Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Hollanda Lop Tavşanı Ne Yer?

16.02.2022
2.958
Abone Ol 
Hollanda Lop Tavşanı Ne Yer?

Hollanda lop tavşanı ne yer? Tüm canlılarda olduğu gibi tavşanlarda da birbirinden farklı türleri bulunmaktadır. Bu yazımızda da tavşan ebeveynlerinin çok fazla sevdiği lop tavşanından bahsedeceğiz.

Hollanda Lop Tavşanı Genel Özellikleri

Hollanda lop tavşanı ne yer açıklamadan önce bu sevimli tavşan cinsi hakkında genel bilgiler paylaşalım. Hollanda lop tavşanı, 1960 senesinde Hollanda’da Netherland Dwarf ve French Lops olarak isimlendirilen tavşan türlerinin çiftleşmesi sonucu ortaya çıkmıştır ve melez bir ırk olarak bilinmektedir.

Lop tavşanının kulakları çok uzun ve de düşüktür. Bu farklı fiziki özellikleri onlara ayrı bir tatlılık kazandırır. Hollanda lop tavşanı ponponu çağrıştıran kuyrukları, yumuşak tüyleri ve düşük kulakları ile adeta oyuncak gibidir. Aynı zamanda pek çok hayvan sever tarafından da hamster’a benzetilmektedir. Boylarının kısa olmasına karşın ağırlıkları da tam tersine çok fazladır. Lop tavşanları oyuncu canlılardır. Son derece hareketli olduklarını da bilmelisiniz.

Hollanda Lop Tavşanı Ne Yer? Ne ile Beslenir?

Gelelim Hollanda lop tavşanı ne yer sorusunun cevabına. Bu tavşanlar da tıpkı diğer tavşanlar gibi meyve sebzelerle, kuru gıdalarla beslenirler. Fakat sağlıklı kalmaları adına kaliteli ve besleyici tavşan yemleri tüketmeleri çok önemlidir. Çeşitli yem karışımları ile sağlıklı biçimde yaşamlarını sürdürebilirler. Bu tavşan yemlerinin arasında buğday, arpa çim konsantresi, keçiboynuzu, meyve parçaları, fıstık ve çekirdeğe benzer biçimde ürünler bulunmaktadır.

Tavşan yemlerinden farklı olarak Lop tavşanınıza kuru yonca da verebilirsiniz. Bunlar kemirgen otları şeklinde bilinmektedir ve tavşanlar için besleyici bir seçimdir. Hollanda Lop tavşanları doğada yonca da yerler ve ev içerisinde de bu olanakları tavşanınıza sağlamanız gerekir. Hatta bazı zamanlar tavşanınızın tuvaletini gözlemleyin. Eğer tuvaletinde yumuşaklık ya da farklı bir koku fark ederseniz bol bol kuru ot ve kuru yonca tüketmelerini sağlayın.

Hollanda lop tavşanları birçok çeşitte sebze ve meyveyi tüketebilirler. Genellikle de marul, maydanoz, armut, muz, elma ya da karpuz gibi besinler bu tatlı hayvanların favori yiyecekleri arasındadır. Bu yemekleri sevme durumu elbet tavşandan tavşana farklılık gösterebilir. Fakat bu besinleri verirken abartmamanızda yarar var. Aksi takdirde çeşitli sağlık problemlerine yol açabilirsiniz. Örneği günde 5 ile 8 dal maydanoz, 2 ile 3 yaprak marul veriyorsanız, yanında da bir dilim meyve verin. Eğer gün içerisinde yalnızca marul veriyorsanız diğer gün ise sadece maydanoz vermeye çalışın.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Hamster Topu Kullanımı Nasıl Olmalı?

Lop Tavşanı Kafeste Beslenebilir Mi?

Hollanda lop tavşanı ne yer söz ettik. Peki, bu tavşanı nerede beslemelisiniz? Lop tavşanları da diğer pek çok hayvana benzer biçimde kafeste beslenebilir. Bunun için özel bir tavşan kafesi edinmeniz gerekir. Fakat sürekli olarak kafeste tutulmamaları gerekir. Düzenli olarak kafes dışına çıkarılmaları tavsiye edilir. Serbest bir ortamda bırakılan lop tavşanları yaklaşık olarak 10 ile 12 sene arasında yaşarken, sürekli olarak kafeste beslendikleri takdirde bu süre 2 ile 3 yıla kadar düşmektedir. Bu nedenden dolayı sempatik evcil hayvanınız için yapmanız gereken en iyi şey kesinlikle onu gün içinde düzenli olarak serbest bırakmak olacaktır.

Siz evdeyken tavşanınızı mümkün olduğunca evin içerisinde de özgür bırakmaya çalışın. Nasıl köpek ve kediler ev ortamında serbestçe dolaştığında bir sorun yaratmıyorsa Lop tavşanlarının da herhangi bir zararı olmayacaktır. Hatta kemirme davranışı bulunuyorsa bile daha çok sevgi gördüğünde, tavşanın kemirme davranışı da azalacaktır. Ayrıca, bu davranış için tavşan dostunuza kemirme taşları sunabilirsiniz. Bu şekilde onun ağız ve diş sağlığını da desteklemiş olursunuz.

Lop Tavşanı Tuvalet Eğitimi Nasıl Olmalı?

Hollanda tavşanı ne yer konusu dışında bu tavşan ırkının tuvalet eğitimi de önemli bir husustur. Tavşan ebeveynlerinin en çok merak etmiş olduğu sorulardan birisi de tavşanlara tuvalet eğitiminin verilip verilemeyeceğidir. Bu mevzuda size iyi bir haber vermek isteriz ki o da Lop tavşanlarının tıpkı kedilere benzer biçimde bir tuvalet eğitimi alabileceğidir.

Tavşanınız eve ilk ulaştığında onu serbest bırakmaya çalışın. Dilediği yere tuvaletini yapsın. Tuvaletini yapmış olduğu yer onun kendini güvende hissedeceği yerdir. O bölgedeki çişi bir peçete yardımı ile silin, ama peçeteyi çöpe atmayın. Sonrasında o bölgeyi de koku giderici herhangi bir spreyle silebilirsiniz. Daha sonrasında tavşanın tuvaletini yaptığı bölgeye kum kabını yerleştirin ve peçeteyi de kum kabının içine bırakın. Bu işlem sonrasında Hollanda lop tavşanınız bir sonraki çişini kaba yapacaktır. Her ne kadar ilk başlarda ufak tefek kazalar meydana gelse de bir müddet sonra sevimli evcil hayvanınız tuvalet eğitimini almış olacaktır. Bu aşamada gereksinim duyduğunuz malzemeleri tavşan ürünleri kategorimizde keşfedebilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  En İyi Hamster Yemleri Hangileridir?
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.