Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Popüler Seçimlere Göre Köpek Cinsi Bulma

Abone Ol 
Popüler Seçimlere Göre Köpek Cinsi Bulma

Köpek cinsi bulma konusunda kararsız mısınız? Bir köpek sahiplenmek istiyorsanız; tüylü arkadaşınızın genel özellikleri ve sağlık gereksinimleri hakkında bilgi sahibi olmanız şarttır. Aşağıdaki listeye göz atarak aileniz ve sizin için en iyi köpek cinsi öğrenme deneyimini elde edebilirsiniz.

İşte, köpek cinsi bulma hususunda önerilen köpek ırkları listesi sizlerle!

1. Köpek Cinsi Bulma: Dalmaçya Köpek Irkı

köpek cinsi bulma

Bu köpekler beyaz kürklerinin üzerinde bulunan siyah benekleriyle oldukça sevimli bir görüntüye sahip olan köpeklerdendir. Dalmaçya köpekleri son derece neşeli, mutlu ve sıcakkanlı bir karaktere sahiptirler. Çok aktiftirler ve oyun oynamaya bayılırlar. Çocuklara ve kendilerinden küçük olan canlılara karşı oldukça sevecen ve merhametlidirler. Fakat bu sıcakkanlılıkları yabancı bir köpek gördüklerinde kaybolur ve onlara karşı agresif tavırlar sergileyebilirler.

Dalmaçyalar görüntü olarak kaslı bir gövdeye ve uzun bacaklara sahiptirler. Aile köpeği olmasının yanında çok iyi bir alan koruma köpeğidirler. Bu ırk ailesinden uzak kalmayı ve yalnız kalmayı hiç sevmez ve hatta geceleri sahipleriyle birlikte uyumaya bayılır. Oldukça dayanıklı bir yapıları vardır fakat sağırlık onların kalıtsal bir hastalığıdır. Bazıları doğuştan sağır olabilirler. Şimdi de neşeli, sevgi dolu ve ailesine düşkün olan Dalmaçyaların bakımı ve beslenmesi hakkında biraz bilgi edinelim.

Dalmaçya Köpeği Bakımı

Köpek cinsi bulma hususunda öneri arayanlar için iyi bir seçim olan Dalmaçya, her yönüyle dikkat çekiyor. Dalmaçya köpeklerinin bakımında da diğer canlılarda olduğu gibi önemsenmesi gereken bazı hususlar vardır. Bu ırk köpekler çok hareketlidir ve sürekli oyun oynamaya, hareket etmeye ihtiyaç duyarlar. Bu sebeple onlara bolca hareket edebilecekleri, oyun oynayabilecekleri bir alan yaratmak gerekir.

Eğer sakin ve üşengeç bir hayatınız varsa bu ırk bir köpek sahiplenmek size göre değildir çünkü sık sık onları büyük arazilerde koşturtmanız ve günlük aktivite ihtiyacını karşılamasına yardımcı olmanız gerekmektedir. Bu köpekler oldukça sosyal bir yapıya sahiptir fakat yavruluk zamanlarından itibaren birçok insan, birçok yüz görmesini sağlarsanız çok daha sosyal hale gelecek herkese karşı çok sıcakkanlı olacaklardır.

Dalmaçya ırkı sahipleriyle çok derin bağ kurarlar ve sahiplerinin hislerine karşı çok duyarlıdırlar. Bu durum sahipleriyle kurdukları bağı herkesle kurabildikleri anlamına gelmez. Herkese karşı aynı sıcaklığı göstermezler. Bu köpek ırkı özellikle iri ve büyük köpeklere karşı oldukça temkinli ve diğer köpeklere karşı da oldukça agresif bir tutum sergileyebilirler. Bu durumda ona küçüklükten itibaren vereceğiniz eğitim çok önemlidir.

Köpek eğitim ürünleri kullanarak, dostunuzun gelişimini destekleyebilirsiniz. Sıkı bir eğitimle bu gibi olumsuz davranışları en aza indirebilmeniz mümkündür. Dalmaçyalar aynı zamanda çok zekidir ve hafızaları çok kuvvetlidir. Onlara karşı yapılan iyi bir davranışı unutmadıkları gibi kötü bir davranışı da asla unutmaz, hatta kin tutabilirler. İnatçı bir tarafları da olduğu için diğer canlılara ya da insanlara karşı sinirlendiklerinde onlarla aralarını düzeltme eğilimleri yoktur. Her ne kadar sevimli ve cana yakın olsalar da inatçı yapılarından dolayı onları eğitmek biraz zor olabilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Labrador Özellikleri Nelerdir?

Dalmaçya Köpeği Beslenmesi

Dalmaçya ırkı avcı köpek ırkı grubuna girer ve bu sebeple beslenmelerinin temelini et oluşturur. Bu köpeklerin beslenmesinin üçte biri et olmalıdır. Et yönünden yoğun olan konserve köpek mamaları ile sağlıklı şekilde beslenebilirler. Buna ek olarak haftada iki ya da üç kez haşlanmış sakatatla da beslenebilirler. Bu köpeklerin beslenmesinin içerisinde tahıllar da bulunmalıdır fakat bunun oranı kesinlikle günlük besin oranının en fazla dörtte biri kadar olmalıdır.

Dalmaçyalar için sebzeler de oldukça önemlidir. Sindirim sistemlerine uygun olan havuç, balkabağı, salatalık, pancar, lahana ve kabak gibi sebzeleri gönül rahatlığıyla yedirebilirsiniz. Bunlar dışında köpeğinizi kuru mama ile beslemek istiyorsanız, bu mamaların et ağırlıklı, yan ürünlerden ve katkı maddelerinden uzak, dengeli ve köpeğinizin günlük besin ihtiyacını karşılamaya yetecek kaliteli mamalar olmasına kesinlikle dikkat etmelisiniz.

2. Köpek Cinsi Bulma: Danua Köpek Irkı

köpek cinsi bulma

Büyük ırk köpek cinsleri arasında yer alan Danualar oldukça büyük ve heybetli bir görüntüye sahiptirler. Bu sert görüntülerinin altında nazik, sevecen bir yapıları bulunur. Bu cins oyun oynamayı çok sever ve çocuklarla da oldukça iyi anlaşırlar. Bu köpek cinsiyle ilgilenmek oldukça keyif vericidir.

Kocaman cüsselerine rağmen kucakta oturmaya bayılırlar. Onlar oldukça sevimli, oyuncu, akıllı ve bakımı çok kolay olan köpeklerdir. Danua köpekleriyle ilgili bilinmesi gereken en önemli şeylerden biri kemik oluşumunun geç tamamlanıyor olmasıdır. Bu yüzden onları 18 aylık olana kadar koşuya çıkarmamanız önemlidir. Danualar oldukça cüsseli ve büyük köpekler olduğu için bakımları için geniş bir alana ihtiyaç olur. Şimdi bu heybetli ama bir o kadar da nazik köpeklerin bakımı ve beslenmesi hakkında da biraz bilgi edinelim.

Danua Köpeklerinin Bakımı

Danuaların oldukça iyi huylu köpekler olduğundan bahsetmiştik. Peki bu köpeklerin bakımı nasıl olmalı? Öncelikle Danuaları küçüklükten itibaren sosyalleştirmek, farklı yüzlere, seslere ve insanlara alıştırmak gerekir. Bu durum onların çok da iyi huylu ve sosyal olmalarını sağlar. Bu köpekler genel olarak sağlıklı köpeklerdir ve kolay kolay hasta olmazlar. Fakat yine de her ırkta olduğu gibi bu ırkın da yatkın olduğu hastalıklar vardır. Bu hastalıklara gelişim sorunları, kalça çıkığı, şişkinlik, kemik kanseri ve kalp rahatsızlıklarını örnek olarak gösterebiliriz.

Danualar büyük cüsselerinin altında tam bir ev köpeği olabilecek iyi huylar barındırırlar. Yine de bir apartman dairesindense büyük alanlarda yaşamaları onlar için daha iyi olacaktır. Bu köpekler her ne kadar dayanıklı olsalar da kışın soğuk havalarda dışarda olmamaları gerekir. Bu durum onların üşütüp hasta olmalarına sebep olabilir.

Bu ırkın günlük aktivite ihtiyacını karşılamanız da oldukça önemlidir. Günde en az bir kez yürüyüşe çıkmaya ya da bahçede oynamaya ihtiyaçları vardır. Yetişkin bir Danua her gün en az 30-60 dakika egzersiz yapmalıdır. Eğer bahçenizde bakıyorsanız bahçenizin etrafını yaklaşık iki metre yüksekliğinde bir çitle sarmanız gerekebilir. Bunun dışında eğer bahçenizde çiçekler varsa sevimli dostunuz bahçede eğlenirken çiçeklerinize farkında olmadan zarar verebilir.

Danua Köpeklerinin Beslenmesi

Hızlı büyüyen büyük ırk köpekler için iyi besleniyor olmaları oldukça önemlidir. Özellikle Danua ırkı yavruyken normal bir yavru köpek mamasıyla kesinlikle beslenmemelidir. Bu mamalar Danualar için gerekli olan enerjiden çok daha yüksek miktarda enerji içermektedir. Bu sebeple yavruyken Danualar için üretilmiş olan özel mamalarla beslenmeleri gerekir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  King Charles Spaniel Köpek Irkı Özellikleri, Bakımı ve Beslenme

Bunlara ek olarak kalsiyum takviyesi de bu köpek ırkı için oldukça önemlidir. Mama seçimini de kaliteli mamalardan yana yapmanız gerekir. Mama oranlarında da ölçülü davranmanız gerekir. Bu köpek ırkına 4-5 aylık olana kadar günde 3 öğün, 5 aylıktan sonra ise günde 2 öğün yemek vermeniz yeterli olacaktır. Tercih edeceğiniz kuru köpek maması ise mutlaka kaliteli ve tanınan markaların ürünleri olmalıdır.

3. Köpek Cinsi Bulma: Doberman Köpek Bakımı ve Beslenme

köpek cinsi bulma

Bir köpek sahiplendiğimizde onlar bizim en sadık dostlarımız haline gelir. Koruma içgüdüleri ve yoğun sevgileriyle bizi hem çok mutlu ederler hem de en yakın arkadaşımız olurlar. Bir köpek sahiplenirken onun bakımını ve beslenmesini de otomatik olarak üstleniriz. Onlara uygun koşullarda bakmak ve ihtiyaçları doğrultusunda beslemek hem mutlu hem de sağlıklı olmalarını sağlar.

Bakım ve beslenmeleri bizim sorumluluğumuzda olan bu sevimli dostlarımızın en iyi koşullarda ve uzun yıllar yaşamalarına katkı sağlamak bizim elimizdedir. Bu sebeple bir köpek sahiplenirken onların beslenmesi ve bakımı hakkında bilgi sahibi olmak gerekir. Doberman köpekleri de asil görüntüleriyle birçok kişi tarafından ilgi görmektedir ve sahiplenilmektedir. Bu köpeklerin sağlıklı ve huzurlu bir şekilde yaşamaları için tıpkı diğer köpekler gibi bakımına ve beslenmesine özen göstermek gerekir. Sizler de bir doberman cinsi köpek sahiplenmek istiyorsanız, birlikte onlar hakkında biraz daha bilgi edinelim.

Doberman Köpek Bakımı

Oldukça asil bir köpek olan doberman cinsi oldukça enerjik, akıllı ve atletik köpeklerdir. Sert görüntüsünün arkasında ailesine ve sahibine oldukça düşkün bir yapıları vardır. Bir doberman sahiplenmek istiyorsanız onun bakımını kesinlikle önemsemeniz gerekir. Dobermanlar olumlu birçok özelliklerine göre herkesin köpeği olamazlar. Fiziksel olarak oldukça yapılı olan bu köpekler aynı zaman da çok aktiftirler. Günlük olarak oldukça yoğun bir egzersize ihtiyaç duyarlar. Bir doberman sahibi olmak istiyorsanız onun için gerekli olan aktivite düzeyini sağlayabiliyor olmanız gerekir.

Aynı zamanda bu köpekler onu eğitebilecek, sosyalleştirebilecek, ona zaman ayırabilecek bir lidere ihtiyaç duyarlar. Eğer rahat bir yaşam tarzınız varsa doberman sahiplenmeniz pek de doğru olmayacaktır. Doberman köpekleri buna ek olarak çok uzun süre yalnız kalmaktan hoşlanmazlar. Küçük yaşlardan itibaren onunla yakından ilgilenmeniz, yoğun bir eğitim vermeniz, günlük aktivite ihtiyacını yerine getirmeniz gerekir.

Doberman cinsinin tüyleri oldukça kısadır ve dökülmezler. Bu sebepler tüy bakımlarını haftada bir kez tarayarak zahmetsiz bir şekilde halledebilirsiniz. Bu köpek cinsinin çok fazla banyo ihtiyacı olmaması da bakımını kolaylaştıran özelliklerindendir. Bu ırk köpeklerin dişleri ve ağız sağlıkları oldukça önemli olduğundan dişlerini haftada 2-3 kez fırçalamanız gerekir. Bu gibi gerekli bakım koşulları sağlandığında köpeğinizin mutlu bir şekilde yaşamasını sağlamak mümkündür.

Doberman Köpek Beslenmesi

İhtiyacı doğrultusunda beslenmek her canlının en temel ihtiyacıdır. Bir doberman için de beslenmesi çok önemlidir. Bu köpekler için yüksek kalitede bir mama seçmeniz çok önemlidir. Seçeceğiniz mamanın bileşenlerine besleyici olması açısından dikkat edilmelidir. Birincil bileşen bir çeşit et olmalıdır. Birincil bileşeni tahıl olan mamalar köpeğinizin ihtiyacını karşılamayacaktır ve bununla birlikte şişkinlik yaşamalarına sebep olacaktır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Pug Köpeği Bakımı ve Özellikleri

Doberman cinsi oldukça aktif köpekler olduklarından ağırlıklı olarak protein ve yağ içeriğine sahip mamalarla beslemeniz günlük enerjilerini karşılamak için yeterli olacaktır. Köpeğinize bu şekilde kaliteli ve besleyici kuru mama veriyorsanız herhangi bir ek takviye vermenize gerek kalmayacaktır. Özetle bir dobermanın beslenmesinde aldığınız mamanın kalitesi, besleyiciliği ve günlük aktivitelerini karşılayabiliyor besleyicilikte olması oldukça önemlidir.

4. Köpek Cinsi Bulma: Poodle Köpek

köpek cinsi bulma

Sevimli tüyleri ile tüm dikkatleri üzerine toplayan poodle köpekler, son derece hareketli ve oyuncu olmalarıyla bilinir. Dünyadaki en popüler yedi köpek ırkından biridir. Avcılık yeteneği olmasının yanı sıra gururlu, yüksek zekalı ve sevecen bir köpektir. Kolay şekilde eğitime cevap veren bu ırk köpekler, tuvaletten itaat eğitimine kadar çok sayıda köpek eğitimine pratik şekilde yanıt verir. Bu aşamada elbette köpek eğitim ürünleri mutlaka kullanılmalıdır. Bu durum köpeğinizin eğitim sürecini optimal anlamda destekleyecektir.

Poodle Köpek Bakımı

Köpek cinsi bulma konusunda kararsız kaldıysanız; Poodle iyi bir seçim olabilir. Ancak bakımına dikkat etmeniz gerekir. Özellikle bu köpeğin tüy yapısı düzenli bir bakım gerektirir. Köpek fırça ve tarakları ile dostunuzun tüy bakımını rutin şekilde yapmanız gerekiyor. Çünkü Poodle köpeklerin tüyleri karışıklık yaşayabilir. Bu da köpeğinizin kötü görünmesine, deri ve tüy sağlığının bozulmasına neden olabilir. Düzenli şekilde diş bakımı da yapılmalıdır. Bu sayede tüylü arkadaşınızın ağız ve diş sağlığını korumuş olursunuz. Aynı zamanda köpek dostunuzun kulak ve göz sağlığı da korunmalıdır. Bunun için sayfamızda yer alan köpek göz ve kulak ürünleri arasından seçim yapabilirsiniz.

Poodle Köpek Beslenmesi

Poodle köpekler son derece hareketli ve canlı olmalarıyla da bilinir. Aktiflik düzeyi bir hayli fazla olan bu köpek ırkı, dengeli ve tam mamalarla beslenmelidir. Kuru köpek maması başta olmak üzere yaş mama ve ödül mamalar da bu köpek ırkına sunulmalıdır.

5. Köpek Cinsi Bulma: Alman Kurdu

kopek-cinsi-bulma-5

Köpek cinsi bulma hususunda kararsızsanız Alman kurduna bir şans vermelisiniz. En zeki ve sevecen köpek ırkları arasında yerini alan Alman köpekleri, özgüvenli olmasıyla da dikkat çekiyor. Koruma ve bekçi köpeği olarak da tercih edilen bu ırk, pek çok insanın favorisi durumunda. Çevik yapısı sayesinde çoban köpeği şeklinde de değerlendirilebiliyor. Uzun ve sağlıklı bir ömür sürmesi adına bakımının iyi bir şekilde gerçekleştirilmesi gerekiyor.

Alman Kurdu Bakımı

Bu çalışkan ve hareketli köpekler günlük olarak egzersize ve oyun oynamaya ihtiyaç duyarlar. Onun keyifli ve mutlu zamanla geçirmesi adına köpek oyuncakları ile oynamasına izin vermelisiniz. Oyunlara siz ve çocuklarınızı da dahil olabilir. Böylece köpeğinizin eğlence düzeyi yükselecektir. Bu köpek ırkının tüyleri düzenli bakım gerektirir. Köpek tarağı ile haftada birkaç kez tüylerini taramanız yeterli olacaktır. Diş bakımı da bu köpekler için son derece önemlidir. Kaliteli köpek ağız ve diş bakım ürünleri ile bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca, köpek temizlik ve banyo ürünleri ile dostunuzun banyo gereksinimini de karşılamalısınız.

Alman Kurdu Beslenmesi

Bu köpek ırkı oldukça hareketli ve çeviktir. Bu yüzden de köpek yaş maması, köpek açık mama ve kuru köpek maması gibi özel mamalarla beslenmelidir. Köpek eğitimi esnasında da köpek ödülleri ile hem eğitimi desteklenmeli hem de sağlığı korunmalıdır.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.