Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Köpekler Kaju Yiyebilir mi?

Abone Ol 
Köpekler Kaju Yiyebilir mi?

Köpekler kaju yiyebilir mi sorusunun yanıtı köpek sahipleri tarafından araştırılıyor. Peki köpeklere kaju verilir mi? Ayrıntıları açıklıyoruz.

Köpekler Kaju Yiyebilir mi? Yiyemez mi?

Köpekler Kaju Yiyebilir mi?

Köpek sahipleri, köpekler kaju yiyebilir mi merak ediyorlar. Köpek dostlarımız kajuyu ölçülü oranda tüketebilirler. Ancak köpeklere kaju yedirmek bir zorunluluk ya da gereklilik değildir. Protein bakımından zengin olan kaju, lif bakımından da yoğun bir kuru yemiş olarak dikkat çeker. Ölçülü tüketimi sonucunda kalp sağlığını destekleyebilir.

Kaju, tekli doymamış yağ asitleri de içeriğinden dolayı köpeklerin genel sağlığı üzerinde önemli etkiler bırakır. Bağışıklık sistemini güçlendirdiği bilinir. Çinko ve magnezyum bakımından zengindir. Dolayısıyla kemik ve eklem sağlığını da destekler.

Sade kaju, köpeklere küçük miktarlarda verilebilir. Aşırı tüketilmemesi önemlidir. Kajuda yer alan lif, sağlıklı yağlar ve protein, yoğun tüketim sonucunda problem yaratabilir. Bu durum insanlar ve köpekler için geçerlidir. Her şeyin fazlası zarar olduğu gibi kajunun fazlası da zararlıdır.

Köpeklere Kaju Verirken Nelere Dikkat Edilmeli?

Köpekler kaju yiyebilir mi açıkladık. Şimdi de köpeklere kaju verirken nelere dikkat edilmesi gerektiğinden bahsedeceğiz. Köpeğinize kajuyu küçük miktarlarda sunmalısınız. Kajunun aşırı tuzlu olmaması gerekiyor. Tuzsuz kaju fıstığı, köpek için ideal bir seçim olacaktır. Aksi durumda fazla tuz alımı dehidrasyona ve sindirim problemlerine sebebiyet verebilir. Bu detay da unutulmamalı.

Köpeğe sunacağınız kajunun sossuz olmasına dikkat etmelisiniz. Soslu kajuyu köpeğe yedirmemelisiniz. Evcil dostunuz ilk kez kaju tüketecekse, yiyeceği ona yavaşça sunmalısınız. Köpekte kaju tüketiminden sonra alerji gelişebilir. Çünkü tüm köpekler için kaju uygun olmayabilir.

Köpekte kaju tüketimi sonrasında kızarıklık, şişme, kaşıntı ve kurdeşen gibi cilt sorunları görülebilir. Aynı şekilde mide rahatsızlıkları, ishal ve kusma problemleri de oluşabilir. Bu tür bir durumda köpeği veterinere götürmenizde yarar vardır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  9 Maddede Avustralya Köpek Cinsleri

Unutmamalısınız ki; köpek dostlarımız için temel beslenme köpek maması ile olmalıdır. Köpeğinize yaş köpek maması, kuru köpek maması ve ödül mamaları sunarak, onun mutlu olmasını sağlayabilirsiniz. Kaliteli ve besleyici seçeneklere yönelerek, köpeğinizin besin bileşenleri açısından tam ve dengeli oranda mamalar tüketmesini mümkün kılabilirsiniz. Bu da doğal olarak köpeğinizin sağlıklı bir yaşam sürmesine yardımcı olur.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.