi mide rahatsızlığından korumuş olacaksınız.

Kedilerde Sindirim Sorununun Semptomları Nelerdir?

Kediniz bir anda midesi ile alakalı sorunlar yaşamaya başladıysa ya da farklı bir sindirim sorununa sahipse, en yaygın olan semptomlardan bazıları ishal ve kusma olarak ortaya çıkmaktadır. Kedinizin çok daha az yemek yediğini ya da bu konuda sorunlar yaşamaya başladığını görebilirsiniz.

Tam bu sırada kedim kustu ne yapmalıyım sorusu devreye girer. Mide rahatsızlığının, aşağıda sıraladığımız maddeler dahil olacak biçimde birçok farklı nedeni de olabilir. Kedilerde kusmanın nedenlerini şu şekilde ifade etmemiz mümkündür:

  • Kusma ve tıkanmaya neden olan tüy yumakları
  • İnsan gıdalarını tüketmek
  • Sofra atıklarını tüketmek
  • Hızlı şekilde diyet geçişleri yaşamak
  • İstila etmeyen parazitlerin varlığı
  • Hastalık bulaştırıcı parazitler
  • Toksik olan yiyecek ya da birtakım materyalleri yutmak

Kedilerde Mide Rahatsızlıklarının Diyet ile Engellenmesi Nasıldır?

kedim kustu

Beyaz Gri Yavru Kedi

Kedinizi sindirim problemlerinden ve dolayısı ile mide rahatsızlığından korumanızı sağlamanın en kolay yolu, kedinizi besin açısından faydalı olan bir mama ile beslemek olacaktır.

Kedinizde eğer özel olan bir sindirim hassasiyeti bulunuyorsa, veteriner olan hekiminiz, sindirim sağlığını desteklemek adına özel bir mama verecektir. Bu tür diyetler dahilinde, kedinizin vücut yapısına uygun protein kaynakları verilir.

Veteriner hekim, kediniz için yoğun enerjiye sahip olan bir diyet verebilir. Bu durum, kedinizin mamalarından gereksinim duyduğu kadar kalori ve besin alması için daha ufak porsiyonlar tüketeceği manasını taşır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  En İyi Kedi Maması Markası 2022

Kedim kustu ne yapmalıyım sorusunun en önemli yanıtı da hemen hemen bunlardır diyebiliriz. Kedinizin sindirim sistemini düzenleyebilmek için üretilen mamalar prebiyotik de içerebiliyor. Bu maddeler de kedinizin sindirim sistemi içerisinde yararlı olan bakterilerin üreme hızı kazanmasına olanak tanır.

Kediler Mide Rahatsızlığını Engelleyecek Şekilde Nasıl Beslenir?

Kedinizin sindirim sistemi sağlığını destekleme konusunda etkin olacak bir diyet seçmenin en önemli yanı, kedinizin kendini artık iyi hissedecek olmasıdır. birkaç kuralı etkin bir biçimde uyguladığınız takdirde her sorunu çözersiniz.

Mide problemlerine neden olacağı için diyetlerinde ani bir değişikliğe gitmekten kaçınmanız gerekmektedir. Kedinizi 1 hafta ya da 10 günlük bir süre içerisinde, yeni ve eski mamalarını karıştırıp, yeni olan mamanın miktarını da her gün arttırarak kedinizi buna alıştırabilirsiniz.

Kedim kustu ne yapmalıyım sorusunun en önemli cevabı ise kedinizi iyi beslemeniz gerektiğidir. Bunun yanı sıra hemen bir veteriner hekimden yardım almanız gerektiğini de unutmamalısınız. Kedinizin sindirim sağlığı konusunda herhangi bir endişeye kapılırsanız onu muhakkak bir veteriner hekime gösterin.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.