Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Kış Aylarında Tavşan Bakımı İpuçları

11.10.2023
404
Abone Ol 
Kış Aylarında Tavşan Bakımı İpuçları

Kış aylarında tavşan bakımı büyük bir özveri ve dikkat gerektirir. Tavşanlar genel olarak kışın daha aktif hale gelirler. Bu da soğuk havadan etkilenmemek içindir. Kış mevsiminde tavşana nasıl bakmanız gerektiğini açıkladık.

Tavşanlar İçin İdeal Sıcaklık Nedir?

Kış aylarında tavşan bakımı konusunda donanımlı olmak için ilk etapta tavşanın ihtiyaç duyduğu ideal ortam sıcaklığı ile ilgili bilgi sahibi olmalısınız. Menşei Avrupa olan tavşanlar, sıcak havalar yerine ılıman sıcaklıkları tercih ederler. Tavşanın ihtiyaç duyduğu sıcaklık türe göre değişmekle beraber genellikle 16-20 derece arasındadır.

Kış mevsiminde hayvana sıcak bir barınak sağlanmalı, ani rüzgar riskine karşı tavşanın kafesi kuytu bir yerde konumlanmalıdır. Aksi halde tavşan üşüyebilir ve hatta solunum sorunları yaşayabilir.

Kış Aylarında Tavşan Bakımı Nasıl Olmalı?

Kış Aylarında Tavşan Bakımı

Kış aylarında tavşan bakımı konusunda bazı ayrıntılara dikkat etmek lazımdır. Tavşanda titreme, soğuk kulaklar ve nefes güçlüğü gibi sorunlar görürseniz, onu veterinere götürmelisiniz. Çünkü minik dostunuz düşük sıcaklıktan etkilenmiş olabilir. Kışın tavşan bakımında şunlara odaklanmalısınız:

Korunaklı Bir Kafes

Tavşan kafesi, evcil dostunuzu soğuk havadan koruyacak olan en önemli unsurdur. Tavşanı yağmurdan, soğuk havadan, kardan ve rüzgardan iyi bir şekilde koruyacak bir kafes seçmelisiniz. Gerekiyorsa kafesi battaniye ile örtmelisiniz. Ayrıca kafes, eğer ki dış alanda konumlanıyor ise mutlaka kuytu bir yerde tutulmalıdır. Bu sayede evcil tavşan daha güvenli ve konforlu bir kış geçirebilir.

Battaniye Kullanın

Kış aylarında tavşan bakımı, battaniye kullanımını da gerektirir. Kafesin iç kısmı battaniye gibi eşyalar ile doldurulmamalıdır. Ancak kafesin dışı bir battaniye ile örtülebilir. Bu, alanın ısıtılmasında ve evcil hayvanın hava koşullarına karşı korunmasında etkili olacaktır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  California Tavşanın Özellikleri ve Beslenme İhtiyacı (Kaliforniya Tavşanı)

Soğuk Zeminle Teması Önleyin

Tavşanınız kapalı alanda bakılıyorsa soğuk zeminle temas etmemelidir. Özellikle de halı bulunan bir odada kalmalıdır. Böylece soğuk zeminden olumsuz etkilenmesi önlenebilecektir.

Beslenmeye Dikkat Edin

Kış aylarında tavşan bakımı hususunda beslenmeye özellikle odaklanmak lazımdır. Tıpkı biz insanlar gibi tavşan dostlarımız da kış mevsiminde biraz daha fazla yemek yeme eğiliminde olurlar. Vücut ısısını korumak için vücudun daha fazla enerjiye gereksinimi vardır. Bu yüzden, evcil tavşanınıza tam bakım sağlamak adına dengeli bir beslenme düzeni oluşturmalısınız. Tavşan yemleri, tabii ki tavşanın temel yiyeceği olmalıdır. Ancak tavşana çeşitli sebze, ot ve meyveler de sunabilirsiniz. Kış mevsiminde de tavşanın düzenli olarak su tüketmesini sağlamanız gerekir.

Evin Aşırı Sıcak Olmamasına Dikkat Edin

Isıtıcılar, evcil tavşanınızın sıcak kalması için yeterli olabilir. Fakat aşırı sıcak, tavşanların sağlığını riske atar. Bu sebeple de tavşanın yaşam alanı 20 dereceden yüksek sıcaklıkta olmamalıdır.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.