Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Köpeğim Kuru Mama Yemiyor Ne Yapmalıyım?

Abone Ol 
Köpeğim Kuru Mama Yemiyor Ne Yapmalıyım?

Köpeğim kuru mama yemiyor diyorsanız, bu problem için çözüm yolları arıyor olabilirsiniz. Köpekler kimi zaman yedikleri mamalardan sıkılabilir ya da yeni mama verildiği zaman beğenmeyebilir. Bu durumda onların damak tadına uygun mamaları tercih etmek daha iyi olacaktır.

Beğenmedikleri mamaları yemedikleri zaman köpekler eksik ve dengesiz beslenecektir. Bu durumda da köpeklerin sağlığı için ciddi bir tehdit söz konusu olacaktır. Eğer köpeğiniz bir kuru mamayı beğenmediyse farklı bir kuru mamayı denemeniz tavsiye edilir. “Köpeğim kuru mama yemiyor, ne yapmalıyım?” diye soruyorsanız merak ettiğiniz her şey yazımızda.

Köpeğim Kuru Mama Yemiyor, Çözümü Nedir?

Köpekler mama konusunda seçici olabilir. Özellikle de yeni bir mama denendiği zaman köpeklerin yeni mamayı yememek istemesi olasıdır. Onların damak zevkine uygun içeriğe sahip olamayan bir mamayı tüketmeleri için köpeğinizi zorlamanız da doğru olmayacaktır. Bu durumda mama değişimi gerekli olabilir.

Çoğu zaman, hasta bir köpek iştahını kaybeder ve yemek yemeyi reddeder. Tıpkı insanlar gibi, bir köpek de hastalandığında iştahını kaybedebilir. Atlanan bir öğün genellikle endişelenecek bir şey değildir. Ancak köpeğiniz yiyecekleri reddetmeye devam ederse, onu bir veterinere götürmenizde yarar vardır.

Köpeğinizin yemesini sağlamaya çalışmak için birkaç farklı yöntem bulunur. Hangisinin işe yarayacağı köpeğinize bağlıdır. Bir yöntem işe yaramazsa, sizin ve köpeğiniz için uygun olanı bulana kadar sonraki yönteme geçebilirsiniz. Köpeğiniz yemek yemiyorsa, ilk adım ona biraz zaman tanımaktır.

Köpekler hiçbir şey yemeden birkaç gün dayanabilir. Sadece su içtiklerinden emin olun. Bir köpeğin arada bir yemek yemesi normaldir. Tıpkı insanlar gibi köpekler de her zaman aç değildir. Köpeğinizin mamasını gün boyunca acıktığında yiyebilmesi için erişilebilir bir alanda bırakmayı unutmayın.

Köpeğinizin kuru mama yemesini sağlamakta zorlanıyorsanız, başka bir marka daha uygun olabilir. Köpeğinizin satın aldığınız markadan farklı bir markayı daha çok sevip sevmediğini görmek için yeni bir kuru mama markasına yatırım yapın. Alternatif olarak, köpeğinizin iştahını kuru mamadan daha fazla artırabilecek bazı konserve köpek maması da alabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Köpeklerde Depresyon Belirtileri ve Nedenleri

En iyi konserve köpek maması ve en iyi köpek kuru mamalar için online mağazamızı ziyaret edebilirsiniz.

Köpeğim Kuru Mama Yemiyor

Köpeklerde Ani Mama Değişimi

Köpeğim kuru mama yemiyor diyorsanız, ani mama değişimi yapıp yapmadığınızı düşünmenizde fayda vardır. Köpekler mama değişimi olduğunda yeni mamaya alışamayabilir. Bu durumda da yeni mamadan yemezler. Sağlıklı ve dengeli şekilde beslenmeleri engellenmiş olur. Köpeklerin sağlıklı ve dengeli şekilde beslenmeye devam etmesi için onların damak tadına uygun bir mamanın tercih edilmesi en doğrusu olacaktır.

Köpeğinize yeni bir kuru mama vermeden önce farklı yöntemler denemeniz mümkündür. Örneğin küçük bir paket alarak köpeğinizin mamayı sevip sevmeyeceğini tek seferde deneyebilirsiniz. Ayrıca köpeğinizin eski mamasına az miktarda yeni mamadan karıştırabilirsiniz.

Bunu birkaç hafta devam ettirerek köpeğinizin yeme davranışını takip edin. Sonrasında her mama verişte yeni mamadan bir miktar daha fazla ekleyin. Bu sayede köpeğinizin yeni mamanın tadına alışmasını sağlamanız mümkün olacaktır. En sonunda tamamen yeni mamadan verdiğinizde köpeğiniz mamanın tadını garipsemeyecektir.

Köpeklerde Kuru Mamaya Alışma Süreci

Köpeğim kuru mama yemiyor, çözümü nedir? Özellikle de yavru köpeklerin zamanla yaş mamaya ve sonradan da kuru mamaya geçiş aşaması sıkıntılı olabilir. Bu durumda kuru mamaya geçiş için bazı noktalara dikkat etmek gerekir. Yavru köpeklerin kuru mamaya alıştırılması sırasında diğer çok sevdiği yiyeceklerin verilmemesi gerekir. Örneğin ev yemeklerini, meyve ve sebzeleri ya da evde hazırlanan özel mamaları çok seven köpeğinize bir süre bunları vermemeniz alışma sürecini kolaylaştırabilir.

Köpekler çok sevdikleri yiyecekleri sürekli olarak tüketmek ister. Bu çok sevilen mamalar evde özel hazırlanan köpek yiyecekleri de olabilir, hazır yaş mamalar ya da sebze ve meyveler de olabilir. Bunların kuru mamaya tamamen alışana kadar bir süreliğine kesilmesi gerekli olabilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Afgan Tazısı Köpek Irkı Bakımı Nasıl Olmalı?

Köpeğinizin bu konuda çok inatçı olduğunu görürseniz birkaç hafta yalnızca kuru mama vermeniz bile gerekli olabilir. Sonrasında ise köpeğiniz kuru mamaya alışınca yaş mama, sebze, meyve ve evde hazırlanan özel mamalar ile beslenmesine devam edebilirsiniz.

Kuru mamaya alışırken ayrıca köpeğinizin konserve yaş mamasına ya da evde hazırlayacağınız özel köpek mamalarına da bir miktar kuru mama katabilirsiniz. Bu şekilde köpeğinizin kuru mamayı denemesine fırsat tanımış olursunuz.

Kuru mamaya alışma sürecinde köpeğinize tıpkı ödül maması verir gibi kuru mama vermeyi deneyin. Birkaç kez avucunuzdan kuru köpek maması yedikten sonra köpeğiniz tadını beğenip beğenmediğini belli edecektir. Bu şekilde köpeğinizi kuru mamaya alıştırmanız da daha kolay olabilecektir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.