Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Kaplumbağalar Ne Kadar Yaşar?

21.08.2022
794
Abone Ol 
Kaplumbağalar Ne Kadar Yaşar?

Kaplumbağalar ne kadar yaşar? Kaplumbağaların diğer birçok evcil hayvana oranla daha uzun yaşadıkları bilinmektedir. Bazı kaplumbağa cinsleri ise 100 seneden fazla yaşayabilir. Evcil su kaplumbağalarının bazı türleri ise 40 sene kadar yaşayabilir. Kaplumbağanın ömür süresi bakım koşullarına, ırkına ve beslenmesine göre değişiklik göstermektedir.

Evcil Kaplumbağalar Ne Kadar Yaşar?

Kaplumbağalar Ne Kadar Yaşar?

Kaplumbağalar ne kadar yaşar? Kaplumbağanızın ömür süresini merak ediyorsanız; öncelikle onun cinsini belirlemelisiniz. Çünkü kaplumbağa cinsleri oldukça fazladır ve her birinin ömür süresi değişiklik göstermektedir. Cinslerine göre kaplumbağa yaşam süresi genel olarak şu şekildedir:

  • Kırmızı kulaklı kaplumbağa: 25-35 sene
  • Harita kaplumbağa: 15-25 sene
  • Doğu kutup kaplumbağası: 50+ sene
  • Boyalı kaplumbağa: 25-30 sene
  • Rus kaplumbağası: 40+ sene
  • Yunan kaplumbağası: 100+ sene
  • Leopar kaplumbağa: 100+ sene

Daha büyük boyutlu kaplumbağalar daha uzun yıllar yaşayabilir. Evcil küçük su kaplumbağalarının ömür süreleri nispeten daha azdır. Bu kaplumbağaların genellikle 25-30 sene kadar yaşayabildikleri bilinmektedir. İyi koşullarda bakılan su kaplumbağaları daha uzun seneler boyunca yaşayabilecektir.

Kaplumbağanın Sağlıklı Olması İçin Yapılması Gerekenler Nelerdir?

Kaplumbağalar ne kadar yaşar açıkladık. Şimdi de kaplumbağanın sağlıklı olması için gereken koşullardan söz edelim. Kaplumbağanın sağlıklı olmasının birincil koşulu kaliteli kaplumbağa yemleri ile beslenmesini sağlamaktır.

Kaplumbağa beslenme düzeni, kaplumbağanın türüne göre farklılık göstermektedir. Su kaplumbağalarının tüketmesi gereken yemler ile kara kaplumbağalarının yemeleri gereken yemler değişiktir. Sürüngen dostunuz için kaliteli yemler arıyorsanız; TIKLAYINIZ!

Kaliteli sürüngen yemleri, evcil kaplumbağaların gereksinim duyduğu çeşitli vitaminleri ve mineralleri doğru oranda sunacaktır. Bu da kaplumbağanın sağlıklı kalmasına yardımcı olacaktır. Kalsiyum eksikliği, kaplumbağalarda büyük bir sorundur. Bundan dolayı besleyici yemler ile sevimli dostunuzun vitamin ve mineral ihtiyacının karşılanmasını sağlayabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  İguana Hakkında 22 Önemli Bilgi

Kaplumbağalar ne kadar yaşar diyenler için şu bilgileri de eklemekte yarar var: D vitamini eksikliği de kaplumbağa bakımında dikkat edilmesi gereken bir detaydır. D vitamini içeren yemlere ek olarak sürüngen lambası gibi çeşitli malzemeler ile kaplumbağanın ışık ihtiyacı desteklenmelidir. Çünkü sağlıklı bir kaplumbağanın tek bileşeni beslenme değildir.

Bunlar haricinde düzenli veteriner ziyaretleri de kaplumbağanın genel sağlığı bakımından önem arz eder. Belirli periyotlarda kaplumbağanızı veterinere kontrol ettirmeli ve olası sağlık sorunlarının önüne geçmelisiniz.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.