Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

6 Maddede En Akıllı Papağan Irkları

Abone Ol 
6 Maddede En Akıllı Papağan Irkları

En akıllı papağan ırkları hangileri? Eğer papağan beslemek istiyorsanız, hangi ırkı seçmeniz gerektiği konusunda kararsız kalıyor olabilirsiniz. Öncelikle çoğu papağan cinsinin zeki kuş grubunda yer aldığını söyleyebiliriz. Ama bazı cinsler diğerlerine göre daha zeki ve akıllı oluyor. Şimdi bu papağanları keşfedelim.

En Akıllı Papağan Cinsleri

En Akıllı Papağan

Papağanlar evlerde sıklıkla tercih edilen canlılardan biridir. Evcil olarak beslenen pek çok papağan cinsi var. En akıllı papağan cinsleri ise şu şekilde sıralanabilir:

1. Amazon Papağanı

Sarı yanaklı papağan olarak da bilinir. Amerika’nın tropikal bölgelerine özgü bir türdür. Deniz seviyesinden 1100 metre yüksekliğe kadar nemli ormanlarda yaşar. Ayrıca yarı açık alanlarda da yaşayabilmektedir. Evcil kuş türleri arasında da yer alan Amazon papağanları, kaliteli papağan yemleri ile beslenmeliler.

2. Gri Papağan

Kırmızı kuyruklu gri papağan olarak da adlandırılır. Genellikle kuyruğunun kırmızı tonlarda olduğu bilinir. Psittacus cinsine ait tek türdür. Afrika’ya özgü olan papağanlardan biridir. Siyah gagası, gri tüyleri ve kırmızı kuyruğu nedeniyle belirgin bir görünüme sahiptir. En akıllı papağan cinsleri arasında yer alır. Papağan krakerleri, özel papağan yemleri ve ödülleri ile beslenmesi gerekir.

3. Yeşil Kanatlı Amerika Papağanı

Bu papağan cinsi kızıl Amerika papağanı şeklinde de anılır. Psittaciformes takımına aittir. Geniş papağan kafesi ile rahat bir yaşam sürer. Besleyici papağan yemleri tüketmesi önemlidir.

4. Ara Papağanı

Macaw papağanı olarak da isimlendirilir. Mavi ve sarı renkleri ile dikkat çeker. Tamamen Güney Amerika’ya özgü bir papağandır. Tüm Amazon havzasında yaşayan ırklardan biridir. Evcil olarak bakılmak istenen canlılar arasında yer alır ve en akıllı papağan ırkları söz konusu olduğunda bir adım öne çıkar. Konuşmayı kolay şekilde öğrenebilir. Kuş oyuncakları ile oynamaktan hoşlanır. Büyük bir kuş kafesi içinde yaşamalıdır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Muhabbet Kuşları Kaç Yıl Yaşar?

5. Yeşil Papağan

En akıllı papağan cinsleri arasında bir diğeri de yeşil papağan. Afrika ve Güney Asya’ya özgüdür. Psittaciform ailesine aittir. Tüm dünyada popüler olan papağan cinslerinden biridir. Konuşmayı rahatlıkla öğrenebilir. Vitamin ve mineraller yönünden zengin olan kuş yemleri ile beslenmelidir.

6. Gökkuşağı Lory Papağan

Yeni Gine, Endonezya, Solomon Adaları ve Avustralya’nın güney bölümlerine özgü bir ırktır. Gökkuşağı renkleri ile dikkat çeken sevimli bir papağandır. En akıllı papağan ırkları arasında bulunan Gökkuşağı Lory papağanı, sıklıkla tercih edilen evcil kuşlardan biridir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.