Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Shar Pei Köpek Irkı Özellikleri, Bakımı ve Beslenme

Abone Ol 
Shar Pei Köpek Irkı Özellikleri, Bakımı ve Beslenme

Bir cins olarak, güney Çin’den gelen ve dünyanın geri kalanına çok yeni olan Shar Pei, potansiyel bir evcil hayvan alıcısına hitap edebilecek bazı önemli özelliklere sahip. Irk, neredeyse hiçbir türe benzemiyor. Bu yüzden onu yürüyüşe çıkardığınızda dikkat çekecektir. Bir zamanlar Guinness Rekorlar Kitabı’nda dünyanın en nadide köpeği olarak listelenmişti.

https://www.youtube.com/watch?v=DSsE4drS11k

Shar Pei Köpek Karakter Özellikleri

Cinsin korumak, büyük, tehlikeli hayvanları avlamak ve savaşmak için yetiştirildiğini hatırlamak önemlidir. Bunların hepsi hala karakterinin bir parçası. Ailesine karşı çok sevecen ve cana yakındır, ancak başkalarına karşı öyle değildir. Shar Pei, doğal bir bekçi köpeğidir. Birlikte büyüdüğü insanlara yakın ve koruyucudur ve yabancılara karşı temkinlidir.

Doğası gereği çok havlamaz, bu yüzden havladığında dostça bir merhaba sunması pek olası değildir. Bu nedenle havladığında etrafındaki insanların onu dinlemesi ve dikkate alması gerekir. O kadar sosyal olmasa da, fiziksel olarak yakın olmayı ve sahibiyle oyunlar oynamayı tercih ediyor. Uzun süre yalnız kalmaya tahammül eden bir köpek değildir ve uzun süre uzakta olması gereken birinin evcil hayvanı olmamalıdır. Ayrıca bir köpek bakıcısına teslim edebileceğiniz bir köpek de değildir.

Shar Pei, baskınlığın önemli olduğu bir cins. Yeni sahip olarak patron olduğunuzu erkenden belirlemezseniz, asla onunla iyi anlaşamayabilirsiniz. Erken itaat eğitimi hayati önem taşır ve kesinlikle Shar Pei ile ya da en azından onun gibi köpeklerle uğraşma tecrübesi olan biriyle yapılmalıdır. Bundan sonra, sürekli eğitim ve disiplin gereklidir. Disiplin ve eğitim, olumlu pekiştirmeyi vurgulamalıdır. Çünkü kesinlikle sözlü veya fiziksel cezaya iyi cevap verecek bir cins değildir. Ödül mamaları ve köpek eğitim ürünleri ile eğitimi desteklenmelidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  8 Maddede En İyi Koruma Köpeği Irkları

Shar Pei’nin insanlarla, evcil hayvanlarla ve çocuklarla erken sosyalleşmeye ihtiyacı var. Beraber yaşayacakları insanları tanımaları ve onlarla bolca zaman geçirmeleri gerekiyor. Aynı zamanda, etrafta dolaşmakla ilgilenmeyecekler. Fiziksel olarak oyuncu değiller ama fiziksel olarak insanlara yakın olmayı seviyorlar ve buna ihtiyaçları var.

Shar Pei Köpek Tarihçesi

Tanınmış safkan köpeklerin dünyasına, Shar Pei yeni gelen bir köpektir. 1991 yılına kadar Amerikan Kennel Kulübü tarafından tanınmadı. Fakat, Shar Pei en eski ırklardan biridir. Çin’in en güneyindeki Guangdong Eyaletinden, Güney Çin Denizi’ni çevreleyen karadan gelir ve dünyanın o bölgesinde en az MÖ 200’den beri tanınan bir türdür.

Shar Pei, bir çiftçinin av köpeği olarak varlığına başladı, esas olarak yaban domuzlarıyla savaşmak için yetiştirildi. Zamanla, dövüşmek için köpek yetiştiren Çinliler arasında da popüler oldu. Bir avcı ve savaşçı olarak başarısının sırlarından biri, vücudunda aşırı derecede gevşek olan kırışık derisiydi. Başka bir köpek sıkı bir tutuş elde etmeyi başarırsa, diğer köpeği kavramak için gevşek deri kıvrımlarının içinde kelimenin tam anlamıyla dönebilir. Shar Pei’nin derisi ona koruma sağlar. Çok sert ve dayanıklıdır ve sert dokusu, “kumlu cilt” olarak tercüme edilen Shar Pei adının ortaya çıkmasına neden olmuştur.

Sonuç, tıknaz ve iri kemikli, kaslı, güçlü çeneli, korkusuz ve vahşi, orta büyüklükte bir köpek oldu. Bu özellikler, Shar Pei’nin Çin köpek toplumunun yaygın bir üyesi olmayacağını garanti etti, ancak avlanma ve dövüş becerilerine değer veren insanlar onu çok sevdiler.

Shar Pei Köpek Fiziksel Özellikleri

Günümüzün Shar Pei ırkı, düz bir yüze ve buruna sahip, orta boy bir köpektir. Beklenen yaşam süresi dokuz ila on bir yıldır. Cilt, özellikle köpek yavrusu döneminde belirgin olan vücudun etrafındaki cilt kıvrımlarıyla ünlüdür. ABD’li yetiştiriciler çoğu durumda bu etki için onu yetiştirmeyi seçtiler ve bunun sonucunda çağdaş köpeğin yerli Çinli atalarından daha kırışık olduğu ortaya çıktı. Ancak bazı yetiştiriciler, orijinal görünümüne geri döndüğünü iddia ediyor. Köpeğin kafası çok büyüktür ve kimilerince su aygırı kafasına benzetilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Old English Sheepdog (İngiliz Çoban Köpeği) Köpek Irkı Tüm Özellikleri, Genel Bakım ve Sağlık

Kulakları oldukça küçük ve üçgen şeklindedir ve başın yanına yakın bir yerdedir. Kuyruk kalındır, tabanda yuvarlaktır ve bir noktaya kadar incelir. Köpeğin en yaygın renkleri düz siyah, mavi veya kırmızıdır, fakat bazıları açık kahverengi, kum rengi, krem ​​veya bazen leylaktır. Yüz genellikle siyah bir görünümdedir. Çarpıcı bir özellik, Shar Pei’nin koyu mavi veya siyah olan dilidir. Dünyada sadece bir başka köpek, Çin Chow Chow‘un böyle bir dili var.

Shar Pei Köpek Bakımı

Shar Pei, uzunluğu çok kısadan orta uzunluğa kadar değişen yoğun tüylü bir kaplamaya sahiptir ve minimum miktarda tüy döker. Bu, kiri ve gevşek tüyleri çıkarmak için bir tüy eldiveni veya köpek tarağı kullanarak fırçalamanın haftada birkaç kez yapılabileceği anlamına gelir.

Cildini etkileyebileceği için çok sık yıkanmamalıdır. Derideki kıvrımlara ve kırışıklıklara dikkat etmeniz ve ıslandıklarında, ister terden ister sudan olsun, onları kuru tutmaya dikkat etmeniz gerekecektir. Kulaklar enfeksiyon olup olmadığı açısından muayene edilmeli ve daha sonra haftada bir silinerek temizlenmelidir. Bakteri ve tartarı önlemek için dişler haftada en az iki ila üç kez fırçalanmalıdır. Tırnakları aşırı uzadığında kesilmesi gerekecek. Bunun için köpek tırnak makası kullandığınızdan emin olun.

Yürüyüş yapmaktan hoşlanırlar, ancak top ya da sopayla getirme oynamazlar. Apartmanda yaşayan biri için iyi bir köpek olabilir. Aşırı derecede aktif değildir ve çok miktarda egzersize ihtiyaç duymaz. Küçük bir alanda yaşamaktan mutludur ve çok fazla dolaşmaya ihtiyacı yoktur. Sessizdir, ulumaz ve nadiren havlar. İyi ve aktif bir bekçi köpeğidir. Yine de, kimin patron olduğunu bilmesi gerektiğine ve tutarlı bir disipline ihtiyacı var.

Shar Pei Köpeklerin Çocuklar ve Hayvanlar ile İletişimi

Çocukların köpeğe sert davranmamaları, mama kasesini önünden almaya çalışmamaları veya başka bir şekilde duygusal sınırlarını aşmamaları gerektiğini anlamaları gerekir. Çocukların ziyarete gelen arkadaşları için bu iki katına çıkıyor. Cinsin güçlü bir av tepkisi var. Kırsal bir alanda, geyik veya çiftlik hayvanlarının yakınında yaşıyorsa, serbest kalmasına izin verilmemesi önemlidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Mutlaka Sahip Olmanız Gereken Köpek Malzemeleri

Genellikle diğer evcil hayvanlara karşı oldukça arkadaş canlısı veya en azından hoşgörülüdür, ancak eğlenceli değildir. Aynı zamanda son derece bölgesel olabilir ve kendi alanı olarak gördüğü şeyi koruma konusunda agresif olabilir.

Shar Pei Köpeklerde Beslenme

Daha besleyici ve onun için daha iyi olduğu için yüksek kaliteli bir kuru köpek maması ile beslenmesi gerekecektir. Günde yaklaşık bir buçuk ila iki fincan kuru köpek maması yiyecektir. Öğünlerin en az ikiye bölünmesi daha uygun olacaktır.

Shar Pei Köpekler Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Irk hakkında merak edilen sorular ve cevapları:

Shar Pei Köpeklerin Yatkın Olduğu Sağlık Sorunları Var Mı?

Bu cins köpekler güçlü, sağlam ve oldukça dayanıklıdır. Bununla birlikte, sorunsuz değil ve savunmasız olduğu bazı tıbbi sorunlar var. Bunlar kalça displazisi, kulak enfeksiyonları ve göz problemleridir.

Shar Pei Köpekler Çok Havlar Mı?

Bu cins köpekler nadiren havlar.

Shar Pei Köpekler Apartman Yaşamına Uygun Mu?

Irkın apartman yaşamı için uygun bir köpek olduğu bilinir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.