Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Köpek Patileri Nasıl Temizlenir?

Abone Ol 
Köpek Patileri Nasıl Temizlenir?

Köpek patileri nasıl temizlenmeli? Evcil dostlarımız dışarı çıkıp hava almaktan çok hoşlanırlar. Hatta tasmayı elinize aldığınızda gözlerinin içinin güldüğünü, mutlulukla ve coşkuyla kuyruklarını sallayarak peşinizde dolandığına şahit olmuşsunuzdur. Köpeğinizi dışarı çıkarıp gezdirdikten sonra yapmanız gereken ilk şey köpek pati temizliği olmalıdır. Peki bunu nasıl gerçekleştirebilirsiniz?

Köpek Patileri Nasıl Temizlenmeli?

Onlar dışarı çıkmayı, gezmeyi ve parklarda koşmayı çok severken onları evden dışarı hiç çıkarmamak sevimli dostlarımıza haksızlık olacaktır. Gezmesi dolaşması için ya da tuvaletini yapması için evcil dostunuzu dışarıya çıkardığınızda sokaklarda patilerine bulaşan pislikleri de eve döndüğünüzde temizlemek durumundasınızdır.

Özellikle günümüzde yaşadığımız pandemi koşulları sebebiyle hijyene ve temizliğe eskiye göre çok daha fazla önem vermek durumunda kaldık. Patileri temizlemek için çevremizden öneriler alıp ya da kendimizce birtakım yöntemler geliştirebiliriz. Fakat bunlar doğru mudur? Her türlü hijyenik ürünle köpeğinizin patilerini temizleyebilir misiniz? Köpek patileri zarar görmeden nasıl temizlenir? Gelin bunun gibi soruların cevaplarını birlikte arayalım.

Köpek patileri

Köpeklerin Patileri Temizlenirken Yapılan Yanlışlar

Sevimli dostunuzu dışarı çıkardığınızda patilerinin kirlenmesi kaçınılmaz olacaktır. Patileri temizlerken köpeğinizin patilerine zarar vermeyecek ürünlerle temizleme yapmanız çok önemlidir. Kaliteli köpek temizlik ve bakım ürünleri bu konuda işinize yarayacaktır.

Patileri evcil dostlarınız için çok önemlidir ve patilerine zarar gelmesi onların canlarının yanmasına sebep olduğu gibi yürümelerini ve koşmalarını da olumsuz etkiler. Bu sebeplerle köpeğinizin patilerini kesinlikle kimyasal hijyen ürünleriyle temizlememelisiniz. Örneğin mutfaklarda, banyolarda kullandığınız çamaşır sularını ve bu gibi maddeleri kesinlikle evcil dostunuzun patilerine sürmemelisiniz.

Bizler bu maddeleri kendi tenimizle uzun süre temas ettirdiğimizde bile derimizde hassaslaşma ya da tahriş görebiliriz. Bu sebeple köpeğinizin patisindeki deri kısma bu tarz zararlı ve kimyasal maddelerin değmesi de kesinlikle onlar için sağlıksız olacaktır. Bu yüzden de tüylü arkadaşınızın patilerine zarar verecek ürünlerden kesinlikle kaçınmalısınız.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Yavru Köpek İhtiyaç Listesi

köpek patileri

Köpek Patileri Nasıl Temizlenmeli?

Köpeğinizle parklara, bahçelere gidip dolaştıktan sonra evinize döndünüz ve sevimli dostunuzun patileri kirlendi. Bu noktada yapılması gereken şeyler çok basit. Öncelikle köpeğinizin patisine kesinlikle zararlı kimyasal maddeleri dokundurmamanız gerektiğinden bahsetmiştik. Bu aşamada onların pati temizliğinde en sağlıklı olacak şey kesinlikle köpek şampuanı ve sudur.

Köpeğinizle birlikte eve geldikten sonra onların patilerini özel şampuan ile yıkayıp ardından güzelce durulamanız patilerin temizliği için yeterli olacaktır. Buna ek olarak temizliği yaptıktan sonra muhakkak tek tek bütün patileri kontrol etmelisiniz. Ayrıca, köpek temizleme mendili de kullanabilirsiniz.

Son zamanlarda köpek patilerini kolaylıkla temizlemeyi sağlayan aparatlar üretildi. Eğer bu aparatlardan edinirseniz içerisinde yeterli oranda su ve köpek şampuanı koyarak köpeğinizin patilerini çok daha rahat bir şekilde temizleyebilirsiniz. İster köpeğinize banyo yaptırın ister sadece patilerini temizleyin, onlar için özel olarak formüle edilen ürünler tercih etmeye dikkat etmeniz çok önemli.

Sokakta gezerken patisine bir şey batmış olabileceğinden bu kontrol önemlidir. Köpeğinizin patisine bir şeyin batmış olması onun yürümesini engelleyecek ve sevimli dostunuz için acı verici olacaktır.

Pati temizliğini yaptıktan ve bu pati kontrolü yaptıktan sonra sevimli dostunuzun evde rahatlıkla dolaşmasına izin verebilirsiniz. Bunlara ek olarak köpeğinizin pati bakımının da önemini unutmamak gerekir. Sevimli dostunuza yönelik üretilmiş olan özel köpek nemlendiricileriyle patilerine bakım yapmak da onlar için çok faydalı olacaktır.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.