Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Kedinin Sürekli Hapşırması Neden Olur?

Abone Ol 
Kedinin Sürekli Hapşırması Neden Olur?
1900.50₺

1245.55₺

Felicia Somonlu Az Tahıllı Kısır Kedi Maması 12 kg

Ürünü İncele
1141.80₺

713.78₺

Pro Plan Senior Somonlu Yaşlı Kedi Maması 3 kg

Ürünü İncele
650.00₺

575.55₺

Kıtır Tavuklu Yetişkin Kuru Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele
621.50₺

512.89₺

Purina Gourmet Gold Kıyılmış Tavuklu Konserve 85 gr 24 Adet

Ürünü İncele

Kedinin sürekli hapşırması neyden kaynaklanır? Kediler alerjilerden dolayı, enfeksiyonlara bağlı şekilde ya da çeşitli hastalıklardan kaynaklı olarak hapşırabilirler. Kedilerin hapşırmasının farklı nedenleri olabileceği için sürekli olarak hapşırdığını fark ettiğiniz kedinizi veterinere götürmeniz gerekir. Erken dönemde başlayan tedavi, enfeksiyonların ve çeşitli rahatsızlıkların ilerlemesi riskini de en aza indirebilir. Peki, kedinin sürekli hapşırması neden kaynaklanır? Kedilerin sürekli hapşırmasının nedenleri neler olabilir?

Kedinin Sürekli Hapşırması Neyden Kaynaklanır?

Kedilerin sürekli hapşırmasının farklı nedenleri olabilir. Kimi zaman mevsimsel alerjiler ya da toz alerjisi gibi basit alerjiler kedilerde sürekli hapşırmaya neden olabilir. Buna ek olarak üst solunum yolu rahatsızlıkları da hapşırmaya yol açar.

Alerjiler Nedeniyle Hapşırma

Kedinin sürekli hapşırması neyden kaynaklanır? Kedilerde çeşitli alerjiler olabilir. Bu alerjiler mevsimsel polen alerjileri ya da toz alerjileri olabilir. Ayrıca kedilerde sürekli hapşırmaya neden olan çeşitli kokulardan da uzak durmak gerekir. Özellikle de çeşitli temizlik ürünlerinin ya da parfümlerin kokuları kedilerin sürekli hapşırmasına neden olmaktadır.

Kediler mevsimsel olarak polenler nedeniyle sürekli hapşırabilir. Kedinizi bu dönemde dışarı çıkarırsanız sürekli hapşırdığını görmeniz normaldir. Veteriner desteği alarak alerjinin etkilerini azaltmanız mümkün olabilecektir. Bu alerjiler ayrıca tozlar için de görülebilir. Toza karşı alerjiniz olan kedinizin farklı ilaçlar kullanarak alerjiden uzak kalması olasıdır

Kimyasallar ya da parfümler nedeniyle hapşıran kedinizi bu ürünler uzak tutmanız gereklidir. Evde yoğun kokulu temizlik ürünlerini kullanmamanız, parfüm ve benzeri ürünleri kedinizin olduğu odalarda kullanmamanız gerekir. Bu sayede onun alerji etkilerini en aza indirebilirsiniz.

Kedilerde Enfeksiyonlar Hapşırmaya Yol Açabilir

Kedinin sürekli hapşırması neyden kaynaklanır? Kedilerde viral, bakteriyel ve mantar enfeksiyonları hapşırmaya neden olur. Bu enfeksiyonların nedeni farklı virüsler, bakteriler ya da mantarlar olabilir. Özellikle de herpes virüsü ve kalisivirüsü kedilerde sıklıkla görülmektedir. Bu virüsler tıpkı insanlardaki grip gibi görülür. Etkileri benzer şekildedir.

Kedilerde görülen enfeksiyonlar özellikle de genç yaşta yaygındır. Üst solunum yolu enfeksiyonları genç yaştaki kedilerde yaygın olduğu için endişelenmeyi de gerektirmez. Kedinizin sürekli hapşırdığını görürseniz ve herhangi bir alerjisi olmadığını düşünüyorsanız veteriner desteği almanız gereklidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  11 Maddede Kedilerin Cinsleri

Kedilerde Çeşitli Hapşırma Nedenleri

Kedinin sürekli hapşırması neyden kaynaklanır? Kedilerin hapşırmasına neden olabilecek onlarca etken vardır. Özellikle de alerjen olarak ele alınabilecek olan farklı etkenler kedilerin öksürük ile birlikte sürekli hapşırmasına da neden olur. Kedi kumlarının toz formda olması, sigara dumanı, küf, böcek spreyi gibi onlarca farklı etken hem hapşırmanın hem de öksürüğün kedinizde görülmesine sebep olur. Bu belirtiler görüldüğü zaman kedinizin veteriner kontrolüne gitmesi önemlidir.

Kedilerde hapşırma uzun süreli ve sık sık görülüyorsa enfeksiyon rahatsızlıklarından şüphelenmek olasıdır. Alerji ve benzeri durumlarda kedinizin gösterdiği belirtileri takip etmeniz gerekir. Eğer alerji etkenleri mevcutsa bu durumda alerjiye yönelik tedavinin uygulanması için destek almanızda yarar vardır.

Evcil hayvan dostunuz için en kaliteli kedi bakım malzemeleri Pet Shop Zoo’da!

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.