Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Kış Mevsiminde Kedi Bakımı İpuçları

Abone Ol 
Kış Mevsiminde Kedi Bakımı İpuçları
4905.00₺

2965.89₺

N&D Tahılsız Tavuklu ve Narlı Kısırlaştırılmış Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
1989.00₺

1271.55₺

Felicia Az Tahıllı Sterilised Tavuklu HypoAllergenic Kedi Maması 12 kg

Ürünü İncele
3420.00₺

2195.55₺

Royal Canin Sterilised 37 Kısırlaştırılmış Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
1753.30₺

1365.55₺

Mystic Somonlu Düşük Tahıllı Kısırlaştırılmış Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele

Kış mevsiminde kedi bakımı büyük bir özveri ve dikkat gerektirir. Sıcaklıklar düştüğünde kedi dostunuzun, evin sıcak köşesine yakınlaşmaya çalıştığını fark edebilirsiniz. Kışın gelişiyle beraber kedinin güçlü ve sağlıklı kalması için çeşitli ayrıntılara özen gösterilmesi önemlidir.

Kış Mevsiminde Kedi Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Kış Mevsiminde Kedi Bakımı

Yılın en soğuk mevsiminin kediniz için eğlenceli geçmesi adına bazı detaylara dikkat etmelisiniz. Bu sayede kediniz, soğuk havaların da tadını çıkarabilecektir. Kış mevsiminde kedi bakımı ipuçları şunları içerir:

Beslenmeye Dikkat Edin

Diğer tüm dönemlerde olduğu gibi kış aylarında da kaliteli kedi maması oldukça önemlidir. Çünkü aşılarla birleştiğinde iyi beslenme, kedinin bağışıklığını korur. Onu soğuk algınlığı ve grip gibi mevsimsel hastalıklara karşı daha dirençli hale getirir. Kedinize kış mevsiminde vitamin ve mineraller yönünden zengin olan kedi mamaları sunmaya özen göstermelisiniz.

Aşıları Unutmayın

Kış mevsiminde kedi bakımı ipuçları söz konusu olduğunda aşı da önemli bir husustur. Beslenme kadar önemli olan aşılar, yavru kedinizi senenin hangi dönemi olursa olsun çeşitli hastalıklara karşı dirençli hale getirmektedir. Kediye yaptırılacak olan aşılar, yaşam tarzına, yaşına, kapalı alanda yaşayıp yaşamamasına, diğer hayvanlarla temasına ve sağlık durumuna göre değişiklik gösterir. Bu konuda veterinerden bilgi alabilirsiniz.

Hijyen Esastır

Kışın mantar ve bakteriler kolayca yayılır. Bu nedenle kedinizin mama kabı, suluk, kedi tuvaleti, kedi oyuncağı gibi çeşitli eşyalarını her daim temiz tutmalısınız. Mantarlar, kedinin yaşam alanını ve eşyalarını sterilize ederek uzak tutulabilir. Ayrıca kedinizi banyo yaptırdığınızda tüylerini iyi bir şekilde kurulamayı da ihmal etmemelisiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Oriental Longhair Kedi Irkı Özellikleri ve Bakımı

Kuru Havaya Dikkat Edin

Düşük sıcaklıkların yanı sıra kuru hava da hayvanların solunum sistemine zarar verebilir. Dolayısıyla iç mekanın nemli kalması önemlidir. Bunun için hava nemlendirici kullanabilirsiniz.

Kış Mevsiminde Kedi Bakımı

Soğuk Havada Bile Kediye Su Vermelisiniz

Kış mevsiminde kedi bakımı, düzenli su tüketimine odaklanmayı da gerektirir. Havanın soğuk olması, kedinizin su içmeyi bırakacağı anlamına gelmez. Kedinizin düzenli olarak su tüketmesini sağlamalısınız. Bunun için kedi otomatik su kabı tercih edebilirsiniz.

Sıcaklığa Dikkat Edin

Kedinizin yaşam alanı aşırı soğuk bir yer olmamalıdır. Kedi yatağı yeterince sıcak tutacak bir ürün olursa, kediniz üşümez. Bununla beraber, birden fazla kedi besliyorsanız; kedilerin bir arada olması sıcak kalmalarına yardımcıdır.

Sıcak Tutan Eşyalar Kullanın

Özellikle de genç ve yaşlı kediler, soğuğa karşı daha fazla duyarlıdır. Aşırı soğuk günlerde kedinizin dışarı çıkmasını önlemelisiniz. Eğer dışarı çıkılması gerekiyorsa, kedi kıyafetleri ve battaniye gibi ürünler kullanmalısınız. Evcil hayvanınızı bir yere götürecekseniz, kedi taşıma çantası kullanarak, soğuk havadan etkilenmesini önleyebilirsiniz. Kış mevsiminde kedi bakımı konusunda bu detay da kesinlikle unutulmamalıdır.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.