Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

8 Maddede En Popüler İtalyan Köpek Irkları

Abone Ol 
8 Maddede En Popüler İtalyan Köpek Irkları

İtalyan köpek ırkları, dünya çapında tanınan cinslerdir. Bu köpek ırkları dünyanın her yerinde bilinir. İtalyan kökenli köpekler, son derece çeşitlidir. Evcil hayvan, koruma köpeği, bekçi köpeği, çiftlik köpeği olarak sıklıkla tercih edilir. Görünümleri, ihtiyaçları ve boyutları bakımından farklılık gösteren İtalyan köpeklerini sıraladık.

İtalyan Köpek Irkları Hangileri?

En bilinen ve dünyaca ünlü İtalyan köpek ırkları şu şekildedir:

1. Bergamasco Çoban Köpeği Irkı

İtalyan Köpek Irkları

İlk başlarda Kuzey İtalya’da çiftlik hayvanlarını korumak için yetiştirilen bu köpekler, benzersiz bir tüy görünümüne sahiptir. Kalın formlu tüyleri, Bergamasco köpeklere eşsiz bir görünüm sunar. Köpeğin kalın tüyleri, onu düşük sıcaklıklara karşı etkin bir şekilde korur. Çok sevecen ve dost canlısı bir köpektir. İlgi göstermeyi ve ilgi görmeyi çok sever. Çok fazla egzersiz ihtiyacı vardır.

2. Bolonez Köpek Irkı

İtalyan köpek ırkları listesinde yer alan Bolonez köpekler, on birinci yüzyıldan bu yana varlıklarını sürdürmekteler. Bologna ve çevresinde yaygın olan Bolonez, aynı zamanda dünyaca ünlüdür. Bu sevimli ve küçük köpekler, arkadaş canlısı ve sakin halleriyle ön plana çıkarlar. Tüylerinin düzenli olarak bakımdan geçmesi gerekir. Köpek tarağı ile haftada 3-4 kez taranmalıdır. Böylece parlak ve sağlıklı tüylere kavuşacaktır.

3. Bracco Italiano Köpek Irkı

İtalyan Köpek Irkları

M.Ö. 4 ya da 5’inci yüzyıldan bu yana varlığını koruyan Bracco Italiano köpekler, en popüler İtalyan köpek ırkları arasındadır. Avrupa’nın en eski köpek cinslerinden biridir. Atletik, zeki, azimli ve eğlenceli bir hayvandır. Yeteri kadar ilgi görmez ise ayrılık kaygısı geliştirebilir. Besin bileşenleri açısından zengin olan köpek mamaları tüketmesi oldukça önemlidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kanlı İshal Köpek Ne Yapmalıyım? Köpeklerde Kanlı İshal Çözümü

4. Cane Corso Köpek Irkı

Ülkemizde de yaygın bir köpek cinsi olan Cane Corso, mastiff tipi bir köpek ırkıdır. Başlangıçta koruma köpeği olarak yetiştirilmiştir. Aynı zamanda büyük hayvanları avlama ve hayvan gütme kabiliyetine de sahiptir. Sadık bir köpek olduğunu söyleyebiliriz. Aile üyelerine çok bağlıdır ve ayrıca naziktir. Güçleri ve büyüklükleri sebebiyle Cane Corso köpeklerin geniş alanlara gereksinimi olur.

5. İtalyan Tazı Köpeği Irkı

Rönesans döneminde ortaya çıkan bu köpekler, zarif bir görünüme sahipler. Uyumlu, sevecen ve eğlenceli bir köpektir. Köpek oyuncakları ile zaman geçirmeyi, çocuklar ve diğer köpekler ile oyunlar oynamayı çok sever. Enerji doludur ama zorlu egzersizleri pek sevmez. Genel olarak yürüyüşten ve hafif koşudan memnun olur. İnatçı oldukları bilinir. Dolayısıyla iyi bir eğitimden geçmesi önemlidir.

6. Lagotto Romagnolo Köpek Irkı

İtalyan Köpek Irkları

İtalyan köpek ırkları listemiz, Lagotto Romagnolo köpekler ile devam ediyor. Bu hayvanlar kuzeydoğu İtalya’ya özgüdür. Ördek köpeği olarak bilinir ve aslen ördek avlama amacı için yetiştirilmiştir. Ancak günümüzde evcil hayvan olarak çoğu ülkede yaygındır. Rahat, uyumlu ve sevimli bir köpektir. Kıvırcık tüylerinin düzenli bakıma ihtiyacı olduğunu hatırlatırız.

7. Maremma Çoban Köpeği Irkı

Güney İtalya’nın Abruzzo bölgesinde yaygın olan bu köpekler, genel olarak koyunları kurtlara karşı koruma görevini üstlenirler. Irkın sakin, cesur ve sadık olduğu bilinir. Bu büyük köpekler, bağımsız, zeki ve uyumlu halleriyle de fark yaratırlar.

8. Napoliten Mastiff Köpek Irkı

İtalyan köpek ırkları söz konusu olduğunda bir adım öne çıkan cinslerden biri de Napoliten Mastiff olur. Büyük boyutlu olan bu köpekler, Roma İmparatorluğu döneminden bu yana bilinmekteler. Koruyucu bir köpek olan Napoliten Mastiff, aile üyelerine karşı çok bağlıdır. Yetenekli bir bekçi köpeği olarak pek çok görevi üstlenebilir. Nazik ve aile dostu olan Napoliten Mastiff, çoğu insanın favorisidir. Cilt bakımına, beslenmesine ve hijyenine çok dikkat edilmesi gerekir. Bu sayede sağlıklı ve uzun ömürlü olabilecektir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Sibirya Kurdu Yavru Bakımı Nasıl Olmalı?
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.