Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Lop Tavşanı Özellikleri Nelerdir?

26.05.2022
1.100
Abone Ol 
Lop Tavşanı Özellikleri Nelerdir?

Lop tavşanı özellikleri çoğu insan tarafından merak ediliyor. Evcil hayvan olarak tavşan beslemeyi seven pek çok insan var. Bu durumda hem büyüklüğü hem de arkadaş canlısı olması ve uysal karakteri nedeniyle Hollanda lop tavşanı sıklıkla tercih ediliyor. Hollanda lop, bakımı oldukça basit olan ve genetiği onu çok sevimli yapan bir tavşan ırkıdır.

Lop Tavşanı Özellikleri

lop tavşanı özellikleri

Lop tavşanı, ideal evcil hayvan çeşitlerinden biridir. Hastalık konusunda oldukça dirayetli bir hayvandır. Bunun nedeni genetik faktörlerdir. Olumsuz koşullara karşı son derece dirençlidir. Aşağı doğru bakan kulakları ve kendine özel görüntüsü ile sevimli bir tavşandır.

Bu cins, Fransız lop tavşan ve Hollanda cüce tavşanın çaprazlaması sonucu ortaya çıkmıştır. Genelde yaklaşık 2 kg civarında bir ağırlığa sahiptir. Kucağınıza aldığınızda aşırı bir ağırlıkları olmaz. Gövdesi kısa ve geniştir.

Lop tavşanı özellikleri arasında bir diğeri de kedi gibi oturma alışkanlığının olmasıdır. Arka ayaklarının üzerinde durarak oturabilirler. Boyutları oldukça küçük olmasına rağmen, omuzları ve göğsü ile kaslı ve sağlam bir vücuda sahiptir. Başları yuvarlak biçimlidir ve boyunları pek görünmez.

Şüphesiz bu tavşan ırkını bu kadar popüler yapan nitelik, yaklaşık 3 cm uzunluğunda olan kulaklarıdır. Bu sayede oyuncak gibi bir görüntü sergileyen lop tavşanı, diğer tavşanlara göre sarkık ve göz yakınında bulunan kulaklara sahiptir.

Lop tavşanı özellikleri söz konusu ise bu tavşanın tüylerinden de bahsetmek gerek. Tüyleri yoğun ve ipeksidir. Tüylerinin her daim iyi görünebilmesi için tavşan tüy fırçası ile düzenli bir bakım çok önemlidir. İlkbahar döneminde tüylerinin sık olarak döküldüğü bilinir. Yüksek sıcaklıklarda tüylerinin kötü görünme ihtimali yüksektir. Bu nedenle de rutin tüy bakımı aksatılmamalıdır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Tavşanlarda Hamilelik Belirtileri Nelerdir?

Bu tavşan ırkı farklı renklerde olabilir. Tek bir renge sahip olan lop tavşanları olduğu gibi benekli olan türleri de mevcuttur. En yaygın renkler beyaz, kahverengi ve gridir. Bazı türlerde bej, turuncu ve koyu kahve benekler olabilir.

Lop tavşanı özellikler hakkında şunları da söyleyebiliriz: Bu tavşanlar çok sevecen ve sakin bir evcil hayvan türüdür. Bu durum onların aktif ve eğlenceli olmadıkları anlamına gelmez. Tavşan oyuncakları ile oynamaktan, diğer tavşanlarla vakit geçirmekten hoşlanırlar. Fakat genellikle dişi olanları ele alındığında insanlara karşı ürkek ve huzursuz olabilirler. Bu nedenle özgürce hareket etmeyi daha çok severler.

Lop Tavşanı Bakımı

Lop tavşanı özellikleri hakkında bilgi verdikten sonra bu sevimli canlıların bakım gereksinimlerinden söz edelim. Bu tavşanları rahat ettirmek için geniş bir tavşan kafesi edinmek son derece önemlidir. Bu sayede siz onları dışarı çıkarmadığınız zamanlarda da kafeslerinde mutlu ve refah içinde vakit geçirebilirler.

Serbestçe hareket etmeleri ve yaşadıkları yeri keşfedebilmeleri için günde bir ya da iki defa kafes dışına çıkmaları gerekir. Bu canlılar temizliğe düşkündür. Bu nedenle de kafeslerini düzenli olarak temizlemeniz önemlidir.

Tavşanınızın güvenini kazanmak için ona elinizle tavşan otları, havuç, yonca, elma, nane gibi yiyecekler verebilirsiniz. Bu yiyecekler genellikle tavşanların favorisidir. Tavşanlar otobur hayvanlardır. Bu yüzden beslenmeleri bitki bazlı olacaktır. Tavşanların sağlıklı kalmaları adına onlara kaliteli tavşan yemleri sağlamanız da oldukça mühimdir. Tavşan yemi sayesinde sevimli dostunuzun sindirim ve bağışıklık sistemi de dengede kalacaktır.

Tavşanınızın her gün su tüketmesi gerekir. Bu, sağlıklı yaşam için olmazsa olmaz detaylardan biridir. Bu nedenle kemirgen suluğu içine düzenli olarak taze ve temiz su eklemelisiniz.

Lop tavşanı özellikleri arasında uyku konusu da bilinmelidir. Bu hayvanların geceleri daha aktif olduğunu ve gündüz uyuduklarını hatırlatalım. Gözleri açık şekilde de uykuya dalabilirler. Bu tamamen normaldir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Tavşanlar Domates Yiyebilir Mi?

Yiyecek, dışkı ya da çamur gibi faktörlerden dolayı kirlendiklerini görürseniz onları yıkamamalısınız. Çünkü onları yıkamak, doğal tüy ve deri tabakasına zarar verebilir. Tavşanlar kendilerini temizleyebilen canlılardır. Tek yapmanız gereken şey ise düzenli olarak tüy bakımlarını gerçekleştirmektir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.