Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Hollanda Lop Tavşanı Bakımı, Cinsiyet Ayrımı ve Özellikleri

01.04.2021
5.603
Abone Ol 
Hollanda Lop Tavşanı Bakımı, Cinsiyet Ayrımı ve Özellikleri

Hollanda lop tavşanı üzerine bilgi edinmek isteyen hayvanseverler için özellikleri, cinsiyet ayrımı, boyutları, bakımı ve Teddy Lop ile farkları üzerine bilgileri bu yazımızda derledik.

Hollanda Lop Tavşanı

hollanda lop tavşanları

Beyaz Hollanda Lop Tavşanları

Türkiye’de yeni yeni yaygınlaşmaya başlayan bu tür, haliyle sevenlerine Hollanda Lop Tavşanı özellikleri ve bakımı nasıl yapılır sorusunu sordurtuyor. Hollanda Lop Tavşanı ile ilgili bu soruların yanıtları yazımızda yer alıyor.

En sevilen tavşan ırklarından biri olan Hollanda Lop Tavşanı, adından da anlaşılacağı gibi ana vatanı Hollanda olan bir tavşan türüdür. Hollanda Lop Tavşanı, asıl olarak Hollanda Cüce Tavşanı ve Fransız Lop Tavşanı birleşiminden doğmuş bir tavşan türü olarak bilinmektedir. Cüce ırklar arasında yerini alın Hollanda Lop Tavşanının ayrıca birçok karakteristik özelliği bulunmaktadır.

Hollanda Lop Tavşanı Fiziksel Özellikleri

Hollanda Lop Tavşanı

Hollanda Lop Tavşanları

Hollanda Lop Tavşanı fiziksel özellikleri ile de oldukça tatlı bir tavşan türü olarak karşımıza çıkmaktadır. Hollanda Lop Tavşanı fiziksel özellikleri aşağıdaki gibi sıralanabilir:

  • Hollanda Lop Tavşanı, cüce tavşan ırklarından biridir.
  • Bu tavşan türünün kaydedilen ağırlığı en az 900 gram, en fazla ise 2 kilogramdır.
  • Kulakları düşük ve uzundur. Diğer tavşanlara oranla oldukça karakteristik bir kulak yapısı bulunmaktadır. Düşük kulakları, aşağıya doğru genişler ve tüylenir.
  • Başının arka tarafında yer alan tüyleri arkadan bakıldığında bir taç görüntüsü oluşturmaktadır.
  • Bacakları kalın ve kısadır.
  • Diğer tavşanların aksine Hollanda Lop Tavşanları kemirmeyi pek sevmezler. Yine diğer tavşanlardan farklı olarak oldukça sosyal canlılardır, arkadaş edinmeyi severler.
  • Hollanda Lop Tavşanları ayrıca oldukça zeki canlılardır. Eğitime açıklardır ve bu tavşan türlerinin isimlerini ve bazı komutları öğrenebildikleri gözlemlenmiştir.
  •  Hollanda Lop Tavşanlarının egzersiz ihtiyaçları diğer tavşanlara oranla oldukça yüksektir. Asla hayatı boyunca kafes içinde kalabilecek bir tür değildir. Gün içerisinde bol bol serbest bırakılmalı, hatta bir tasma yardımıyla yeşil alanlarda yürüyüşe çıkarılmalıdır.
  • Hollanda Lop Tavşanlarının ortalama yaşam süreleri 10 ila 12 yıldır. Ancak düzgün beslenme, düzenli egzersiz ve veteriner kontrolleri ile yaşam süreleri yaklaşık 15 yıla kadar çıkarılabilmektedir.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  9 Maddede Tavşan Cinsleri

Hollanda Lop Tavşanı Ne Kadar Büyür?

Hollanda Lop Tavşanının yetişkin olup olmadığını merak edenler veya sahiplenme konusunda tereddüt eden kişilerin en sık sorduğu sorulardan biri de Hollanda Lop Tavşanı ne kadar büyür sorusudur.

Bu ırk cüce tavşan cinsleri arasında sayılmaktadır. Hollanda Lop Tavşanlarının ortalama ağırlığı 1 ila 2 kilogram arasında değişiklik göstermektedir. Ancak bu kiloları çoğu zaman tartıda fazla çıkar. Bunun nedeni Hollanda Lop Tavşanının gün içerisinde yaklaşık 800 ml su içmesi ve çok fazla yemek yemesidir. Oldukça aç canlılar olduğundan, yemeği fazla kaçırmamaları için gözetim içerisinde beslenmeleri tavsiye edilmektedir.

Hollanda Lop Tavşanı Cinsiyet Ayrımı

Hollanda Lop Tavşanlarının cinsiyetleri doğdukları andan itibaren anlaşılmaz. Yaklaşık 5 aylık olduklarında üreme organları tam olarak belirginleşir ve bu sayede cinsiyetleri anlaşılabilir. Erkek tavşanlara oranla dişi tavşanlar çok daha sosyal ve girişkendir. Öyle ki, dişi Hollanda Tavşanları genellikle fiziksel temas sevmezler, diğer hayvanlarla anlaşamazlar ve kucağa alınmaktan pek hoşlanmazlar. Tam bir bahçeli ev tavşanı olarak tabir edilen Hollanda Lop Tavşanları, çimenlerde gezmeye ve oynamaya bayılırlar.

Hollanda Lop ile Teddy Lop Farkı Nedir?

Eğer bir tavşan sahiplenecekseniz ve bu iki tür arasında kaldıysanız daha kolay karar verebilmeniz adına sizin için Hollanda Lop ile Teddy Lop farkı nedir sorusunu cevapladık.

  • İki tavşanın da ana vatanı Hollanda’dır ve her ikisi de cüce tavşan ırkları arasında sayılır.
  • Hollanda Lop Tavşanı genellikle maksimum 2 kilogram ağırlığa ulaşabilirken Teddy Lop cinsi tavşan biraz daha büyüyebilir.
  • Teddy Lop tavşanlarının tüyleri biraz daha kısayken Hollanda Lop tavşanlarının tüyleri daha uzundur.
  • Hollanda Lop tavşanları arkadaş canlısı ve sosyal türlerdir, Teddy Lop ise biraz daha çekingendir ve fiziksel temastan hoşlanmazlar.
  • Hollanda Lop Tavşanları oldukça meraklı canlılardır.
  • Teddy Lop tavşanları kemirmeyi severler. Hollanda Lop tavşanları ise kemirmeyi sevmezler.
  • Hollanda Lop Tavşanları genellikle eğitime açıktır. Kolay bir şekilde tuvalet eğitimi alabilirler. Teddy Lop türleri ise eğitime itaat etmezler.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Tavşanlarda Tümör Nedir? Tedavisi Var mı?

Kemirgenler ile ilgili diğer yazıları okumak için tıklayınız.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.