Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Köpekler Ne Kadar Yaşar? Köpeklerin Yaşam Süresi

Abone Ol 
Köpekler Ne Kadar Yaşar? Köpeklerin Yaşam Süresi

Köpekler ne kadar yaşar? Bir köpek ailenizin değerli bir üyesi olduğunda artık hiçbir şeyin eskisi gibi değildir. Çünkü size koşulsuz sevgi veren, üzüldüğünüzde başınızdan ayrılmayan, sizsiz yaşayamayan, yüzünüzü güldürmek için çeşitli sevimlilikler yapan bir dostunuz vardır artık.  Ancak dostunuzun ömrü maalesef ki insan ömrü ile eşdeğer değildir. Bir köpek sahiplenmek istiyorsanız bunu bilmenizde fayda var. Çünkü sonrasında çok daha fazla üzülebilirsiniz. Peki, köpekler kaç yıl yaşar?

Köpekler Kaç Sene Yaşar?

Köpeklerin ömrü genel olarak 8-14 yıl arasındadır. Fakat tabii ki bu süreler birçok unsura göre değişiklik gösterebilir. Örneğin, köpeğin cinsi, ırkının yatkın olduğu hastalıklar, yaşam şartları, veteriner hekim kontrollerinden ne kadar geçtiği, beslenme çeşitleri… Bu listeyi daha uzatabiliriz. Kısacası köpeklerin ömrü yaşam şartlarına göre değişiklik gösterebilir. Bu nedenle de sadık dostlarımızın kaç sene yaşayacağı hakkında tam bir süre vermek mümkün değildir.

Köpeklerin yaşam süresini belirleyen unsurlarda cins türü en önemli etkendir. Sizler için bazı köpek cinslerinin kaç sene yaşadığını araştırdık. Gelin birlikte öğrenelim.

Golden Cinsi Köpekler Ne Kadar Yaşar?

Köpekler Ne Kadar Yaşar

Golden Retriever cinsi köpekler, sıcakkanlı olmaları ile bilinir. Başta çocuklar olmak üzere, yabancılar ve diğer evcil hayvanlarla bile çok iyi anlaşırlar. Oldukça oyuncu ve sevimli olan bu köpeklerin ömrü ortalama olarak 10-12 yıl arasında değişir. Golden Retriever cinsi köpekler oldukça hareketlidir. Bu sebeple de yaşam sürelerini egzersiz yapmak ve beslenme koşulları büyük oranda etkiler. Golden Retriever cinsi köpeğinize en iyi köpek mamaları ve köpek oyuncakları sunarak, onun daha uzun seneler sağlıklı yaşamasına destek olabilirsiniz.

Kangal Cinsi Köpekler Ne Kadar Yaşar?

Köpekler Ne Kadar Yaşar

En büyük yetenekleri çobanlık olarak bilinen, Anadolu’nun vazgeçilmez köpek cinsi olan Kangal köpeklerinin ortalama ömrü 12-15 yıl arasında değişebiliyor. Oldukça iri ve uzun boylu olan bu köpek türü sahiplerine oldukça sadıktır. Kangal cinsi köpeklerin veteriner hekim kontrolleri düzenli olarak yapılırsa yaşam süresi olumlu yönde etkilenir. Elbette besleyici kuru köpek maması ile sağlıkları desteklenmelidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  7 Maddede Koruyucu Köpek Cinsleri

Terrier Cinsi Köpekler Ne Kadar Yaşar?

Köpekler Ne Kadar Yaşar

Terrier cinsinin birçok çeşidi vardır. Genellikle küçük ırk olarak sayılan bu köpeklerde, Jack Russell Terrier cinsi olanların ömrü 13-16 sene, Yorkshire Terrierlerin ömrü 12-16 yıl, Bull Terrierlerin ise ortalama yaşam süresi 10-14 yıldır. Konserve köpek maması dahil olmak üzere, her türdeki kaliteli köpek mamasıyla beslenmeleri bu ırkın ömür süresine katkı sağlar.

Cocker Cinsi Köpekler Ne Kadar Yaşar?

Köpekler Ne Kadar Yaşar

Sevimli uzun kulakları ile herkesin dikkatini çekmeyi başaran, yaramaz mı yaramaz, maceraya oldukça düşkün olan Cocker cinsi köpeklerin ortalama ömrü 12-15 yıl arasındadır. Cocker köpek cinsi, avcılık güdüleri gelişmiş ve asla yerinde duramayan bir köpektir. Bu nedenle, uzun bir yaşam sürmesi için egzersiz yapmaları oldukça önemlidir. Köpek eğitim ürünleri, sağlık ürünleri, tüy bakım malzemeleri ve tabii ki mamalar ile Cocker köpeğinizin bakımını en iyi şekilde gerçekleştirebilir ve daha uzun süre yaşamasını sağlayabilirsiniz.

Pomerian Boo Cinsi Köpekler Ne Kadar Yaşar?

Köpekler Ne Kadar Yaşar

Oldukça küçük bir cins olan Pomerian Boo cinsi köpekleri ortalama olarak 14-16 yıl yaşar. Nedeni tam bilinmese de genellikle küçük ırk köpekler büyük ırk köpeklere göre daha uzun yaşar. Bazı uzmanlar, küçük ırkların daha çok yaşamasını büyük ırklar kadar bedenlerini kullanmaması ile açıklıyorlar. Bu sevimli ırkın tüy bakımına özen göstermeyi ve köpek tarağı ile düzenli fırçalama yapmayı unutmamalısınız!

Chihuahua Cinsi Köpekler Ne Kadar Yaşar?

Köpekler Ne Kadar Yaşar

Koskocaman gözlere ve minik bir boya sahip olan Chihuahua cinsi köpekler uzun ömürlü olmaları ile bilinirler. Hem oldukça ürkek hem de sinirli ve inatçı olan bu köpeklerin ömürleri ortalama olarak 15-20 senedir. İlgiyi çok sever, bir çocuk gibi asla yanınızdan ayrılmazlar.

Boxer Cinsi Köpekler Ne Kadar Yaşar?

Köpekler Ne Kadar Yaşar

Şımarık mı şımarık, sevecen mi sevecen, oldukça eğlenceli ama bir o kadar ciddi, çok korumacı aynı zamanda da naif ve sahibine son derece sadık Boxer cinsi köpekleri sevmemek mümkün değil! Ancak bu mükemmel köpeklerin ömrü maalesef bir hayli kısadır. Oldukça fazla genetik hastalığa sahip olan Boxer cinsi köpeklerin ortalama ömrü 8-12 yıl arasındadır. Besleyici kuru ve yaş köpek maması ile Boxer köpeğinizin daha sağlıklı olmasını sağlayabilirsiniz!

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Tibetan Spaniel Köpek Irkı Özellikleri ve Bakımı
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.