Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Kuşlar İçin Zehirli Olan Bitkiler

Abone Ol 
Kuşlar İçin Zehirli Olan Bitkiler

Kuşlar için zehirli olan bitkiler, evcil kuş sahipleri tarafından bilinmelidir. Birçok ev bitkisi esasen kuşlar için zararlı olabilmektedir. Sindirim sorunları, kuşunuzun zehirli bir şeyler yediğinin en belirgin işaretidir ve zehirlenme durumu, kuşunuzun yaşamını yitirmesine yol açabilir.

Kuşunuzun zehirli bir şeyler tükettiğini düşünüyorsanız onu en kısa sürede bir veterinere götürmenizde fayda var. Evcil dostunuzun güvende olabilmesi için önlem almak son derece önemlidir. Bundan dolayı kuşlar için zehirli olan bitkiler hakkında bilgi sahibi olmalısınız.

Kuşlar İçin Zehirli Olan Bitkiler Nelerdir?

Kuşlar İçin Zehirli Olan Bitkiler

Kuşların tüketmemesi gereken ve onlar için zehirli olan bitkiler şu şekilde sıralanabilir:

1. Nergis Zambağı

Nergis zambağı hoş görünen ve bakımı kolay olan bitkilerden biridir. Evde nergis zambağı yetiştirmek eğlenceli olabilir. Fakat bu bitki kuşların sağlığını riske atar. Nergis zambağının yutulması, kusma, ishal, anoreksi ve aşırı tükürük gibi semptomlara neden olabilir.

2. Nergis

En popüler çiçeklerden olan nergis, evcil kuşlar için problem yaratabilir. Bu çiçekler yutulan miktara bağlı şekilde son derece toksik ve hatta ölümcül olabilen likorin bileşeni barındırır. Bu yüzden kuş başta olmak üzere evcil hayvan yaşayan evler için tavsiye edilmemektedir.

3. Çobanpüskülü

Kuşlar için zehirli olan bitkiler arasında çobanpüskülü de yer alıyor. Ev için harika bir dekorasyon unsuru olan çobanpüskülünün yaprakları ve meyveleri kuş dostlarımız için zararlıdır. Bu bitkinin meyveleri kuşlar için lezzetli bir atıştırmalık gibi görüneceğinden evcil dostunuz bunları yemeye çalışabilir. Bu tarz bir durumda kuşunuzun sağlığı riske girecektir. Ayrıca ona atıştırmalık olarak kuş krakerleri sunabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Muhabbet Kuşu Tırnak Kanaması Nasıl Durdurulur?

4. Sarmaşık

Kuşlar için zehirli olan bitkiler listesinde sarmaşık da var. Yemyeşil görünümü ile sarmaşık, birçok evde popüler bir dekorasyondur. Herhangi bir odaya güzel bir vurgu katsa da bu bitki de kuşlar için güvensizdir. Evinizi paylaşan her türlü evcil canlı için sarmaşık son derece zehirlidir. Bu bitkinin yutulması kuşlarda ishal ve karın ağrısı yapabilmektedir.

5. Zambak

Çiçekler söz konusu olduğunda zambaklar da sıklıkla tercih edilmektedir. Hoş bir görüntü sunan zambak, evinizin dekorasyonu için ideal bir seçim olsa da eğer ki kuş besliyorsanız zambaktan kaçınmalısınız. Zambak, bir kuşun ağzında tahrişe, aşırı tükürük salgılanmasına ve mide sorunlarına neden olabilir.

6. Ökseotu

Ökseotu, kuşlar için ölümcül olabilir. Bu bitkinin bütün bölümleri kuşlarda ishal, kusma, halsizlik, depresyon ve iştahsızlık gibi semptomlara yol açar. Aşırı tüketimi ise kuşunuzun ölmesine bile sebebiyet verebilir.

7. Gündüzsefası

Bu güzel çiçeğe bakmak çoğu insanı mutlu eder. Görünümü de oldukça hoştur. Fakat evde kuş gibi evcil hayvanlar besliyorsanız; gündüzsefası tercih etmemeniz gerektiğini hatırlatırız. Kimyasal maddeler içeren bu bitki, kuşunuzun sağlığını ciddi anlamda etkileyebilir.

8. Yonca

Yonca da kuşlar için zehirli olan bitkiler listesinde yer alıyor. Bu bitkinin şans getirileceğine inanılır. Ancak kedi, köpek, hamster, kuş, tavşan gibi canlıların olduğu evler için önerilmemektedir. Yoncanın kuşlar ve diğer evcil hayvanlar tarafından yutulması, sindirim problemleri başta olmak üzere titreme ve aşırı tükürük salgılaması gibi problemlere sebep olur.

Sevimli kuşunuzun sağlıklı beslenmesi için ona kaliteli kuş yemleri sunmayı ihmal etmemelisiniz!

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.