Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Kısa Kuyruklu Kedi Cinsleri

Abone Ol 
Kısa Kuyruklu Kedi Cinsleri
621.50₺

512.89₺

Purina Gourmet Gold Kıyılmış Tavuklu Konserve 85 gr 24 Adet

Ürünü İncele
650.00₺

575.55₺

Kıtır Tavuklu Yetişkin Kuru Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele
2450.00₺

2150.89₺

N&D Düşük Tahıllı Tavuklu ve Narlı Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
990.00₺

642.55₺

Royal Canin Persian Adult Yetişkin İran Kedisi Maması 2 kg

Ürünü İncele

Kısa kuyruklu kedi cinsleri, benzersiz görünümleriyle fark yaratan kedi ırklarından biri oluyor. Doğal olarak meydana gelen bir genetik mutasyondan kaynaklanan kısa kuyruk, bazı kedilere farklı bir görüntü katıyor. İşte o kediler…

Kısa Kuyruklu Kedi Cinsleri Hangileri?

Kısa Kuyruklu Kedi Cinsleri

Kısa kuyruklu kedi cinsleri, yumru benzeri kuyrukları ile sıra dışı bir görüntü içeriyorlar. Kısa kuyruğa sahip popüler kediler şu şekilde sıralanabilir:

1. Japon Bobtail Kedi Cinsi

Tavşan benzeri bir kuyruğa sahiptir. Kuyruğu düz ya da kıvrık biçimlidir. Küçük bir kedidir. İsminden anlaşılacağı üzere bu kedi ırkı Japonya’ya özgüdür. Tibet, Çin, Kore gibi yerlerde de meşhurdur. Bu kediler sevecen ve eğlenceli kişilikleriyle öne çıkarlar.

2. Amerikan Bobtail Kedi Cinsi

1960’larda geliştirilen Amerikan Bobtail cinsi, kısa kuyruklu kedi cinsleri arasında yer alır. Ailesine düşkün olan bu kediler, sevimli halleri ve oyuncu tavırları ile dikkat çekerler. Kaliteli kedi maması ile beslenmesi önemlidir.

3. Pixie-Bob Kedi Cinsi

Minyatür görünümü ve kısa kuyruğu ile karakterize olan bir kedidir. Uysal ve sevecen olan cins, popüler evcil kediler arasında yer alır. Sağlıklı kalması adına protein yönünden zengin olan kuru kedi maması, ödül ve yaş mama yemelidir.

4. Manx Kedi Cinsi

Kısa kuyruklu kedi cinsleri listesinde bir diğeri de Manx oluyor. Bu kedilerin kuyrukları yok denecek kadar küçüktür. Hatta bazılarının kuyruğu bulunmaz. Kısa sırtlı, tıknaz ve minik bir kedidir. Aktif kedilerden biridir. Kedi oyuncakları ile zaman geçirmeyi sever.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Yavru Kedi Gelişimi Nasıldır?

5. Kurilian Bobtail Kedi Cinsi

Bu kısa kuyruklu kedi ırkı yüzyıllar boyunca Sibirya ve Japonya arasındaki Kuril Adaları’nda yaşadı. Kıvrımlı bir kuyruğa sahiptir. Bu kediler son derce kaslıdır ve oyun oynamayı çok severler. Kedi tasması eşliğinde yürüyüşe çıkmaktan hoşlanırlar. İnsanlarla ve diğer evcil canlılarla vakit geçirmek tam da bu kedilere uygundur.

6. Cymric Kedi Cinsi

Cymric, aslında Manx’ın uzun tüylü bir versiyonudur. Yoğun ve çift katlı tüyleri ile bilinir. Bundan dolayı kedi tarağı ile düzenli şekilde bakım gerektirir.

7. Mekong Bobtail Kedi Cinsi

Kısa kuyruklu kedi cinsleri arasında bulunan Mekong Bobtail, yüzyıllar önce Tayland’da ortaya çıktı. Uzunluğu kediye göre değişebilen, ancak genel olarak kısa boyutlu olan bir kuyruğa sahiptir. Oldukça çevik ve tırmanmaya yetenekli kedilerden biridir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.