Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Evcil Kaplumbağa Türleri Nelerdir?

12.12.2022
2.253
Abone Ol 
Evcil Kaplumbağa Türleri Nelerdir?

Evcil kaplumbağa türleri, kaplumbağa beslemek isteyenler tarafından merak ediliyor. Bu sevimli canlılar sessizdir ve doğaları gereği iddiasızdır. Bu da onları evcil hayvan olarak popüler bir seçenek haline getiriyor. Peki, evcil kaplumbağa çeşitleri hangileri?

Evcil Kaplumbağa Türleri

Evcil Kaplumbağa Türleri

Bilindiği gibi kaplumbağalar, özellikle etkileşimli canlılar değiller. Meşhur uzun ömürleri nedeniyle sizden bile daha uzun seneler boyunca yaşayabilirler. Ayrıca tüm kaplumbağaların, göz önünde bulundurmanız gereken karmaşık barınma ve beslenme gereksinimleri bulunur. Çok çeşitli evcil kaplumbağa türleri var. Şimdi bunları keşfedelim:

1. Kırmızı Yanaklı Su Kaplumbağası

Evcil kaplumbağa türleri arasında yer alan kırmızı yanaklı su kaplumbağası, oldukça popüler bir cins. Bazı kaplumbağalardan daha dost canlısı ve daha sosyal olma eğilimindedirler. Bununla beraber oldukça aktiftirler ve yaygın olarak bulunurlar. Bu kaplumbağalar genellikle iç mekanlarda barındırılır. Kaliteli kaplumbağa yemleri tüketmeleri önemlidir.

2. Afrika Sideneck Kaplumbağası

Bu sevimli küçük su kaplumbağalarının, kabuklarının içine tam olarak geri çekilemeyen, kendine özgü uzun boyunları bulunur. Anatomileri biraz farklıdır. Benzersiz görünümleri ve boyutları sebebi ile popüler bir tercihtir. Besleyici sürüngen yemleri tüketmeleri oldukça mühimdir.

3. Doğu Kutu Kaplumbağası

Evcil kaplumbağa türleri doğu kutu kaplumbağası ile devam ediyor. Doğu kutu kaplumbağaları çok fazla alana ihtiyaç duyar, fakat uyarlanabilirler ve doğru barınma ile içeride ya da dışarıda yaşayabilirler. Yaşam alanlarında sürüngen taban malzemeleri mutlaka yer almalıdır.

4. Mississippi Harita Kaplumbağası

Kabukları boyunca uzanan belirgin bir sırt yüzgeci vardır. Bazı su kaplumbağası akrabaları kadar büyük muhafazalara ihtiyaç duymazlar ve bu onları alan sınırlamaları olanlar için çekici bir seçim haline getirebilir. Yine de yaşam alanlarında sürüngen ısıtıcı ve sürüngen lambası kesinlikle bulunmalıdır. İyi koşullarda bakılırsa otuz sene kadar yaşayabilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Benekli Kaplumbağa Özellikleri ve Bakımı

5. Benekli Kaplumbağa

Evcil kaplumbağa türleri söz konusu olduğunda öne çıkan cinslerden bir diğeri de benekli kaplumbağa olur. Sınırlı alanınız varsa ve bir su kaplumbağası arıyorsanız benekli kaplumbağa en iyi seçimdir. Ayırt edici benekli kabuklarıyla da güzel görünüyorlar. Doğru sürüngen aksesuarları ile hem içeride hem de dışarıda yaşayabilirler. 100 sene kadar ömür süreleri vardır. Bakımları da oldukça kolaydır. Bundan dolayı çoğu insan için uygun bir kaplumbağa türü olduğunu söyleyebiliriz.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.