Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Muhabbet Kuşu Aksesuarları Nelerdir?

Abone Ol 
Muhabbet Kuşu Aksesuarları Nelerdir?

Bugünkü yazımızda muhabbet kuşu aksesuarları nelerdir sorusunun yanıtlarını verirken, bir kuş kafesinin nasıl olması gerektiğini de anlatıyor olacağız. Ev ortamında kuş beslemek isteyen kişilerin en sık tercih ettiği kuş türlerinden biri de elbette ki muhabbet kuşları olmaktadır.

En çok da çocuk sahibi olan aileler, çocuklarının hayvan sevgisi kazanması ve sorumluluk sahibi olması için muhabbet kuşu sahiplenmek isterler. Bir muhabbet kuşunu sahiplendikten sonra, kuşun konforu için iyi bir kafes oluşturmak gerekir. Kafeste yer alması gereken aksesuarlar da vardır.

Aynen bizlerin yaşam alanının ne kadar kaliteli olması gerekiyorsa bu canlıların yaşam alanı da o kadar iyi olmalıdır. Bu nedenle bu yazı içerisinde muhabbet kuşu kafesi nasıl olmalı, hangi kuş aksesuarlarını almanız gerekiyor birer birer yazdık. İşte detaylar…

Muhabbet Kuşu Özellikleri Nelerdir?

Muhabbet kuşu aksesuarları nelerdir

Ağaç Dalında Muhabbet Kuşları

Muhabbet kuşları genel olarak on altı ila on sekiz cm bir boya sahiptir. Renkleri de mavi, sarı ve yeşil olmaktadır. Bu kuşların boyun kısımlarında benekli yapıda tüyleri vardır. Erkek olan muhabbet kuşlarının burunları pembe ve mor tonlarda olur. Dişi olan muhabbet kuşlarındaysa burun kısmı beyazdır.

Dişi muhabbet kuşlarında yavrulama evresinde burun kahverengi bir renk alır. Bu kuşlar otçul olurlar. Kendileri için üretilen muhabbet kuşu yemiyle beslenmek isterler. Bunun dışında pek de gıda vermenizi önermiyoruz. Çok bilinmiyor olmasına karşın muhabbet kuşları papağan familyasından gelir. Konuşabilirler.

En çok da erkek olan muhabbet kuşları konuşma becerisine sahip olmasıyla dikkat çeker. Muhabbet kuşunun beslenmesi, bakımı ve kafesinin temizlenmesi son derece basittir. Ekstra bir çabaya lüzum yoktur. Muhabbet kuşu aksesuarları nelerdir konumuza devam ediyoruz…

Muhabbet Kuşu Yemi Nasıldır?

Muhabbet kuşu için yem seçimi yaparken açık yem almayın. Çünkü bu tür yemler hava ile temas ederek bayatlar. Bunun sonucunda da bol bol bakteri üreterek kuşu hasta edebiliyorlar. Kuşun sağlığı bakımından kaliteli yemler kullanın. Bu nedenle paket yemleri evinizden eksik etmeyin.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kanarya Kuşu Ne Yer? Kanarya Nasıl Beslenir?

Muhabbet kuşlarının su kaplarında yer alan su hemen bitmese bile olanağınız varsa sürekli olarak temiz ve taze su ile değiştirebilirsiniz. Bu kuşlar doğal ortamda yaşadıkları zaman yaprak üzerlerinde yer akan sulardan, öteki birtakım su birikintilerinden de yararlanarak banyo ederler ama ev ortamında böyle bir olanakları olmaz. İsterseniz kuş aksesuarları arasında en sevilenlerden kuş banyoluğunu satın alabilirsiniz. Böylece muhabbet kuşunuz huzurlu hisseder.

Muhabbet kuşunuzun kafes bakımını düzenli bir şekilde yapmanız gerekir. Ancak bu şekilde kuş sağlığını oluşturabilirsiniz. Kafes de böylece koku oluşturmaz. Muhabbet kuşuna kafes dışında zaman geçirmesi için fırsat tanırsanız, size ve evinize o kadar kısa sürede alışmış hale gelir.

Evcil dostunuzun ev içerisinde özgürce uçması ilk zamanlar izlemeniz gereken bir şeydir. Yani evde muhabbet kuşunun yaşamını tehlikeye sokabilecek eşyaların olup olmaması gibi gözlemleri yapmalısınız. Aynı esnada kuşun ilk deneyimi sırasında da şuursuz bir biçimde kanat çırpması ve bir yerlere çarpması iç kanamaya neden olur. Bu nedenle kuşun ilk uçma tecrübesinden evvel evi iyi tanıması gerekir.

Muhabbet Kuşu Kafesi Nasıl Tasarlanmalıdır?

Muhabbet kuşunuzun kafesinin boyutları ne derece büyük olursa o kadar iyi olacaktır. Elbette bu kısımda belirleyici olan kriter evinizin kafese ne denli uygun olduğu ve belirlediğiniz bütçenin de büyük bir kafese uygun olup olmaması ile yakından alakalıdır.

İlk defa muhabbet kuşu besleyecek olan bireyler genel olarak ufak bir kafes alır ve bu aldıkları kafesin onlara yeterli geleceği fikrine kapılır. Ardından muhabbet kuşlarının kafes içerisinde yalnız olduğunu da bilerek yeni bir muhabbet kuşu daha sahiplenmeye girişirler.

Ardından kafes iki kuşa dar gelir. Bu nedenle daha ilk muhabbet kuşunu sahiplenirken mümkün olduğunda geniş bir kafes almanızı tavsiye ediyoruz. Başka bir önemli durum da, muhabbet kuşu kafesinin telleridir. Bu teller yatay konumda olmalıdır. Çünkü bu kuşların özellikleri içerisinde taklacılıkları vardır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Papağanlarda Isırma Problemi Nasıl Durdurulur?

Dikey ve telli olan kafeslerde muhabbet kuşları tutunur, tırmanır ve takla atarlar sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Böyle kafeslerde bu hayvanlar aşırı derecede zorlanırlar. Bu kuşları bu hareketlerden mahrum etmemelisiniz. Kafes satın alırken tellerin yatay olmasını istemelisiniz.

Muhabbet kuşu kafesi içerisinde yer alması gereken ürünleri sıralamak isteriz; yem kabı, su kabı, birkaç tane tünek, balık kemikleri, vitamin türleri, ballı kraker, zil, kuş salıncağı, kafes tülü. Bunlar muhabbet kuşu aksesuarları nelerdir sorusunu net bir şekilde cevaplıyor.

Kafesler, muhabbet kuşlarının gün içerisinde canlarının sıkılmaması için bazı oyuncakların koyulduğu yaşam alanıdır. Bu alan en iyi şekilde oluşturulmazsa kuş stres altında hissederek depresyona bile girebilir. Tüyleri dökülür ve hastalanabilirler. Kuş oyuncakları ve aksesuarları mevzusunda birçok seçenek vardır.

Ama gereksiz şekilde kafesin her kısmını doldurmak da muhabbet kuşlarının, dostlarımızın yaşam alanını daraltır. Bu nedenle aşırı fazla oyuncak almamalısınız. Bu kuşlarda iyi şekilde beslenme, kafesin doğru olarak seçilmesi, kafesin içini doğru ürünlerle doldurma, kafes temizliği yapmalısınız. Ayrıca tabii ki ona her daim sevgi vermelisiniz.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.