Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Köpek Eğitimi İçin İpuçları

Abone Ol 
Köpek Eğitimi İçin İpuçları

Köpek eğitimi, evcil hayvanlar söz konusu olduğunda önemli bir detaydır. İlk kez köpek sahiplenecekseniz ya da yeni evcil hayvanınıza bir şeyler öğretmek istiyorsanız ama köpek eğitiminde deneyimli değilseniz; bazı ayrıntılara odaklanmanız yeterli olacaktır. İşte, köpek eğitiminde bilmeniz gerekenler…

Köpek Eğitimi İpuçları

Köpek Eğitimi

İstisnalar olsa da yavru köpek yetiştirmenin yetişkin köpek yetiştirmekten daha kolay olduğunu söyleyebiliriz. Yeni başlayanlar için köpek eğitimi ipuçları arıyorsanız, ilki mümkün olan en kısa sürede başlamak olacaktır. Bu şekilde, evcil hayvanınızda her gün tekrarlanan ve ortadan kaldırılması daha zor hale gelen yanlış alışkanlıklardan kaçınmış olursunuz. İlk etapta şunları sağladığınızdan emin olun:

  • Köpeğinizin, köpek maması, sağlık, hijyen ve barınma gereksinimlerini garanti altına alın.
  • Evcil hayvanınızı tanıyın ve onu anlayın.
  • Diğer evcil hayvanlarla temas kurmasını sağlayın.
  • Doğru davranışlarını ödüllendirin ve cezadan kaçının.
  • Ona sevgi gösterin ve ondan ilginizi esirgemeyin.
  • Köpeğinizle egzersiz yapın, köpek oyuncakları ile oynamasını sağlayın ve onu en azından günde bir defa yürüyüşe çıkarın.
  • Eğitim sırasında köpek eğitim ürünleri kullanmayı ihmal etmeyin.

Köpek eğitimi için diğer tüyolar şu şekilde sıralanabilir:

1. Alıştırma Önemlidir

Köpeklerin çok zeki hayvanlar olduğunu unutmayın, ancak bir alışkanlık oluşturmak biraz pratik gerektirir. Bu yüzden, ona öğretmek için birkaç dakika da olsa her gün biraz zaman ayırmanızı öneririz. Ve bir şeyi mükemmel bir şekilde öğrenene kadar bir sonraki derse geçmeyin.

2. Eğitim ve Oyun Arasında Denge Kurun

Köpek eğitimi hususunda denge önemlidir. Köpekler tek başlarına, sahipleriyle veya diğer evcil hayvanlarla oynamayı ve eğlenmeyi severler. Bundan dolayı yeni başlayanlar için köpek eğitimi bağlamında, öğretim ve boş zaman arasında denge kurulması tavsiye edilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Köpeklerde Hepatit Belirtileri ve Nedenleri

İkisi arasında bir denge kurarsanız; hayvan daha hızlı öğrenecek ve ayrıca dinlenme veya yaramazlık problemi yaşamayacak şekilde enerji harcayacaktır. Çoğu zaman yaramazlık, egzersiz veya fiziksel aktivite eksikliğinin sonucudur.

3. Egzersiz Yapmasını Sağlar

Yukarıdakilerle bağlantılı olarak, çok yararlı olabilecek ve bazen gözden kaçan başka bir tavsiye de egzersiz faktörüdür. Çünkü günde birkaç dakika koşan, oynayan, zıplayan ve yürüyen bir hayvan eve geldiğinde daha yorgun ve daha sakin olacaktır. Tükenmenin en uç noktasına ulaşmak değil, biriken enerjinin bir kısmını harcamak gerekir. Ayrıca yaşı ve cinsi de göz önünde bulundurun.

4. Olumlu Bir Tutum Sürdürün

Yeni başlayanlar için başka bir köpek eğitimi ipucu, tutumuzla ilgilidir. Çünkü eğlenerek öğretmeye istekliyseniz, hayvan iyi bir şekilde karşılık verecektir.

Bir gün kendinizi hasta, yorgun veya kötü bir ruh halinde hissederseniz, evcil hayvanınıza eğitim vermeniz uygun olmayabilir. Tüm enerjinizi ve dikkatinizi antrenmana verebilmek için bekleyin. Bu daha iyi sonuçlar getirecektir.

5. Sabırlı Olun

Evcil hayvanınızı eğitmeden önce üzerinde çalışmanız gereken bir başka erdem de, bu görevde gösterdiğiniz kararlılık, sebat ve tabii ki sabırdır. Nasıl bir çocuk bir gecede yürümeyi öğrenmezse, bir hayvan da bir gecede eğitilmez. Bir şeyler beklediğiniz gibi gitmediğinde sakin olmanız ve sinirlenmemeniz önemlidir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.