Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Köpeklerde Diş Eti İltihabı

Abone Ol 
Köpeklerde Diş Eti İltihabı

Köpeklerde diş eti iltihabı yaygın bir sorundur. Diş etlerini etkileyen ve içlerinde iltihaba neden olan bir ağız hastalığıdır. İnsanlar gibi köpekler de bu hastalıktan muzdarip olabilir ve zamanında tedavi edilmezse dişlerin kaybedilmesi anlamına gelen periodontite sebep olabilir.

Köpeğin dişlerinde bakteri plağı oluştuğunda tartar üretimi sona erer. Tartar temizlenmez ya da tedavi edilmezse bakteri diş etlerinin altına girerek iltihaplanmaya neden olur. Peki, köpeklerde diş eti iltihabı belirtileri nedir?

Köpeklerde Diş Eti İltihabı Belirtileri Nelerdir?

Köpeklerde Diş Eti İltihabı

Diş taşı ve diş eti iltihabının çok daha ciddi bir duruma gelmemesi için köpek diş eti iltihabının belirtilerini bilmek, köpeği bir an önce veterinere götürmek ve tedavisine başlamak için önemlidir. Köpeklerde diş eti iltihabı şu belirtileri gösterir:

  • Ağız kokusu
  • Köpek maması yemek istememek
  • Diş eti kanaması
  • Tükürük düzeyinde artış
  • Diş etinde kızarıklık
  • Diş ve diş etlerinde ağrı
  • Ruh hali ve davranışlarda değişiklik

Köpeklerde Diş Eti İltihabı Tedavisi

Köpeğinizin diş eti iltihabını tedavi etmenin ilk adımı, köpek ağız ve diş bakım ürünleri kullanarak köpeğin diş ve ağız bakımını gerçekleştirmektir. Veteriner, köpek dostunuzun ağrısını azaltmak için ağrı kesiciler yazacaktır ve diş eti iltihabı çok şiddetliyse, bakterilerin ve her türlü enfeksiyonun ilerlemesini önlemek için antibiyotikler de verebilir.

Eğer ki köpeğinizin çene kemiği enfeksiyondan etkilenirse, cerrahi müdahale gerekebilir. Bazı dişler ciddi şekilde etkilenmişse, daha fazla hasarı önlemek için diş çekimi de yapılabilir.

Köpeklerde Diş Eti İltihabı Nasıl Önlenir?

Köpeğinizde diş eti iltihabı ya da diğer ağız hastalıklarından kaçınmak için yapılacak ilk şey, dişlerini düzenli olarak, onlar için özel fırçalar ve diş macunları ile temizlemektir.

Ayrıca bazı kuru köpek maması seçenekleri, köpekler onları çiğnediklerinde dişleri temizleyecek ve bakteri plağını ortadan kaldıracak biçimde tasarlanmıştır. Dış taşı oluşumunu önleyen, ağız sağlığını teşvik eden köpek mamaları tercih etmek bu noktada oldukça önemlidir. Aynı şey köpek ödül mamaları için de geçerlidir. Köpeğinizin diş sağlığını teşvik eden ödül mamalar tercih edebilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Köpekler İçin Gereken Malzemeler

Ayrıca, köpeğinizin ağız ve diş sağlığını korumak adına rutin veteriner kontrollerini de aksatmamalısınız.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.