Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Köpeklerde Kıyafet Seçimi

Abone Ol 
Köpeklerde Kıyafet Seçimi

Köpeklerde kıyafet, çoğu insanın tercihidir. Bazıları da köpeklerin üşümediğini düşünür. Köpeklerin kendilerini soğuktan koruyan tüyleri olsa da bazı ırklar soğuğa karşı yüksek direnç gösteremez. Bu yüzden köpeklerin de soğuk havalarda kıyafet giymeleri önemlidir.

Köpeklerde Kıyafet Neden Önemli?

Köpeklerde Kıyafet

Evin içi kış aylarında sıcak olur. Köpeği sıcak bir ortamdan serin bir ortama çıkarmak, ani hava değişimi nedeniyle köpeğinizin hasta olmasına yol açabilir. Bu sebeple köpeklerde kıyafet tercih edilmelidir. Sıcaklıktaki ani değişiklik onun için çok agresif olabilir. Bu özellikle küçük köpekler için geçerlidir. Büyük köpeklere göre daha büyük bir vücut yüzey alanı/ağırlık oranına sahiptirler. Bu da onların daha hızlı bir şekilde ısı kaybetmelerine yol açabilir. Bazı teriyerler gibi çok sağlam köpekler de vardır. Bu köpek cinsleri herhangi bir kıyafete gereksinim duymazlar. Ancak diğer küçük ırk köpeklerin çoğuna kıyafet giydirmek gerekir.

Evin içinde köpek battaniyesine sarılıp, köpek yatağı üzerinde uyumayı seven her köpek, dışarı çıkarken de kıyafet giymekten memnun olacaktır. Serin sonbahar gecelerinde bile üşümemek için köpeklere kıyafet giydirilmesi önerilir. Yaşlı köpekler ve köpek yavruları da ani değişikliklere karşı daha az dirençli oldukları için hava koşullarından korunmalıdır.

Yaşlı köpekler genelde osteoartritten muzdariptir. Yaşlı köpeklerin kasları zayıflar, savunma sistemleri artık eskisi kadar etkin değildir ve çok şiddetli soğuk, onları zayıflatabilir veya hasta edebilir. Bu nedenle de yaşlı köpeklerde kıyafet önem arz eden bir konudur.

Köpeklerde Kıyafet Seçimi Nasıl Olmalı?

Köpeklerde Kıyafet

Evcil hayvanınızı giydirmeyi seviyorsanız, bazı ipuçlarını dikkate almalısınız. Köpeklerde kıyafet seçiminde dikkat edilmesi gerekenler şu şekilde açıklanabilir:

  • Köpek kıyafetinin cildi tahriş edebilecek sert dikişleri olmamalıdır. Rahat bir malzemeden imal edilmiş olmalıdır.
  • Elastik kumaşlar idealdir, çünkü vücuda daha iyi uyum sağlarlar ve daha esnektirler. Köpeğin hareketlerini sınırlamadığına dikkat edin. Örneğin, kıyafet köpeğin vücuduna takılmamalı ve ona hareket kısıtlılığı yaratmamalıdır.
  • Yağmur mevsimi için su geçirmez kumaşlardan üretilen kıyafetlere yönelmelisiniz.
  • Uzun kollu bir köpek kıyafeti alacaksanız, köpeğinizin ön ayaklarını rahat bir şekilde hareket ettirebildiğinden emin olun.
  • Köpeğinizin tarzına hitap eden kıyafetler seçmeye özen gösterin.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Köpekler Kaç Yıl Yaşar?
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.