Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Fransız Lop Tavşan Bakımı Nasıl Olmalı?

19.09.2023
1.394
Abone Ol 
Fransız Lop Tavşan Bakımı Nasıl Olmalı?

Fransız lop tavşan, en çok tercih edilen evcil tavşan türleri arasında yer alır. İngiliz lop tavşan ve dev tavşanların soyundan gelen cins, atalarından sarkık kulakları ve büyük boyutlarını aldılar. Bu sevimli tavşanlar oldukça dayanıklıdır ve sakin mizaçları nedeniyle insanların gönlünü kazanırlar.

Fransız Lop Tavşan Davranışı

Fransız lop tavşanları, ginepig ya da kedi alternatifi arayan kişiler için harika bir evcil hayvan seçeneğidir. Bu tavşanlar genel olarak uysal, sakin ve rahattırlar. Eğlenceli ve zeki oldukları için evcil hayvan olarak sıklıkla tercih edilirler.

Saldırgan değiller. Bu sebeple de çocuklu aileler için de doğru bir tercih olarak kabul edilir. Hem yetişkinlere hem de çocuklara hitap eder. Genel olarak şafak vakti ve akşam saatlerinde aktif olurlar. Diğer zamanlarda ise dinlenmeye çekilirler.

Fransız Lop Tavşan Boyutu ve Ağırlığı

Fransız Lop Tavşan

Fransız tavşanlar en az on kilogram ağırlığında olurlar. Ayrıca on beş kilonun üzerinde olan Fransız tavşanları da vardır. Büyük kafası, sarkık kulakları ve geniş gövdesiyle bir adım öne çıkar.

Fransız Lop Tavşan Kafes İhtiyacı

Fransız tavşanları, koşmak ve oyunlar oynamak için geniş bir alana gereksinim duyar. Aynı şekilde dinlenme ve uyumak için de güvenli bir kafese ihtiyaçları var. Fransız tavşanların boyutları büyük olduğu için bu hayvanların kafesleri de geniş tasarımlı olmalıdır. Tavşan kafesi tabanı çeşitli muhafaza malzemeleri ile daha yumuşak bir zemine dönüştürülebilir. Bunun için kemirgen talaşı da kullanabilirsiniz. Kafeste tavşan suluğu, tavşan aksesuarları gibi malzemeler de mutlaka olmalıdır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  20 Maddede Hamsterlar Hakkında Bilgi

Fransız Lop Tavşan Beslenmesi Nasıl Olmalı?

Diğer tavşanlar gibi Fransız lop tavşanları da sağlıklı beslenmeliler. Çeşitli tavşan yemleri, meyveler ve sebzeler ile beslenmelerinde çeşitlilik yaratılmalıdır. Evcil tavşanın temel beslenmesi özel yemler ile olsa da ona bazı meyve, sebze ve yeşillikleri de sunabilirsiniz. Tavşan dostunuzun her daim yeterli oranda temiz suya erişimi olduğundan emin olmalısınız.

Fransız Lop Tavşanının Yatkın Olduğu Hastalıklar

Bu tavşanlar genel olarak sağlıklıdır. Ancak bazı hastalıklardan etkilenebilirler. Bunlar:

  • Üreme organı problemleri
  • Sindirim sorunları
  • Solunum yolu enfeksiyonları
  • Göz hastalıkları
  • Cilt enfeksiyonu
  • Kulak enfeksiyonu

Fransız Lop Tavşan Bakımı

Fransız tavşanlarının tüyleri uzun değildir. Ancak yine de bakıma ihtiyaçları vardır. Tavşan tüy tarağı ile tüylerini düzenli olarak taramalısınız. Düzenli olarak tüy dökerler. Tüylerin aşırı dökülmemesi için fırçalama işlemine özen gösterilmelidir. Evcil tavşanın yaşam tarzına göre tırnak kesimi, diş törpüleme, banyo ve kulak temizliği ihtiyacı olabilir. Kulakları temiz tutmak özellikle önemlidir. Çünkü Fransız tavşanları kulak enfeksiyonuna yatkın olan hayvanlardır.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.