Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Lepistes Yavrusu Kaç Günde Büyür?

12.12.2023
566
Abone Ol 
Lepistes Yavrusu Kaç Günde Büyür?

Lepistes yavrusu kaç günde büyür merak ediliyor. Bakımı kolay ve dayanıklı olan bir balık türü olan lepisteslerin rengarenk pulları ve uzun, parlak kuyrukları vardır. Güzel görünümleri ve bakım kolaylığı nedeni ile lepistes beslemek isteyen çok fazla insan vardır. Ayrıca herhangi bir evcil hayvan beslemek isteyen kişilerin de ilk tercihlerinden biridir. Peki, lepistes yavruları kaç günde büyür?

Lepistes Özellikleri Nelerdir?

Lepistes Yavrusu

Lepistes yavrusu kaç günde büyür açıklamadan önce bu sevimli balıkların özelliklerinden bahsedelim. Görünümleri ve uysal yapıları ile dikkat çeken lepistes özellikleri nelerdir çok merak edilir. Amerika kökenli olan lepisteslerin farklı türleri, günümüzde dünyanın pek çok yerinde bulunur. Bunda çok fazla türe sahip olmalarının etkisi de vardır. Diğer balıklarla uyum içinde yaşamaları kolaydır. Ancak saldırgan balıklarla yaşamaları uygun değildir.

Cinsiyetleri renge ve boyuta göre belirlenir. Dişi ve erkek lespistes balıklarının boyutlarında ve renklerinde belirgin farklılıklar mevcuttur. Dişi lepistes balıkları, daha mat renklere ve daha büyük bir boyuta sahiptir. Erkek lepistes balıkları ise daha canlı renklere, gösterişli bir kuyruğa ve daha küçük bir boyuta sahiptir. Hepçil bir beslenme şekilleri ile dikkat çekerler. Bitkisel ve hayvansal gıdaları tüketebilirler. Beyaz benek hastalığına yakalanma riskleri yüksektir. Bu nedenle bu konuda dikkatli olunması gerekir.

Milenyum balığı ve gupi balığı olarak da bilinen lespistes balıklarının besinleri arasında sıtma yayan larvalar da bulunur. Koi, panda ve full black başta olmak üzere pek çok türü vardır. Balık severler tarafından lepistes özellikleri, bakımı ve büyüme süresi çok merak edilir. Evde bakılan lepistes balıklarına mutlaka kaliteli balık yemleri sunulmalıdır. Bu sayede sağlıklı ve uzun ömürlü olabilecektir.

Lepistes Yavrusu Büyüme Süresi

Lepistes yavrusu büyüme süresi, en fazla araştırılan konulardan biri olmaktadır. Lepistes balıklarının üremesi oldukça kolaydır. 30 gün içerisinde yaklaşık 15 yavru bırakabilirler. Lepistes yavrusu büyüme süresi; beslenme, kalıtım ve yaşadığı ortama göre değişiklik gösterir. Genel olarak 10-20 hafta içerisinde büyüdükleri gözlemlenir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  En Popüler Akvaryum Balıkları ve Özellikleri

Büyümenin başlarında öncelikle gövdenin renkleri ve deseni ortaya çıkar. Sonrasında kuyruk yapısı, deseni ve renkleri belirginleşir. Son olarak ise görünüm tam olarak şekillenir ve oturur. Bu büyüme dönemlerinde lepistes yavrusu çok hızlı bir gelişim gösterir. Uygun bakım, beslenme ve ortam sunulduğu durumda gelişim daha hızlı ve sağlıklı olacaktır. Bu şekilde bakım ile 3 ay gibi bir süre sonunda lepistes balıklarının üreme dönemine girmesi mümkündür.

Lepistes Bakımı Nasıl Olmalı?

Lepistes Yavrusu

Lepistes yavrusu büyüme süresinden söz ettik. Rengarenk bir görünüme sahip bir balık olan lepistes bakımı nasıl olmalı oldukça merak edilir. Lepistes balıklarının bakımı için dikkat edilmesi gereken birkaç nokta vardır.

Küçük akvaryumlarda da yaşayabilen lepistes balıklarının bulunduğu suyun sıcaklığı 25 derece olmalıdır. Akvaryum ısıtıcı ve soğutucu ile suyun ideal sıcaklıkta kalması sağlanabilir. Öte yandan akvaryumun temizliğine dikkat edilmelidir. Bu, lepistesler ve diğer tüm balıklar için oldukça önemli bir ayrıntıdır.

Akvaryumun içinde yuva yapabilecekleri taşlar ve doğal yaşam ortamlarındaki gibi bitkiler bulunmalıdır. Erkek lepistes balıkları arasında üreme döneminde rekabetler artış gösterir. Bu nedenle zarar görmelerini engellemek için dişi lepistes balığı sayısı daha fazla olmalıdır. Yeterli besin değerine sahip kaliteli balık yemleri ile beslenmesi gerekir. Hayvansal gıdalar da tüketen hepçil canlılar oldukları için canlı yemler de verilmelidir. Bu şekilde uygun şartlarda bakılan lepistes balıkları 2-2.5 yıllık bir ömre sahip olur.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.