Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Köpekler Hangi Meyveleri Yiyebilir?

Abone Ol 
Köpekler Hangi Meyveleri Yiyebilir?

Köpekler hangi meyveleri yiyebilir sorusu, evcil hayvan sahipleri tarafından merak edilmektedir. Meyvelerin insan sağlığı için faydalı olduğunu zaten biliyorsunuzdur. Bu durum köpekler için de geçerlidir. Fakat köpeklere tüm meyveler sunulmamalıdır.

Köpeklerin Yiyebileceği Meyveler Nelerdir?

Köpekler Hangi Meyveleri Yiyebilir?

Köpeğinizin sağlıklı kalması için meyvelere kesinlikle ihtiyacı olmasa da veteriner izni ve onayı ile ona meyve verebilirsiniz. Bu sayede köpek dostunuzun vitamin, mineral ve antioksidan ihtiyacının karşılanmasına destek olursunuz. Hatta köpeklerin meyve tüketmeleri hidrasyon açısından da son derece önemlidir.

Bununla beraber, köpeğinize meyve verme konusunda bilmeniz gereken en önemli detay; birçok meyvenin köpekler için iyi bir seçim olmasına rağmen kimi meyveleri köpeklerin tüketmemesi gerektiğidir. Köpeğinizin belirli meyvelere karşı nasıl tepki verdiğini mutlaka bilmelisiniz. Bu sayede köpeğinizin sevmediği ve ona zararlı olan bir meyveyi sunmamış olursunuz. Peki, köpekler hangi meyveleri yiyebilir?

1. Elma

Günde bir elma, köpeğiniz için iyi bir atıştırmalık olabilir. Köpek ödül maması yanında ona elma dilimleri de verebilirsiniz. Bu sayede köpeğinizin memnun olmasını sağlarsınız. Az miktarda siyanür içerdiğinden ve köpeğin boğulma riski olduğundan dolayı elmanın çekirdeklerini çıkardığınızdan emin olun.

Elma; köpeğin ağız ve diş sağlığını en iyi şekilde destekler. C vitamini, A vitamini ve lif barındırır. Bundan dolayı köpeğin genel sağlığını olumlu anlamda etkileyebilir.

2. Muz

Köpekler hangi meyveleri yiyebilir sorusunun bir diğer cevabı da muz oluyor. Muz, tüylü dostlarımız için faydalı olan meyvelerden biridir. Muzdaki lif miktarı oldukça yükseltir ve köpeğin sindirim sağlığını destekler. Yüksek oranda lif, potasyum ve C vitamini içermesinden dolayı köpeğin sağlığı için oldukça yararlıdır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Köpeklerde Lenfoma Nedir?

3. Böğürtlen

Böğürtlen de köpekler için güvenli meyvelerden biridir. Bu meyve köpeğin ağız ve diş sağlığını korur. Antibakteriyel özellikler içerir. K ve C vitamini, manganez ve lif desteği sağlar.

4. Yaban Mersini

Köpekler hangi meyveleri yiyebilir diyorsanız; yaban mersininin de köpeklere sunulabileceğini bilmelisiniz. Ayrıca köpekler, yaban mersinini beğenerek tüketirler. Bu meyve şeker ve yağ açısından düşüktür. Özellikle kilo sorunu yaşayan köpekler için uygun bir meyvedir. K ve C vitamini bakımından zengindir. Bunlara ek olarak yaban mersini magnezyum, çinko, kalsiyum ve demir yönünden yoğundur.

5. Kavun

Kavun, köpekler için güvenli ve sağlıklı bir diğer meyvedir. Sert dokusu bağırsakta hasar yaratabileceğinden, mutlaka kabuğu soyulduktan sonra köpeğe verilmelidir. Köpeğinizin bağışıklık ve görme sağlığı için önemli olan beta-karoten içerir. B-6, A ve C vitaminlerinin yanı sıra potasyum, lif, folat ve niasin barındırmaktadır. Köpeğinizin beslenme düzeninde çeşitlilik yaratacaksanız ve köpek maması türlerine ek olarak ona verebileceğiniz sağlıklı bir seçim arıyorsanız; kavunu deneyebilirsiniz.

6. Papaya

Hem yavru köpekler hem de yetişkin ve yaşlı köpekler için uygun olan bir meyvedir. Bu egzotik meyve, kuru köpek maması ve konserve köpek maması haricinde atıştırmalık olarak köpeğe verilebilir. E, C, A ve K vitaminleri açısından yoğun bir meyvedir. Potasyum, lif ve kalsiyum desteği sunar.

7. Ahududu

Köpekler hangi meyveleri yiyebilir diye merak edenler için bir diğer meyve çeşidi de ahududu oluyor. Bu meyve ölçülü tüketildiği zaman köpek için lezzetli bir ikram olabilir. Ve çoğu köpek bu meyveyi severek yer. Ahududu, kansere, dolaşım sorunlarına ve bağışıklık sistemi hastalıklarına karşı koruyucu niteliktedir. Folik asit, C vitamini, bakır, magnezyum, antioksidanlar ve lif bakımından zengin bir meyvedir.

8. Çilek

Diğer birçok meyve gibi çilek de antioksidan yüklüdür. Çileği dilimleyerek köpeğinize verebilirsiniz. Yüksek düzeyde antioksidan içermesinden dolayı çilek, bağışıklık sistemini koruma konusunda yardımcı olabilir. Su oranı yüksek olmasından ötürü de köpeğinizin nemli kalmasına destek olur.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Sosis Köpek (Dachshund) Irkı Hakkında Daha Önce Duymadığınız 30 Önemli Bilgi
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.