Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Kedim Mama Yemiyor, Ne Yapmalıyım?

Abone Ol 
Kedim Mama Yemiyor, Ne Yapmalıyım?
3419.90₺

2395.89₺

Advance Kısırlaştırılmış Tavuklu ve Pirinçli Genç Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
999.00₺

737.89₺

Enjoy Tavuklu Yetişkin Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele
3430.00₺

2036.89₺

N&D Düşük Tahıllı Somonlu Kısırlaştırılmış Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
621.50₺

512.89₺

Purina Gourmet Gold Kıyılmış Tavuklu Konserve 85 gr 24 Adet

Ürünü İncele

Bugünkü yazımızda sizlere çok önemli bir konu hakkında bilgi veriyor olacağız. Evet, konumuz kedilerin bazılarının mama yememesi ile ilgili! Kedim mama yemiyor, ne yapmalıyım? Sorusunu sık sık soruyorsanız bu yazımız size çok yardımcı olacak demektir. O halde lafı fazla uzatmadan detaylara geçiş yapalım.

Kediler Neden Bazı Zamanlar Mama Yemez?

kedim mama yemiyor

Mama ve Kedi

Kediler bazen mama yemeyebilir. Merak etmeyin, bunu birçok kedi yaşıyor. Bunun kediden mi yoksa mama türünden mi kaynaklı olduğunu ayırt etmek ise bir uzman veteriner hekim vasıtasıyla gerçekleştirilir.

Genel olarak bu durumu yaşayan ve panik yapanlar kedi sahipleri olmaktadır. Tecrübeli olan kişiler ise kedilerinin iştahsız, hasta ya da mamayı istemediğini direkt olarak anlar.

Kedim mama yemiyor diyerek karalar bağlamak ise son derece yanlıştır. Çünkü her şeyin kalıcı bir çözümü bulunmaktadır. İştahsız olmak bir hastalık hali olarak bilinir ve birçok hastalığın temel belirtisi olarak karşımıza sık sık çıkar.

Ağız içerisinde oluşan diş enfeksiyonundan patolojik olan birçok soruna kadar semptom olarak iştahsızlık öne çıkmaktadır. Bazı zamanlar psikolojik durumlarda, en çok da dişi olan kedi dostlarımızın kızgınlık zamanlarında ortaya iştahsızlık çıkar.

Fakat bu durumun hiçbir zaman için kalıcı olmayacağını bilmekte büyük fayda var diye düşünüyoruz. En çok rastlanan mama yememe durumu, mamadan kaynaklanan olmaktadır. Bunun temel nedenlerini ise detaylı olarak şu şekilde sıralamak isteriz:

  • Yanlış mama seçimi yapmış olmak
  • Kedilerin mama seçiciliği yapması (her mamayı yememesi)
  • Bozuk ya da oksitlenmiş mamaların olması
  • Konserve kedi maması ya da kuru kedi maması alışkanlığının asla gelişmemiş olması

Siz de veteriner hekimin önerisi yoksa mama satın alırken kedinizin yaş grubuna göre seçim yapmalısınız. Uzun süre açıkta beklemiş veyahut bozulmuş olan mamaları hiçbir kedi yemez. Böyle bir durum yaşandığında mamayı yenilemeniz en iyi tercih olacaktır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kedi Bakmak Zor Mu? Kedi Bakımı Hakkında Merak Edilenler

Şayet kediniz bir mamaya alışmışsa ve siz de o mamayı değiştirmişseniz çoğu zaman alışkın olduğu tadı bekler ve bu yüzden de yeni mamayı tüketmemeyi tercih edebilir. Sürekli olarak mama değiştirmemenizde fayda var. Kedinizin kuru mama alışkanlığı gelişmemişse kuru mama ona tatsız gelir. Kedim mama yemiyor konumuza devam ediyoruz.

Şunu unutmamanız gerekir: Kuru mama lezzetsizdir fakat sağlıklı bir seçimdir. Siz yine de kuru mamaya alışması için onu destekleyin. Kedilerin kuru mamaya alışması konusundaki en iyi yol ise alışkın olduğu tatlarla kuru mamaya ekstra tat katmaktan geçer.

Bu yöntem birçok kedide işe yaramıştır. Kediler inatçı ruha sahiptir. Ama bu inatlarından vazgeçirirseniz onları kuru mamayla besleyerek onlara daha sağlıklı bir yaşama hazırlamış olursunuz. Bu nedenle kuru mamayı sevdirin. Böylece kedim mama yemiyor sorusunun cevabını vermiş olduk, kediniz kuru mamayı zamanla çok sevecek.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.