Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Köpekler Neden Kusar?

Abone Ol 
Köpekler Neden Kusar?

 

Her hayvan gibi, köpekler de ara sıra kusabilir. Fakat kusmak gerçekten tehlike arz eder mi diye anında endişe etmeye gerek yoktur. Köpeklerin kusması, insanların kusmasına benzemektedir. Köpekler neden kusar sorusunu, tüm detayları ile bu yazıda sizler için yanıtlıyor olacağız.

Kusma davranışı nadiren sağlık sorunlarının semptomlarını verebilir. Bu gibi durumlarda köpeğinize yardımcı olabilmek için sakin hareket etmeniz ise hayati önem taşır. Canlıların genelinde kusma; çoğu zaman midede ve üst bağırsak sisteminde yer alan besinlerin bir anda ağızdan atılması manasına gelmektedir.

Kusma durumu, kilo kaybı veyahut olumsuz türde başka neticeleri de meydana getirebilir. Bu nedenle birçok konuda dikkatli olmakta yarar vardır. Peki köpekler neden kusar? Gelin hep birlikte bu önemli sorunun cevabını inceleyelim, köpeklerimize yardımcı olalım.

İlgili Başlıklar

Köpeklerde Kusmanın Nedenleri

Köpeklerin kustuğu kusmuğun bir bölümü sindirilen besinlerden meydana gelirken, kokusu da çok ekşi olmaktadır. Rengi de çoğu zaman sarıdır. Köpekler, mamalarını tükettikten sonra kusabiliyorlar. Kusma öncesinde salyaları akabilir, aşırı derecede yutkunabilirler ya da sık bir biçimde dudak yalayabilirler.

Bazı türdeki köpekler ise kusma sonrasında yemek borularını koruyabilmek adına ot yiyebiliyorlar. Köpekler, kusma esnasında kemik benzeri gıdaları da kusuyorsa yemek boruları zarar görebiliyor. Yemek borusunda ağrı meydana gelebiliyor. Ot tüketerek pansumanlarını yaparlar.

Köpekler neden kusar sorusunu yanıtlamaya hızımızı kesmeden devam ediyoruz. Kusma davranışı, birçok canlıda gerçekleştiği gibi köpeklerde de yaşanır. Bu tamamen biyolojik ve fizyolojik bir tepki halidir. Veteriner olan hekimlerin düşüncelerine göre köpeklerde kusma davranışının en belirgin sebebi mide ile alakalı olan problemlerdir.

Köpek dostlarımız da, tıpkı bizler gibi midelerine uygun olmayan yiyecekleri tükettikleri zaman kusma davranışı gösterebilirler. Çürümüş olan gıdalar, kağıt ya da çim gibi cisimler köpeklerin kusmasına neden oluyor. Peki köpeklerde kusmanın asıl nedenleri neler sizce? Köpekler en çok şu nedenlerden ötürü kusuyor:

Köpekler neden kusar

Muayenede Olan Bir Köpek

  • Bağırsaklarda meydana gelen parazit türleri
  • Mide ülseri
  • Gastrit
  • Hızlı şekilde gıda tüketmek
  • Güneş çarpması
  • Toksik olan bitki türleri
  • Viral enfeksiyon çeşitleri
  • Yemek sonrasında fazla hareket etme durumu
  • Alerji cerrahi operasyondan sonra meydana gelen bulantı
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Saluki Köpek Irkı (Gazal Tazısı) Özellikleri, Bakımı ve Beslenme

Birçok köpek sahibi kişi, köpeğinin kusma davranışı gösteriyor olmasının köpek mamasından ötürü olduğunu düşünür. Fakat köpekler neden kusar sorusunun yanıtı farklı olabilir. En özet şekilde şunu söyleyebiliriz; köpeğiniz korku ya da kaygı halinde de kusabilir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.