Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Köpeğin Ağız Kokusu Nasıl Giderilir? Köpeklerde Ağız Kokusunun Nedenleri ve Tedavisi

Abone Ol 
Köpeğin Ağız Kokusu Nasıl Giderilir? Köpeklerde Ağız Kokusunun Nedenleri ve Tedavisi

Köpeklerde oluşan ağız kokusunun nedenlerini herkes merak ediyor. Biz de bu yazımızda köpeğin ağız kokusu nasıl giderilir sorusunun yanıtlarını sizlerle birer birer paylaşıyor olacağız. Köpeklerde oluşan ağız kokusunun rahatsız edici bir hal aldığı sürekli olarak gözlemlenir. Bu kokunun nedeni dişlerden ötürüdür.

Tabii başka nedenlerden dolayı da meydana gelebilir. Bunun yanı sıra bağırsak, ciğer ve mide enfeksiyonlarına bağlı olarak da köpeğinizde ağız kokusu ortaya çıkabilir. Köpeğinizin beslenme şekli, yemesi ile alakalı alışkanlıkları, genel bakımı, yaşadığı alanın ona uygun olup olmaması gibi mevzular da önemlidir.

Diğer yandan köpeğin diş ve ağız sağlığının bozulması da öteki hastalıklar için aynen bizlerde olduğu gibi tetikleyici konuma gelebilmektedir diyebiliriz. Sürekli bir şekilde oluşan ağız kokusu, köpeğinizin ciddi anlamda bakıma gereksinim duyduğunun açık bir ifadesi olmaktadır.

En çok da ufak köpek ırkları ve kısa kafalı olan köpeklerin ağız ve diş hastalıklarına daha yatkın olduklarını belirtelim. Bu gibi durumlarda sorunun neyden kaynaklanıyor olduğunu fark etmek ve tedbir almak gayesi ile köpeğinizi bir veteriner hekime götürmeniz gerekecektir.

Rutin olan bir veteriner kontrolüne ek olarak ev ortamında sizin de uygulayabileceğiniz çeşitli yöntemler dahilinde kokuya sebep olacak hastalıkların ve bakterilerin önüne geçmek kesinlikle mümkün olacaktır. İşte bu konuda sizin yapabileceğiniz her şey…

Köpeğinizin Ağız Kokusunun Önüne Nasıl Geçersiniz?

Köpeğin ağız kokusu nasıl giderilir

Köpeğin Ağzı ve Dişleri

Köpeğin ağız kokusu nasıl giderilir konulu yazımıza başka bir başlıkla devam ediyoruz. Köpeğinizin ağız kokusu probleminin önüne geçebilmek için beslenme rutinine özen göstermeniz gerekecek demektir. Köpeğinizin her daim kaliteli ve sindirimi basit olan mamalarla beslenmesi önemli bir konu olmaktadır.

Köpeklerin ağız sağlığı bakımından en sık tavsiye edilen mama her daim kuru mama olmuştur. Güvenilir bir markadan satın alınan kuru mamaların içeriği köpeğinizin gereksinimleri bakımından en önemli değerleri içerdiği için tercih edilir. Yaş mama mı kuru mama mı sorusu her zaman kuru mamadır diyebiliriz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Doberman Köpek Irkı Bakımı Nasıl Olmalı?

Yaş mamalar, rutubet oranının düşük olması nedeniyle daha çabuk bozulur. İçlerinde bakteri daha çabuk ürer. Pratiktir ve sert yapıdadır bu nedenle köpeğinizin dişlerinin her daim tertemiz ve güzel kalmasına da yardım etmiş olur. Koruyucu maddeleri de bol miktarda içerir, kuru mamalar her zaman iyidir.

Kuru mamayla beslenmekte olan bir köpeğin dişlerinde diş taşı oluşumu çok daha azdır ya da hiç yoktur. Bahçenizi düzenli olarak temizleyin. Böylece köpeğiniz çöp türü şeyleri yemez. Köpeğinizle dolaşırken etraftaki artık gıdaları tüketmemesine de dikkat etmelisiniz.

Sarımsak ve soğan gibi aromalar toksik etkiye neden olur. Köpeğiniz için asla uygun olmaz. Bunun haricinde diş bakımı için özel şekilde üretilen aromalı olan ödül mamaları da alabilirsiniz. Bu mamalar yemek artıklarının neden olduğu diş sağlığı sorunlarının da tamamen önüne geçmiş olmanızı sağlar.

Köpeklerin Dişlerini Fırçalamak Gerekir mi? Bu İşlem Nasıl Yapılmalıdır?

Köpeğin ağız kokusu nasıl giderilir sorusunun en önemli yanıtı düzenli diş fırçalama rutinidir. Dişlerde meydana gelen plak ve tartar oluşumunun önüne geçmenin en önemli yolu bakteri yerleşimini yok etmek için köpeğinizin dişlerini düzenli olarak fırçalamanızdır.

Köpeğiniz henüz ufak yaşlardayken başlayacağınız bir diş fırçalama düzeni, köpeğinizin diş fırçalama durumuna daha iyi şekilde alışacağına işaret eder. Köpekler için özel şekilde üretilen diş macunu tercih edilirse iyi olur. Çünkü onlar diş macununu yutar. Bizim gibi tükürmez.

Bizler için olan macunlar köpeklere zarar verir. Güzel bir diş fırçası kullanın. Rahat hareket ettirebileceğiniz bir fırça olmasına da özen gösterin. Böylece herhangi bir sorun yaşamadan köpeğinizin dişlerini dilediğiniz zaman fırçalayabilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.