Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Köpek Kısırlaştırma Hakkında Önemli Bilgiler

Abone Ol 
Köpek Kısırlaştırma Hakkında Önemli Bilgiler

Bugünkü yazımızda köpek kısırlaştırma konusu hakkında çok önemli bilgiler veriyor olacağız. Eğer bir köpeğiniz varsa ve onu kısırlaştırmak istiyorsanız bu içeriği muhakkak okuyun.

Kısırlaştırma işlemi, yavru köpeğiniz için yapmanız gereken en önemli şey olmaktadır. Peki bunun nedeni nedir? Bir köpek neden kısırlaştırılmalıdır? İşte tüm detaylar…

Kısırlaştırılan Köpekler Daha Mutlu ve Sağlıklı Olur

Dişi olan yavru köpeğinize son derece düşkün olduğunuzu biliyoruz. Bu nedenle sizlere kısırlaştırmanın meme kanseri, yumurtalık kanseri ve rahim kanseri gibi birçok hastalığın gerçekleşme ihtimalini düşürdüğünü söylemek istiyoruz.

Tüm bunların yanı sıra enfeksiyon ihtimalini de azaltan kısırlaştırma işlemi, plansız olan gebelikle alakalı risklerin de önüne geçmesi ile bilinmektedir. Veteriner hekimlerden bazıları, dişi köpekleri ilk mevsim öncesinde kısırlaştırmayı tercih ederken, bazıları da bu duruma karşı çıkar.

Bu sebeple zamanlama hususunda veteriner hekiminizden tavsiye almanızda fayda olacaktır. Eğer yavru köpeğiniz erkek ise, kısırlaştırmanın testis tümörlerinin önüne geçeceğini ve prostatla alakalı problemleri engelleyebileceğini bilmeniz gerekiyor.

Bunun yanı sıra, kalıcı olan tümör ve fıtık ihtimalini de azaltmış olur. Bir nevi köpeğinizin hayat kalitesini arttırmış oluyorsunuz. Kısırlaştırmaya karşıysanız bu detayları bir düşünün deriz. Sevimli dostunuzun hayatını riske atmamak için bu yolu seçmelisiniz.

Bu Durumun Sizin İçin Sağlamakta Olduğu Yararlar da Var

kısırlaştırma

Yatan Bir Köpek

Yavru köpek dostunuzu kısırlaştırmanızın size sağladığı birçok fayda vardır. Örneğin istenmeyen yavrular meydana gelmeyecektir. Hayatının erken döneminde kısır hale getirilen erkek köpekler daha az agresif davranırlar.

Kızgınlık dönemleri esnasında dişiler nedeni ile daha az uzaklaşma gösterirler. Alanlarını idrarla belirgin hale getirme ihtimalleri azalır. Tırmanma davranışı azalmaya başlar.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Köpeklerde Diyabet Belirtileri, Nedenleri, Tedavisi

Dişi olan bir yavru köpeğe kısırlaştırma işleminin uygulanması ise bahçede duran başıboş erkek köpekleri azaltır ve köpeğinizin dolaşma isteğini de düşürmüş olur. Her şey normale döner diyebiliriz.

Kısırlaştırma İşlemi Neleri İçeriyor?

Yapılacak olan bu prosedür doğrultusunda, evcil hayvana hiçbir şey hissetmemesi için genel olan bir anestezi uygulanır. Erkek köpekler için, operasyon iki testisin çıkarılmasını kapsar.

Dişi köpeklerin ise yumurtalıkların ve rahmin ya da sadece yumurtalıkların alınmasını içerir. Veteriner hekim, operasyon öncesindeki 12 saat süresince köpeğinize su ya da yiyecek vermemenizi söyleyecektir.

Yüksek bir ihtimalle kısırlaştırma işlemi sonrasında yavru köpeğinizi aynı gün içerisinde eve götürebilirsiniz. Ama çok uyuşuk bir haldeyse, sağlığı için bir süre daha kalması gerekecektir.

Kısırlaştırmadan sonra veteriner hekim, akşam vaktinde yavru köpeğinize tamamen hafif yapıda olan bir mama vermenizi tavsiye eder. Tabii bu köpekten köpeğe de değişebilir.

Köpeğiniz evine döndüğü zaman ekstra ilgiye muhtaç olabilir. Zıplamasına engel olun, dikişlerine dişlerini geçirmesine müsaade etmeyin. Hafif bir egzersizi sizin gözetiminizde gerçekleştirebilir. Kısırlaştırma işlemi son derece yararlıdır. Endişe etmenize gerek yoktur.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.