Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

29 Maddede Köpek Cinsleri ve Özellikleri

Abone Ol 
29 Maddede Köpek Cinsleri ve Özellikleri

Köpek cinsleri ve özellikleri, yeni bir köpek sahiplenmek isteyenler tarafından merak ediliyor. Köpekler, insanlar için iyi bir dost olabiliyorlar. Dolayısıyla köpek sahiplenmek, gün geçtikçe daha da artış gösteriyor. Bu yazımızda en popüler köpek ırklarını ve bu köpeklerin özelliklerini paylaştık.

Köpek Cinsleri ve Özellikleri

En çok tercih edilen köpek cinsleri ve özellikleri şu şekilde:

1. American Staffordshire Terrier Köpek Cinsi

köpek cinsleri

American Staffordshire Terrier köpekler, dünya çapında yaygın olan orta boy köpek cinslerinden biridir. Dişileri genelde erkeklerde daha küçük bir vücuda sahiptir. Kaslı vücutları ve geniş kafa yapıları ile dikkat çekerler. Bu sevimli köpeklerin yüksek enerji seviyesi bulunur. Bu sebeple de aktif aileler için çok uygun kabul edilir.

American Staffordshire Terrier köpek ırkı kısa tüyler barındırır. Haftada birkaç kez köpek tarağı ile taranması gerekir. Ortalama yaşam süresi 12-16 sene kadardır. Protein açısından zengin olan mamalar tüketmesi gerekir. Ayrıca American Staffordshire Terrier köpeklere verilecek olan mama vitaminler ve mineraller açısından da tam ve dengeli olmalıdır.

2. Avustralya Sığır Köpeği Cinsi

köpek cinsleri

Popüler köpeklerden bir diğeri de Avustralya Sığır Köpeği olur. Orta boy köpekler arasında konumlanır. Son derece zeki ve aktif bir hayvandır. Kompakt ve atletik köpeklerden olan Avustralya Sığır Köpeği, üstlendiği görevleri başarı ile yerine getirir. Bu ırk genel olarak sadık, meraklı ve hareketlidir. Her gün köpek oyuncakları ile zihni meşgul tutulmalıdır.

Grimsi tüyleri bulunan Avustralya Sığır Köpeğinin tüyleri çift katlıdır ve pürüzsüzdür. Düzenli olarak taranması önemlidir. İyi şartlarda bakılır ise 12-16 yıl kadar hayatta kalabilir. Beslenmesine ve bakımına özen gösterilmesi, köpeğin yaşam süresini artıracaktır.

3. Avustralya Çoban Köpeği Cinsi

Dünya çapında en çok tercih edilen köpeklerden olan Avustralya Çoban Köpeği, isminden de anlaşılacağı üzere çoban köpeği olarak yetiştirilmiştir. Ancak son yıllarda evcil köpek olarak sıklıkla tercih edilmektedir.

Avustralya Çoban Köpeği zeki ve yüksek enerjili bir hayvandır. Orta boyutlara sahiptir. Dolayısıyla her türlü ev için ideal kabul edilir. Çevik ve atletik bir köpek olan Avustralya Çoban Köpeği, hareketli insanlar için harika bir seçim haline gelir. Sadık ve arkadaş canlısı olduğundan, her yaştan insan için uygundur. Zihinsel ve fiziksel olarak aktif kalması önemlidir. Kaliteli köpek mamaları ile sağlığı teşvik edilmelidir. Genelde 12-15 sene kadar yaşar. Yaşam koşulları, ömür süresini etkileyecektir.

4. Basenji Köpek Cinsi

Köpek cinsleri arasında Basenji de yer alır. Dünya çapında ünlü bir köpek olan Basenji, bakımının kolaylığı ve uyumluluğu nedeniyle sıklıkla tercih edilir. Hem apartman daireleri hem de bahçeli evler için uygun bir cinstir. Afrika kökenli olan Basenji, orta boyutlardadır. Bir tür tazı köpeğidir.

Basenji köpekler için havlamayan köpek tabiri de çok kullanılır. Nedeni ise sesinin havlama gibi değil de daha sakin ve hoş olmasıdır. Tüylerinin boyutu kısadır. Haftada birkaç kez tarama gerektirir. Dik kulakları, ona zarif bir görünüm katar. Bağımsız ve zeki bir köpek olarak bilinir.

Bakım ve temizlik konusunda kedilere benzer. Çünkü tıpkı kediler gibi kendisini temizleme eğilimine sahiptir. Bu sevimli köpekler, sahipleri ile derin bağlar kurarlar. Sadık, oyuncu ve uyumlu bir kedidir. Öte yandan Basenji ırkı kolayca eğitilebilir ve eğitime açıktır.

5. Basset Hound Köpek Cinsi

Basset Hound

Kısa bacakları ile sevimli bir duruş sergileyen Basset Hound köpekler, uysal ve arkadaş canlısı olurlar. Orta boyutlarda bir köpektir. Bahçeli evler ve apartman dairelerinde yaşayabilir. Hareketliliği sever. İnsanlarla zaman geçirmekten memnun olur. Kulakları ve tüyleri temiz tutulmalıdır. Çünkü enfeksiyona yatkın bir ırktır.

Basset Hound köpeklerin düzenli olarak banyo yaptırılmaları önerilir. Bu sırada kaliteli köpek şampuanları ve banyo malzemeleri kullanılmalıdır. Böylece tüy ve deri sağlığı teşvik edilebilecektir. Ayrıca Bassed Hound köpeklerin beslenme düzeninde sadece kuru köpek mamaları değil, yaş ve ödül mamalar da bulunmalıdır. Köpeğin her gün belli oranda su tüketmesi sağlanmalıdır.

6. Beagle Köpek Cinsi

Köpek cinsleri söz konusu olduğunda bir adım öne çıkan Beagle, eşsiz bir köpek ırkıdır. Sevimli, eğlenceli ve dost canlısı bir köpek olarak lanse edilen Beagle, dünyaca ünlüdür. Orta derecede aktif bir köpek olduğunu söyleyebiliriz. İnsanlarla zaman geçirmeyi pek sever. Bunun yanı sıra çocuklar ve diğer köpekler ile de zaman geçirmekten memnun olur.

Küçük evlerde yaşayabilir. Çünkü boyutları bu tür ortamlar için uygundur. Yüksek enerjisi olduğu için hareketli insanlara daha çok hitap eder. Köpek oyuncakları ile keyifli vakitler geçirebilir. Yürüyüşe çıkmayı da çok seven bir köpektir. İyi şartlarda bakılırsa 10 ila 15 sene hayatta kalabilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Jack Russell Terrier Köpek Irkı Özellikleri, Bakımı ve Beslenme

7. Bearded Collie Köpek Cinsi

Dışa dönük ve akıllı bir köpek olan Bearded Collie, birçok insanın sevgisini kazanır. İnsanlarla zaman geçirmekten mutluluk duyar. Oyuncu, aktif ve uyumlu bir köpek ırkı olarak dikkat çeker. Görüntüsü biraz büyük olsa da aslında hafif bir köpektir. Tüyleri genelde uzundur. Düzenli olarak tarama gerektirir. Bu sayede tüy ve deri sağlığı teşvik edilir.

İlk başta çoban köpeği olarak yetiştirilen Bearded Collie, oldukça hareketli ve görev bilinci yüksek bir köpektir. İnsanlarla ve hayvanlarla arası iyidir. Bakım ve beslenme ihtiyacının karşılanması, köpeğin çok daha uzun yıllar hayatta kalmasını sağlayacaktır. Bu sevimli köpekler ortalama 12-14 sene kadar yaşarlar.

8. Border Collie Köpek Cinsi

Border Collie

Popüler köpek cinsleri listesinde konumlanan Border Collie köpekler, yüksek enerjiye sahipler. Akıllı köpek ırkları arasında yer alan Border Collie, eğitime hızlı bir şekilde yanıt verir. Kompakt bir vücuda sahip olan Border Collie cinsi köpek, orta boyutlardadır ve her türlü ev için uygun kabul edilir. Atletik vücudu için kaliteli ve sağlıklı beslenme çok önemlidir. Bu nedenle Border Collie köpeklere besin bileşenleri açısından yoğun ve dengeli mamalar verilmelidir. Beslenme düzeninde yaş, kuru ve ödül mamaları yer almalıdır.

Border Collie köpeğin düzenli olarak egzersiz yapması çok önemlidir. Aksi durumda yıkıcı davranışlar meydana gelebilir. Gün içinde ortalama birkaç saat aktif kalmalıdır. Köpek oyuncakları ile de aktifliği teşvik edilmelidir. Genel olarak 12-15 yıl kadar hayatta kaldığı bilinir.

9. Boykin Spaniel Köpek Cinsi

Boykin Spaniel köpekler, iyi bir avcı olurlar. Dost canlısı ve hareketli bir hayvandır. Evcil köpek olarak yoğunlukla tercih edilir ve dünyaca meşhur bir köpektir. Bu sevimli köpekler suyu sevdikleri için su sporlarına da ilgili olurlar. İyi bir yüzücüdür. Suda zaman geçirmekten memnun olur.

Boykin Spaniel köpeklerin düzenli egzersiz gereksinimi göz ardı edilmemelidir. Düzenli şekilde egzersiz ihtiyacı giderilen Boykin Spaniel, uyumlu ve mutlu bir köpek olacaktır. Boykin Spaniel köpeklerin sağlıklı kalması için beslenmesine de dikkat edilmesi gerekir. Bu doğrultuda Boykin Spaniel köpeklere protein, vitamin ve mineral açısından tam ve dengeli mamalar verilmelidir. Ayrıca Boykin Spaniel köpeklere verilecek olan mamada lif de yeterince bulunmalıdır. Boykin Spaniel köpeğin her gün temiz ve tatlı suya erişimi olmalıdır.

10. Brittany Köpek Cinsi

Köpek cinsleri listemiz Brittany ile devam ediyor. Bu sevimli köpekler av köpeği olarak yetiştirilmiştir. Bu sebeple de avlanma konusunda son derece başarılıdır. Yüksek enerjili bir hayvandır. Avlanma ve arama kurtarma konusunda destek sunabilir. Aynı zamanda köpek sporlarına da yatkındır. Fiziksel aktivite ile gelişen köpeklerdendir. Aktif ve meşgul kaldığı sürece pozitif davranışlar sergiler. Aksi durumda sıkılabilir ve psikolojisi kötü etkilenebilir.

Arkadaş canlısı, sevecen ve neşeli bir köpek olan Brittany, hemen herkes için uygun bir köpektir. Aktif insanların yanında daha iyi geliştiği söylenir. Beslenme ve bakım gereksinimlerine önem verildiği taktirde uzun yıllar boyunca yaşar. Genel olarak 12-14 senelik yaşam süresi bulunur.

11. Bulldog Köpek Cinsi

köpek cinsleri

Bulldog köpekler, global çapta en popüler ırklardan biridir. Ülkemizde de bir hayli popülerdir. Uyumlu, sadık ve bakımı kolay bir köpek olduğu için çoğu insanın favorisi haline gelmiştir. İri yapılı ve gövdesi yere yakın bir türdür. Orta boyutlara sahiptir.

Genç Bulldog köpekler hareketlidir. Ancak yaşı ilerleyen Bulldog köpekler pek fazla hareket etmezler. Köpek yatağı üzerinde zaman geçirmekten mutlu olurlar. Ayrıca yaşlı Bulldog’lar yavaş hareket ederler. Bu sevimli köpekler arkadaş canlısı ve sakindir. Çoğunlukla sağlıklıdır. Fakat ortopedik, nefes alma ve cilt sorunları yaşayabilirler. Bu yüzden de veteriner kontrolü aksatılmamalıdır.

12. Bull Terrier Köpek Cinsi

Sevilen ve sıklıkla tercih edilen ırklardan biri de Bull Terrier köpekler olur. Bu enerjik ve uyumlu köpekler, her yaştan insan ile çok iyi anlaşır. Öte yandan diğer köpeklerle de arası çok iyidir. Sevimli ve enerjik bir köpek olan Bull Terrier, kısa ve şişman bir görünüme sahiptir. Kemik ve kaslı bir vücudu vardır. Orta boy köpekler listesindedir. Genel olarak eğlenceli bir kişiliği bulunur. Hiperaktif ve huzursuz olmasını önlemek adına düzenli şekilde egzersiz yapması sağlanmalıdır. Eğitime hızlı yanıt verir ve zeki bir köpektir.

Bull Terrier köpeklerin tüyleri kısadır ve çok fazla tüy dökmez. Bu nedenle hafta 1-2 kez fırçalanması yeterli olacaktır. Gerektiği durumlarda banyo yaptırılabilir. Beslenme ve bakım ihtiyacı karşılandığı müddetçe uzun ömür ve sağlıklı olacaktır. Ağırlıklı olarak Bull Terrier köpeklerin 12-13 sene yaşadıkları bilinir.

13. Cardigan Welsh Corgi Köpek Cinsi

Popüler köpek cinslerinden biri olarak lanse edilen Cardigan Welsh Corgi, son derece sevimli ve uyumludur. Galler’e özgü bir köpektir. Kompakt ve kaslı bir vücudu bulunur. Yere yakın konumlanan gövdesi ile dikkat çeker. Ek olarak bu köpeklerin kuyruğu da uzundur. Yuvarlak kulakları vardır.

İlk başta sığırları gütmek için yetiştirilmiş bir köpektir. Günümüzde ise evcil hayvan olarak tercih edilen popüler ırklar arasındadır. Eğitime açıktır ve akıllı bir köpektir. Aile üyeleri ile derin bağlar kurar. Aynı zamanda çocuklarla arası çok iyidir. Bu sebeple de çocuklu ailelere tavsiye edilen köpek cinslerinden biri olarak görülür.

Hem bahçeli evler hem de apartman daireleri için uygun olan köpek ırklarındandır. Mutlu ve sağlıklı kalması adına egzersiz ihtiyacı muhakkak karşılanmalıdır. Köpek tasması eşliğinde yürüyüşlere çıkmayı seven Cardigan Welsh Corgi köpekler, dış mekan etkinliklerinden büyük memnuniyet duyar. Genelde 12-15 sene kadar hayatta kalan bir ırktır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Köpeklerde Alopesi Nedir?

14. Çov Çov Köpek Cinsi

Chow Chow köpek

Ayıya benzeyen köpek olarak bilinen Çov Çov köpek, sevimli ve ilgi çekici bir görünüme sahiptir. Yumuşak, kabarık ve pürüzsüz tüylerinin rutin olarak bakımdan geçmesi gerekir. Bu sayede tüy ve deri sağlığı korunmuş olacaktır. Çin’e özgü bir köpek olan Çov Çov, orta boyutlara sahiptir. Aslana benzeyen yeleleri ile farklı bir duruş sergiler. Bu da insanların ilgisini çeker.

Bağımsız ve mesafeli tavırları ile bilinen bu köpekler, yabancılara karşı çekingen görünebilirler. Ancak aile üyeleri ile derin bağlar kurarlar. Çov Çov köpek sadıktır ve ailesine çok düşkündür. Tehlike hissettiği zamanlarda koruma içgüdüsü devreye girer. İyi şartlarda bakılması sonucunda 8-12 sene kadar yaşar.

15. Cocker Spaniel Köpek Cinsi

En çok tercih edilen köpek cinslerinden biri de şüphesiz ki Cocker Spaniel olur. Sarkık kulakları ve anlamlı bakışları ile kendisine hayran bırakan Cocker Spaniel, dünya çapında çok meşhurdur. Hareketli, sadık, uyumlu ve arkadaş canlısı bir cins olarak bilinir. Orta boyutlara sahiptir. Bakımı nispeten kolaydır.

Bu sevimli köpekler orta seviyede egzersize gereksinim duyarlar. Günlük olarak birkaç saat egzersiz yapmaları çok önemlidir. Aksi durumda yıkıcı davranışlar ortaya çıkabilir. Bunun yanı sıra Cocker Spaniel köpeklerin tüy bakımına dikkat edilmesi gerekir. Tüylerinde matlaşma ve kötü bir görüntü oluşmaması için Cocker Spaniel köpeklerin haftada 3-4 kez fırçalanmaları önerilir.

Enfeksiyona yatkın bir köpek olduğu için sarkık kulaklarının rutin olarak kontrol edilip temizlenmesi önem arz eder. Bu sırada köpek kulak temizleme ürünleri kullanılmalıdır. Ağırlıklı olarak 10-14 sene kadar yaşayabilen Cocker Spaniel köpeklerin bakımına ve beslenmesine dikkat edildiği sürece bu köpekler, daha uzun seneler boyunca yaşamda kalır.

16. Dalmaçyalı Köpek Cinsi

Köpek cinsleri arasında Dalmaçyalı da bir adım öne çıkar. Benekli bir tüy görünümü olan Dalmaçyalı köpekler, sevimli, uysal ve dost canlısı hayvanlardır. Bu cins çoğunlukla aktif ve atletiktir. Biraz inatçı bir köpek olabilir. Eğitim ile bu inatçı yönünden kurtulmak mümkün hale gelir. Köpek eğitim ürünleri kullanılarak eğitimi desteklenmelidir. Bu tür ürünler aracılığı ile köpeğin eğitimi çok daha verimli hale dönüşür.

Dalmaçyalı köpekler ailesine çok bağlıdır. Ancak yabancılara karşı biraz mesafeli oldukları söylenir. Sosyalleşme ve egzersiz sayesinde mutlu bir köpek olurlar. Günlük birkaç saat egzersiz yapmaları tavsiye edilir. 12-14 sene kadar yaşayabilen bu köpeklerin bakım ve beslenmelerine dikkat edildiği sürece yaşam süreleri de doğal olarak artış gösterir.

17. İngiliz Springer Spaniel Köpek Cinsi

Köpek cinsleri listesinde ön plana çıkan İngiliz Springer Spaniel, sakin, uyumlu ve bakımı kolay bir ırktır. Atletik bir köpektir ve avlanma kabiliyeti yüksektir. Orta boy bir köpek olan İngiliz Springer Spaniel, her türlü ev için uygun kabul edilir.

İngiliz Springer Spaniel köpeklerin oyun oynamaya düşkün oldukları bilinir. Bu nedenle hem kendi başlarına hem de insanlarla ve diğer hayvanlarla oyun oynamaktan mutlu olurlar. Yaşam alanında yeterince köpek oyuncağı bulunması çok önemlidir. Bu sayede ruh halini yükseltebilecektir. İngiliz Springer Spaniel, ailesine çok bağlı bir köpektir. Uzun saatler boyunca yalnız kalmaması önemli bir detaydır. Genellikle 12-14 sene ömür süresi bulunur.

18. Keeshond Köpek Cinsi

Keeshond

Sevimli duruşu ve uysallığı ile dikkat çeken Keeshond köpekler, insanlarla oyunlar oynamayı ve aile etkinliklerine katılmayı pek sever. Bu köpekler Hollanda kökenlidir ve orta boyutlardadır. Bahçeli evlerde ya da apartman dairelerinde bakılabilir. Kalın ve çift katlı tüy yapısı bulunur.

Keeshond köpekler çok yönlüdür ve görev bilinci yüksek olan hayvanlardır. Görevleri yerine getirmekten mutlu olurlar. Bunun yanı sıra zeki, çevik ve sadakatli bir köpektir. Dost canlısı ve dışa dönük olması, onu dünya çapında popüler hale getirmiştir. Çocuklar ve diğer hayvanlar ile iyi anlaşan mükemmel bir ırktır. Koruyucu yönü mevcuttur ve bekçi köpeği olarak da sıklıkla tercih edilir.

19. Kerry Blue Terrier Köpek Cinsi

Uzun burun yapısı ve sakallı görünümü ile ilgi çeken bu sevimli köpekler, aslında kuzuya benzerler. Kuzuya benzeyen köpek olarak da bilinen Kerry Blue Terrier, isminden de anlaşılacağı gibi Terrier grubuna dahildir. Orta boyutlara sahiptir. Mavi tonlarından gri tonlarına kadar değişen renklerde tüylere sahip olabilir. Enerjik, zeki ve akıllı bir cinstir.

Düşük aktivite bu köpekler için uygun olmaz. Bolca hareket gerektirir. Gün içinde yeterince aktif kalması sağlanmalıdır. Aynı zamanda uzun saatler süresince yalnız kalmaması gerekir. Yoksa ayrılık kaygısı geliştirebilir. Sağlıklı olması amacı ile kaliteli köpek mamaları tüketmelidir. Kuru mamaya ek olarak yaş köpek mamaları ve ödül mamaları da bu köpeklere verilmelidir. Gün içinde su tüketmesi sağlanmalıdır. İyi bakılırsa 12-15 yıl kadar hayatta kalmayı başarır.

20. Miniature American Shepherd Köpek Cinsi

Miniature American Shepherd köpekler de insanların ilgisini çeken, popüler ve arkadaş canlısı hayvanlardır. Bu köpekler aslında Avustralya Çoban Köpeği ırkının daha küçük bir versiyonudur. Onlar gibi iyi bir çoban köpeği olurlar. Son yıllarda evcil hayvan olarak tercih edilen ırklar arasında yer alır.

Zeki ve enerjik bir köpektir. Akıllı, uyumlu ve sadıktır. Bu sevecen köpeklerin beslenmesine ve bakımına dikkat edilmelidir. Bakım ve beslenme ihtiyacı karşılandığı sürece 13 seneye kadar yaşayabilir.

21. Pembroke Welsh Corgi Köpek Cinsi

Pembroke Welsh Corgi

Köpek cinsleri arasında yer alan Pembroke Welsh Corgi, sevimli duruşu ve eğlenceli halleri ile insanların sevgisini kazanır. Orta boy köpeklerden biridir. Kısa bacakları ve kendine has dik kulakları ile uzun bir gövdeye sahiptir. Yere yakın olmasına karşın oldukça atletik ve güçlü bir köpektir. Mükemmel bir çoban köpeği olabilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Saint Bernard Köpek Irkı Özellikleri Nelerdir?

Çok arkadaş canlısı ve sevecen olan Pembroke Welsh Corgi köpekler, yetişkinler ve çocuklar ile iyi anlaşırlar. Diğer yandan farklı hayvanlar ile de mutlu zamanlar geçirebilirler. Pembroke Welsh Corgi köpeklerin bakımı kolaydır. Düzenli olarak haftada birkaç kez tüylerinin taranması yeterli olacaktır. Gerektiği zamanlarda banyo yaptırılabilir. Tırnakları uzayınca özel makaslar ile kırpılmalıdır. 12-13 sene kadar yaşam süresi bulunur. Ancak iyi şartlarda bakılırsa ömür süresinde uzama olabilir.

22. Kaniş Köpek Cinsi

Kaniş köpekler en sevilen cinslerden biridir. Zarif bir duruş sergileyen bu köpekler, yüksek zekaya sahip, oyuncu ve aktif köpeklerdir. Kıvırcık tüyleri bulunan Kaniş köpeklerin düzenli şekilde taranması çok önemlidir. Böylece tüy sağlığı ve görünümü korunabilecektir. Eğitime açık bir köpek olan Kaniş, gösterilerde sıklıkla tercih edilen ırklar arasındadır. Çevik ve hızlı zekalı bir köpek olduğu için harika gösteriler ortaya koyabilir. İyi bir performans sergiler ve izleyenleri etkilemeyi başarır.

Kaniş köpeklerin kaliteli kuru, yaş ve ödül mamaları ile beslenmeleri sağlanmalıdır. Gün içinde tatlı ve temiz suya erişimlerinin bulunması çok önemlidir. Uzun seneler boyunca sağlıklı kalmalarının en önemli yolu ise kaliteli beslenmek, bakım ve veteriner kontrolüdür. Bu sevimli köpekler de 18 seneye kadar yaşayabilirler.

23. Samoyed Köpek Cinsi

Orta boy köpeklerden biri olan Samoyed, Sibirya’ya özgüdür. Beyaz, kabarık ve peluş bir tüy yapısı bulunur. Güler yüzlü bir köpek olan Samoyed, insanlarla çok iyi anlaşır. Çoban köpeği olarak da tercih edilen Samoyed, soğuk iklimlere daha iyi uyum sağlar. Hem güzelliği hem de çok yönlülüğü ile insanların favorisi olmuştur. Çift katlı tüylerinin düzenli taranması çok önemlidir.

Dost canlısı ve nazik bir köpek olan Samoyed, ayrıca çocuklarla da çok iyi zaman geçirir. Bu köpeklerin genelde 12-14 yıl kadar yaşadıkları söylenir.

24. Shar Pei Köpek Cinsi

shar pei

Köpek cinsleri listesinde Shar Pei köpekler de var. Çin’e özgü bir köpek olan Shar Pei, buruşuk derisi ve sert tüyleri ile öne çıkar. Kendine özgü görünümü ile farkını ortaya koyan Shar Pei, güçlü ve bağımsız bir köpektir. Koruyuculuk özelliği ile dikkat çeker. Ailesine çok düşkündür ve tehlike durumunda savunmaya geçer. Ayrıca aile üyelerine karşı pek sadık ve şefkatlidir. Yabancılar karşısında temkinli davranır. Doğru eğitim ve sosyalleşme sayesinde iyi huylu bir köpek olur. Bu köpekler genelde 12-15 yıl kadar yaşarlar.

25. Sibirya Kurdu Köpek Cinsi

Dünyanın en popüler köpek ırklarından biri de elbette Sibirya Kurdu olur. Sibirya’ya özgü olan bu köpekler, büyüleyici mavi gözleri ile insanları etkiler. Renkli ve kalın tüylere sahiptir. Bolca enerjisi vardır ve hareketli insanlar için harika bir seçenek haline gelir.

Çevik, güçlü ve zeki bir köpektir. Uzun mesafelerde kızak çekmek için yetiştirilmiştir. Görevleri yerine getirmeye çok isteklidir. Dışa dönük ve dost canlısı bir hayvandır. Diğer köpeklerle ve çocuklarla uyum içinde yaşamasını bilir. Sevilen bir aile köpeğidir. Bağımsız bir ruha sahip olduğu için eğitimine çok önem verilmesi gerekir. İyi bir eğitim sayesinde muhteşem bir köpek olur. Düzenli olarak aktifliği desteklenmelidir. Başta protein olmak üzere besin bileşenleri açısından zengin olan mamalar ile beslenmesi sağlanmalıdır. 15 sene kadar yaşam sürebilir.

26. Staffordshire Bull Terrier Köpek Cinsi

Staffordshire Bull Terrier köpekler de dünyaca ünlüdür. Güçlü ve kaslı bir vücuda sahiptir. Kökeni İngiltere olan bir köpektir. Sevecen halleri ve uyumluluğu ile fark yaratır. Kısa ve kompakt bir vücudu bulunur. Sadık ve sevgi dolu bir aile üyesi olur. Özellikle de çocuklara karşı şefkatli ve nazik bir hayvandır. Uygun sosyalleşme ve eğitim sayesinde harika bir evcil köpek olmayı sürdürür. Ailesine bağlı, güvenilir ve sadık bir köpek arayanlar için Staffordshire Bull Terrier köpekler iyi bir seçimdir.

27. Standart Schnauzer Köpek Cinsi

Standart Schnauzer

Köpek cinsleri listemiz Standart Schnauzer ile devam ediyor. Bu köpekler orta boyutlardadır. Cesur ve enerjik bir köpek olarak dikkat çeker. Korumacı doğası nedeniyle iyi bir bekçi köpeği olduğu söylenir. Tutarlı bir eğitimden geçmesi gerekir. Aksi durumda inatçı ve bağımsız bir köpek olacaktır. Aktif yaşam tarzına uyum sağlayabilir. Dış mekan etkinliklerinden mutlu olur. İnsanlarla zaman geçirmeye pek isteklidir. Tüylerinin rutin olarak taranması, tüy ve deri sağlığını teşvik edecektir. Bu köpeklerin 13-16 sene kadar yaşadıkları söylenir.

28. Vizsla Köpek Cinsi

Sevimli bir köpek olan Vizsla, Macaristan’a özgüdür. Dünya çapında tanınan ve sıklıkla tercih edilen bir cinstir. Minimal bakım gerektirdiği için meşgul aileler için de uygundur. Orta boyutlarda ve sportif grubunda yer alan bir köpek ırkı olarak bilinir. Yetenekli bir av köpeği olabilir. Çünkü keskin koku alma duyusuna sahiptir. Hızlı bir şekilde hareket eder.

Son derece sosyal bir köpektir. İnsanlar ve diğer köpekler ile arası iyidir. Aktif ailelere hitap eder. Gün içinde birkaç saat boyunca aktif kalmasına özen gösterilmelidir. Kaliteli mamalarla beslenmesi sağlanarak, sağlığı teşvik edilmelidir. Bu köpeklerin ortalama yaşam süresi ise 12-14 yıl kadardır.

29. Boksör Köpek Cinsi

Boksör köpekler de birçok insanın favorisi olur. Orta boylarda olan bu köpek cinsi, 1800’lerde Almanya’da ortaya çıkmıştır. Pürüzsüz ve kısa tüylere sahiptir. Yumuşak köpek fırçası ile düzenli olarak tüylerinin taranması gerekir. Kirlendiği zamanlarda banyo yaptırılmalıdır. Göz ve kulak bakımı aksatılmamalıdır. Genel olarak uyumlu ve arkadaş canlısı bir köpektir. Sahibine çok bağlı olduğu söylenir. Bakım ve beslenmesine dikkat edilirse 12 sene kadar hayatta kalabilir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.