Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Kırmızı Yanaklı Kaplumbağa Özellikleri ve Bakımı

03.01.2023
3.558
Abone Ol 
Kırmızı Yanaklı Kaplumbağa Özellikleri ve Bakımı

Kırmızı yanaklı kaplumbağa, sürüngen beslemek isteyenlerin favori evcil hayvanlarından biridir. Bakımı son derece kolay olan bu kaplumbağa türü, uzun ömrüyle de dikkat çeker.

Kırmızı Yanaklı Kaplumbağa Mizacı

Kırmızı Kulaklı Kaplumbağa

Kırmızı yanaklı kaplumbağalar 20-30 sene kadar yaşayabilen canlılardır. Yüzmeyi çok severler. Evcil olanlar, vahşi doğadaki kırmızı yanaklı kaplumbağalara oranla daha arkadaş canlısı ve dışa dönük olurlar.

Normalde vahşi doğadakiler kendilerine herhangi bir şeyin yaklaştığını fark ettikleri zaman kabuklarının içine saklanırlar. Fakat evcil kaplumbağalarda durum tam tersidir. Bir ödül umarak size doğru gelebilirler. Bu kaplumbağalar için stres çok ciddi bir olumsuz faktördür. Yaşam tarzı değişikliği nedeniyle stres yaşayabilirler ve hasta olabilirler. Hatta bu durum onların erken zamanda ölmelerine bile yol açabilir.

Bu kaplumbağalar ele gelmeyi sevseler de strese girme ve korkma ihtimallerine karşı onları uzaktan sevmek en doğrusu olacaktır. Genel olarak evcil hayvanınızın yaşam alanına saygı duymalı ve ona dokunmak yerine onu uzaktan sevmeyi tercih etmelisiniz. Böylesi çok daha sağlıklıdır.

Kırmızı Yanaklı Kaplumbağa Barınma İhtiyacı

Kırmızı yanaklı kaplumbağa bakacaksanız; bu sevimli canlının barınma gereksinimini karşılamanız çok önemli. Onlar için uygun bir sürüngen akvaryumu satın almalısınız. Yavrular için küçük boy sürüngen akvaryumu yeterli olurken bir adet yetişkin kaplumbağa için orta boy akvaryum uygundur.

Kaplumbağanızın yaşam alanını kurarken bazı malzemelere de ihtiyacınız olacak. Örneğin UV aydınlatması olarak bilinen sürüngen lambası, sevimli dostunuz için çok önemlidir. Bir diğer önemli malzeme ise akvaryum filtresi. Bu hayvanlar çok dağınık olabilirler ve aşırı miktarda atık üretirler. Akvaryumun temiz kalması için filtre kullanmak şarttır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Su Kaplumbağası Renk Değişikliği Nasıl Geçer?

Kırmızı Yanaklı Kaplumbağa Sıcaklık İhtiyacı

Yeterince ısınmazlarsa kaplumbağaların sağlığı bozulabilir. Bu yüzden kaplumbağanız için sürüngen ısıtıcı temin etmeniz gerekmektedir. Su sıcaklığını takip etmek için bir su termometresi kullanabilirsiniz.

Kırmızı Yanaklı Kaplumbağa Işık İhtiyacı

Kaplumbağanın doğal güneş ışığından elde edeceği faydaları taklit etmesi için bir UV lamba satın almanız önemli bir ayrıntı. Sürüngen dostunuzun akvaryumunda tam spektrumlu UV lambası gereklidir. Işığı günde ortalama olarak 10 ila 12 saat açık bıraktığınızdan emin olmalısınız.

Kırmızı Yanaklı Kaplumbağa Ne Yer?

Bu sürüngenler için beslenme oldukça mühim. Hem hayvansal protein hem de yapraklı yeşillikler, kurutulmuş karides, cırcır böcekleri gibi besinler tüketirler. Kaplumbağanızın sağlıklı kalması için ona kaliteli kaplumbağa yemleri sunmanız lazım. Böylece evcil hayvanınız sağlıklı bir şekilde size uzun seneler boyunca arkadaşlık edebilecektir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.