Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Lakeland Terrier Köpek Irkı Tüm Özellikleri, Genel Sağlık ve Bakım

Abone Ol 
Lakeland Terrier Köpek Irkı Tüm Özellikleri, Genel Sağlık ve Bakım

Lakeland Terrier köpek ırkı, bugünkü yazımızın ana konusunu oluşturuyor. Haydi gelin bu sık tüylü dostlarımızı daha yakından tanıyalım.

Karakter Özellikleri

Lakeland Terrier köpekleri; hem neşeli, hem sevecen hem de çok hareketli bir ırktır. Bazı zamanlarda inatçı olabilir. Kararlı halleriyle bilinir. Özgüveni son derece yüksek olan cesur bir köpek ırkıdır. Çocuklarla harika geçinir. Toprağı kazmaya bayılır, çok havlayan bir köpektir.

Yiyeceklerini ve oyuncaklarını her zaman için korur. Sıkı bir eğitim alması önemlidir. Tuvalet eğitimi alması bir derece zordur dersek pek de yanılmış olmayız diye düşünüyoruz. Zeki bir köpek olduğu için çok kolay öğrenmektedir. Agresif bir köpek değildir.

Tarihçesi

Lakeland Terrier köpeklerinin eski zamanlardaki adı Patterdale Terrier idi. Geçmiş zamanlarda Colored working Terrier, Fell Terrier gibi adlarla da anılmış olan bir köpek ırkıdır. 1921 senesinde İngiltere dolaylarında tanınmaya başlanmıştır. American Kennel Club, bu köpek ırkını 1934 senesinde tanıdı. Günümüzde halen popülaritesini korumakta olan bir köpek ırkıdır.

Fiziksel Özellikleri

Lakeland Terrier köpekleri, Kuzey İngiltere dolaylarında Cumberland adlı bölgede yetiştirilmiş olan, tilki gibi hayvanları avlaması için görevlendirilen köpeklerdendir. Beden yapısı Welsh Terrier ırkına benzer. Ama biraz daha ufak hali gibidir. Kare biçimli bir vücudu vardır.

Parmak uçlarında duruyor gibi görünür. Gövdesi genelde derin olur. Bu nedenle de kayalık kısımlara rahatlıkla girebilen bir köpek ırkıdır. Uzun bir kafası vardır, alımlı olduğunu söyleyebiliriz. Bacakları kemikli ve düzgün olur. Alnında çalı gibi tüyleri olur. Güçlü bir çenesi vardır.

Gözleri koyu renklerdedir. Badem renginde de olabilmektedir. Kulakları ise V biçiminde kıvrımlı olur. Çift katmanlı tüyleri vardır. Sert ve kava tüylerden meydana gelen kürkü ile zor olanaklarda kendini koruyabilir. Burnu ve bacaklarında yer alan tüyler biraz daha uzundur diyebiliriz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Köpeğimin Ateşi Var Ne Yapmalıyım? Köpeklerde Ateş Problemi

Bakımı

Lakeland Terrier köpek ırkı kaba ve sık olan bir tüy yapısına sahip olduğu için ölü olan tüyleri öteki ırklar gibi rahat rahat dökülmeyecektir. Bu sebeple de her yıl iki ya da üç defa tüy değişimi evresinde ölü tüylerini el ile çekerek uzaklaştırmanız gerekecek demektir.

Çekilmesi gereken tüyler cansız ve mat göründüğü için, tutamlar biçiminde de toplandığı için sağlıklı olan tüyler arasından gayet kolay bir biçimde seçilebilir. Böylece hafif bir şekilde çektiğiniz zaman tamamen basit olarak alabilirsiniz. Bunun yanı sıra kulaklarının giriş bölgesini kapatan tüyleri de tıraş etmelisiniz.

Çocuklar ve Hayvanlar ile İletişimi

Bu köpekleri sosyalleştirdiyseniz rahatlıkla çocuklarla ve hayvanlarla iyi anlaşabilir. Ama tam aksine sosyalleştirmediyseniz ufak tefek de olsa sorunlar yaşanabilir. Ona güzel bir eğitim verin, gerisi zaten kısa zaman içerisinde tamamen hallolur.

Beslenmesi

Ufak köpek ırkları için üretilmekte olan mamalar bu köpekler açısından uygun olmaktadır. Köpeğinizin yaşı, sağlık durumu ve kilosuna göre seçim yapmanız en iyisidir. Kaliteli köpek mamaları almayı unutmamalısınız.

Sıkça Sorulan Sorular

Lakeland Terrier köpek ırkı ile ilgili en çok sorulan soruları sizler için yanıtladık. İşte detaylar…

Yaşam Alanı Nasıl Olmalıdır?

Bu güzel köpekler her zaman apartman ortamında yaşam sürebilen bir cinstir. Ev ortamında fazla aktif olduğundan bahçesiz bir ev ortamında bakmanız mümkündür.

Egzersiz Gereksinimi Var mıdır?

Bu köpeklerin düzenli biçimde güvenli bir yerde tasmasız, tamamen başına buyruk şekilde koşmasına müsaade etmeniz gerekir. Türlü spor aktiviteleri açısından uygun bir köpektir. Son derece de enerjik olur.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.