Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Köpeklerin Yiyebileceği Sebzeler Hangileri?

Abone Ol 
Köpeklerin Yiyebileceği Sebzeler Hangileri?

Köpeklerin yiyebileceği sebzeler olduğu gibi köpekler tarafından tüketilmemesi gereken sebzeler de var. Her sebzenin köpekler için faydalı olduğunu düşünüyorsanız; yanılıyorsunuz. İşte köpeklere faydalı olan sebzeler ve köpeklerin kesinlikle yememesi gerekenler…

Köpeklerin Yiyebileceği Sebzeler

Köpeklerin Yiyebileceği Sebzeler

Etçil bir hayvandan bahsettiğimiz için köpekler doğal ortamlarında bulunsalar sadece et yerlerdi. Ayrıca bu gıda onlara sebze ve meyvelerin sahip olduğu tüm vitamin ve besin maddelerini sağlar. Genel olarak köpeklerin beslenme düzeni köpek maması içermelidir. Köpeğinizin sağlıklı ve uzun ömürlü olması adına ona konserve köpek maması, kuru köpek maması ve ödül köpek mamaları sunmalısınız. Fakat arada bir sebze de verebilirsiniz.

Antioksidan yönünden zengin besinler tüketmenin insanlar için ne kadar faydalı olduğunu muhakkak duymuşsunuzdur. Aynı şey köpekler için de geçerli. Köpeklerde antioksidan yokluğu kırışıklıklara neden olmaz, ancak bağışıklık sistemlerini etkileyebilecek ve dejeneratif hastalıkların, kanser veya kardiyovasküler hastalıkların ortaya çıkmasına neden olabilecek hücre lezyonlarında kendini gösterir.

Ayrıca lif, köpeklerin kabızlığı önlemesine ve sindirim sistemini sağlıklı tutmasına yardımcı olur. Eğer köpeğinizin lif alımı azsa, ona antioksidan, vitamin ve mineraller yönünden zengin olan besinler sunmak istiyorsanız; sebzeleri tercih edebilirsiniz. Köpeklerin yiyebileceği sebzeler aşağıdaki gibi sıralanabilir:

1. Kereviz

Bu sebze köpekler için oldukça faydalıdır. Önemli olansa, sınırlı miktarda, iyice yıkanmış ve doğranmış kerevizin köpeklere verilmesi gerektiğidir. Harika bir doğal antioksidandır ve köpeğimizin sağlığını iyi durumda tutmak için hayati önem taşır. Kereviz hazmı kolaylaştırır, bağışıklık sistemini güçlendirir, iltihap önleyici ve idrar söktürücüdür.

2. Ispanak

Köpeklerin yiyebileceği sebzeler arasında bir diğeri de ıspanak oluyor. Yüksek lif içeriği sayesinde köpeğimizin doğru bağırsak geçişine yardımcı olan mükemmel bir sebzedir. Aynı şekilde A, B, C, E ve F vitaminleri açısından zengin bir sebzedir. Evcil hayvanımıza bu yeşil sebzeyi sağlamak için sebzenin çiğ, doğranmış ve iyice yıkanmış olması çok önemli.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Dogo Argentino Köpek Irkı Hakkında Daha Önce Duymadığınız Bilgiler

3. Bezelye ve Yeşil Fasulye

Bunlar köpeklerin yiyebileceği diğer sebzelerdir. Antioksidan, hazmı kolaylaştırıcı, enerji verici özelliklere sahiptirler ve A ve C vitaminleri bakımından zengindirler. Ancak miktarı abartmamakta yarar var.

4. Lahana ve Marul

Her ikisi de antioksidanlar ve demir açısından yoğundur. Köpekler için temizleyici ve analjezik özelliklere sahiptir. Evcil hayvanımızın boğulmaması için bu besinlerin güzelce yıkanması ve doğranması önemlidir.

5. Kabak

Kabak da köpeklerin yiyebileceği sebzeler listesinde yer alır. Özellikle kabızlık çeken köpekler için idealdir. Antioksidan ve diüretik bileşenlere sahiptir.

6. Havuç

Temizleyici, antioksidan ve sindirimi kolaylaştırıcı özellikleri nedeniyle köpeklerin yiyebileceği en iyi sebzelerden biridir. Ayrıca köpeklerin ağız ve diş sağlığını da korur. Dilerseniz havucu rendeleyip veya küçük parçalara ayırıp köpek mama kasesi içine ilave edebilirsiniz.

7. Patates

Beta-karoten, B6 vitamini ve C açısından zengindir. Tatlı lezzetinden dolayı köpeklerin severek tükettiği sebzelerden biridir.

8. Salatalık

Yüksek sıvı içeriği nedeniyle özellikle yaz aylarında köpekler tarafından çok istenen bir sebzedir.

9. Brokoli

Bu sebze, yüksek A, C, E ve K vitaminleri içeriği sayesinde köpeklerin vücudu için mükemmeldir.

Köpeklerin Tüketmemesi Gereken Yiyecekler Hangileridir?

Köpeklerin yiyebileceği sebzeler hakkında bilgi verdikten sonra köpeklere sunulmaması gereken yiyeceklerden bahsedelim. Bunlar:

  • Sarımsak
  • Soğan
  • Domates
  • Mantar
  • Avokado
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.