Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

10 Maddede Tüy Dökmeyen Köpek Listesi

Abone Ol 
10 Maddede Tüy Dökmeyen Köpek Listesi

Bütün köpeklerde tüy dökümü olur, ancak bazıları diğerlerinden daha az tüy döker. Tüy dökmeyen köpek ırklarını merak ediyorsanız; mini köpek ırkları ve evde bakılabilecek köpek cinsleri arasında en az tüy dökenleri listeledik!

Tüy Dökmeyen Köpek Irkları

Aşırı tüy dökücü köpekler sadece evinizi tüylerle kaplamakla kalmaz, köpek alerjisi olan insanlar için de bu durum büyük bir problem oluşturur. İster köpek tüyü görmeye dayanamıyor olun, ister tüye alerjiniz olsun, aralarından seçim yapabileceğiniz epeyce köpek ırkı var. Hiçbir köpek gerçekten “hipoalerjenik” olmasa da, bu türlerin çoğu, alerjisi olanlar için ağır tüy dökücülerden daha uygundur. İşte, tüy dökmeyen köpek cinsleri:

1. Afgan Tazısı Köpek Irkı (Afgan Köpek)

tüy dökmeyen köpek

Afgan tazıları ilk bakışta en iyi hipoalerjenik köpekler gibi görünmese de, ipeksi tüyler aslında çok seyrek olarak dökülür. Bu köpeklerin kısa ve uzun tüyleri vardır. Yaşlandıkça, düzenli bakım gerektiren daha uzun, ipeksi tüyleri olur. Ancak sık tımar etmeyi düşünmüyorsanız, bu köpekler alerjisi olanlar için harika bir seçenek olabilir. Afgan tazıları, onurlu ve muhteşem görünümleriyle bilinir. Ayrıca sahiplerine inanılmaz derecede bağlı ve sadıktırlar.

2. Amerikan Staffordshire Teriyeri Köpek Irkı

tüy dökmeyen köpek

Tüy dökmeyen köpek listesi Amerikan staff köpek ile devam ediyor. Teriyer ve bulldog ırklarının bir karışımıdır. Tüysüz köpek olarak da öne çıkan bu ırk, popüler evcil hayvanlardan biridir. Genel olarak, bunlar tüy dökmeyen ya da çok az tüy döken köpeklerdir.

Çoğu teriyer gibi, bu köpek de son derece enerjik ve eğlencelidir. Buna rağmen, sadece orta düzeyde egzersiz ihtiyacı var. Tüysüz olduğundan dolayı güneş yanığı bu köpekler için büyük bir endişe kaynağıdır ve özellikle aşırı sıcak havalarda mutlaka köpek güneş kremi kullanılmalıdır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  En Tatlı Minik Köpek Cinsleri

3. Basenji Köpek Irkı

tüy dökmeyen köpek

Basenji, her yönüyle benzersiz bir köpektir. Erkekler ortalama olarak kadınlardan biraz daha büyük olmakla birlikte, yaklaşık 22 ila 24 kilo ağırlığındadır. Çok kısa bir tüy katmanı ve sıkıca kıvrılmış bir kuyruğu var. “Basenji” kelimesi “havlamayan köpek” anlamına gelir ve bu köpek bu tanıma uygundur.

Havlamıyor, ancak bir nevi şarkıya benzeyen bir ses de dahil olmak üzere çeşitli seslendirmeler yapıyor. Basenji ayrıca kendisini bir kedi gibi tımar etme eğilimindedir. Bu da onu gerçekten benzersiz kılan başka bir özelliktir. Çok havlamayan tüy dökmeyen köpek arıyorsanız; basenji iyi bir seçim olabilir.

4. Bichon Frise Köpek Irkı (Bişon Çuha)

tüy dökmeyen köpek

Bichon köpekler de tüy dökmeyen köpek listesindedir. Bichon köpekler, küçük bir ırktır. Çok fazla tüy dökmez ve bu nedenle düzenli olarak köpek tarağı ile tımara gereksinim duyar. Tüyleri olağanüstü pelüş ve kadifemsidir. Bu da bichon köpeklerin bu kadar popüler olmasının nedenlerinden biri. Eski zamanlarda bir arkadaş köpek olarak yetiştirilen cins, genellikle hemen hemen her aile için idealdir. Uygun sosyalleşmeden sonra genellikle çocuklarla ve diğer evcil hayvanlar ile iyi anlaşır.

5. Malta Köpeği Irkı (Maltiz/Maltese)

tüy dökmeyen köpek

Malta teriyer, son derece küçük ve genellikle yedi kilodan daha hafiftir. Uzun, ipeksi bir tüy ceketiyle kaplıdır ve onu neredeyse anında tanınabilir kılar. Bu köpek çok fazla tüy dökmüyor, ancak bu listedeki diğerlerinden biraz daha fazla döküyor. Tüy dökümünü azaltmak için uygun bir köpek fırçası ile düzenli tımar önemlidir.

Küçük boyutuna rağmen, maltizler son derece dayanıklıdır. İhtiyaç duyulduğunda tetikte bir bekçi köpeği olabilir. Bu da onu bazen huysuzlaştırabilir. Ve bu türün dost canlısı doğası insanlarla sınırlı değil. Diğer evcil hayvanlarla ve böcek türleriyle de iyi geçinir.

6. Portekiz Su Köpeği Irkı

tüy dökmeyen köpek

Bir diğer tüy dökmeyen köpek de Portekiz su köpeği ırkı diyebiliriz. Portekiz su köpeği son derece aktif bir cinstir. Başlangıçta balıkları ağlara sürmek ve tekneler arasında bir haberci olarak hareket etmek için geliştirildi. Irkın ciddi miktarda egzersize ihtiyacı var.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Labradoodle Cinsi Köpek Özellikleri, Bakımı ve Beslenme

Çitlerle çevrili bir avlusu ve bol zamanı olan aktif bir aile için çok uygundur. Portekiz su köpekleri çok az tüy döker ve kalın katmanı su geçirmez özelliktedir. Bununla birlikte, paltosu düzenli ve kapsamlı bir tımar gerektirir. Profesyonel olarak kırpılması gerekiyor ve tüy katmanının temiz kalmasına yardımcı olmak için onu günlük olarak fırçalamanız önemlidir.

7. Puli Köpek Irkı (Macar Koyun Çoban Köpeği)

tüy dökmeyen köpek

Puli köpekler nadir bir türdür. Fiziksel olarak en dikkat çekici özelliği, tüylerinin oldukça kalın yapılı olmasıdır. Kendi haline bırakıldığında, tüyleri birleşir ve yoğun görünür. Puli, tımar etmek için eşsiz bir köpektir. Kalın tüy astarı 8 ila 10 aylık olana kadar çıkmaz. O zamana kadar tımarlanmaya ihtiyacı yok. Sadece ara sıra banyoya ve daha belirgin tüy demetlerinin düzenli olarak ayrılmasına gereksinimi olur.

8. İspanyol Su Köpeği Irkı

tüy dökmeyen köpek

İspanyol su köpeği ırkı tüy dökmeyen köpek cinsleri arasındadır. Bu, doğal tüy demetleri olan başka bir köpektir. İspanyol su köpeğinin tüy ceketi ilk başta yünlü ve kıvrımlıdır, ancak yaşla birlikte tüylerinin yapısı değişir. Tüyleri özel bakım gerektirir. Fırçalamak, kürkünün doğal uzunluğunu bozabileceğinden, onu asla fırçalamanıza gerek kalmaz. Ama, düzenli kırpma yapabilirsiniz.

9. Tüysüz Meksika Köpeği Irkı (Xoloitzcuintle / Xolo)

tüy dökmeyen köpek

Xolo köpeklerin en az 3.000 yıl öncesine dayanan bir geçmişi var. Farklı Xoloitzcuintle türleri bulunur. Tüm türler hemen hemen tüysüzdür. Bu köpek neredeyse hiç tüy dökmez. Biraz tüyü var ama çok fazla etki yaratacak kadar değil. Kılsız olduğu için kendine has bir bakıma ihtiyacı olur.

Düzenli banyo gereklidir (özellikle kirlendiğinde) ve köpek güneş kremi de uzun süre güneşe maruz kaldığında bir zorunluluktur. Bu cins oldukça enerjiktir ve uzun yürüyüşleri sever. Bununla birlikte, egzersiz ihtiyaçları karşılandığı sürece uysal ve mutlu olur. Xolo köpeğin eğitilmesi de oldukça kolaydır. Mükemmel bir bekçi köpeği olabilir ama anlatacak bir şeyi olmadığı sürece gürültülü değildir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Şivava Köpek (Chihuahua) Özellikleri ve Bakımı

10. Bedlington Teriyeri Köpek Irkı (Bedlington Terrier)

tüy dökmeyen köpek

Bedlington terrier’in ceketi bir koyunu andırıyor. Bu köpekler canlılıkları ve ilgi odağı olma arzusuyla bilinirler. Bedlington teriyerlerinin, diğer birçok terrier ırkının aksine, yumuşak ve sert karışımı olan, keskin ve kıvırcık tüyleri vardır. Bunlar, benzersiz tüylerine rağmen tüy dökmeyen köpeklerdir. Bedlington teriyerleri tüy dökmese de, tüyleri hızla büyür ve düzenli kırpma gerektirir.

En kaliteli ve en iyi köpek tüy bakım ürünlerini keşfetmek için TIKLAYINIZ!

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.