Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Cennet Papağanı Nasıl Konuşturulur? Yöntemler Neler?

20.11.2021
5.168
Abone Ol 
Cennet Papağanı Nasıl Konuşturulur? Yöntemler Neler?

Cennet papağanı nasıl konuşturulur? Papağanlar rengarenk dış görünüşleri ve sevimli yapılarıyla birçok insan tarafından oldukça dikkat ve ilgi çekmektedirler. Onların sevilmesini ve ilgi çekmesini sağlayan asıl özellikleri ise taklit etme özelliklerinin olmasıdır.

Cennet Papağanı Nasıl Konuşturulur?

Papağanlar, kıvrık gaga yapısına ve kalın dil yapısına sahip olan bir tür olduklarından dolayı evcilleştirildikleri ve doğal ortamlarında kaldıkları yerlerde belli seslere aşina olurlar. Bu sayede taklit yetenekleri ile duydukları kelimeleri tekrar etmeye başlayacaklardır. Papağan sahiplenen tüm kişilerin gerçekleşmesini çokça istediği bu özellik maalesef ki sanılanın aksine oldukça zor olabilmektedir. Ancak, bazı eğitimler ile papağanın konuşması sağlanabilir. Peki, cennet papağanı nasıl konuşturulur? Neler yapmalısınız?

Papağanlar kendilerine has özellikleri sebebi ile taklit yetenekleri oldukça gelişmiş canlılardır. Bazı papağanlar taklit etme yeteneğine çok yatkın olmasına rağmen bazı papağanlar ise tam tersine konuşmayı pek tercih etmemektedirler. Konuşmalarıyla en çok dikkat çeken papağan türlerine Amazon papağanı, Sultan papağanı, Muhabbet kuşu, Kesiş papağanı, Cennet papağanı ve Afrika gri papağanı örnek olarak verilebilir. Şimdi, cennet papağanı nasıl konuşturulur açıklayalım.

Cennet papağanı nasıl konuşturulur

Cennet Papağanı Konuşma Eğitimi Nasıl Olmalıdır?

Cennet papağanı nasıl konuşturulur? Papağanınızı konuşmaya başlatırken ilk olarak basit kelimelerden başlamanız gerekmektedir. Bunlar merhaba, cicikuş, kuş gibi sözcükler olabilir.  Hatta kelime ekleme yöntemini uygulayarak şarkı söylemeyi de öğretebilirsiniz.

Papağanlar bir sesi defalarca duyduklarında kulakları o sese aşina olacak ve taklit yetenekleri sayesinde duydukları kelimeleri söylemeye çalışacaklardır. Öğretmeseniz bile sıklıkla çalan telefon zil sesi ya da alarm sesi gibi tekrarlanan sesleri papağanınız taklit edebilecektir. Papağanlar sık sık duydukları sesleri söyleseler dahi taklit etmeyi hemen öğrenemeyeceklerdir. Özellikle de henüz 1 yaşına gelmeyen papağanlarınıza tekrar etme yeteneğini aşılamanız yersiz ve yanlış bir davranış olacaktır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Lori Papağanı Özellikleri, Bakımı ve Beslenme

Küçük papağanınıza kelimeleri öğretemediğinizi düşünüyorsanız endişelenmenize gerek yok. Çünkü bu yeteneğin oluşması için öncelikle papağanınızın büyümesi ve gelişmesi gerekmektedir. Evcil hayvanlar da tıpkı insanlar gibi sıkılabilir ve yorulabilirler. Bu yüzden eğitim esnasında özellikle de eğitimin başlarında papağanınızı çok fazla yormamaya özen göstermeniz gerekmektedir. Papağanınızda yorgunluk belirtileri görüyorsanız eğitime ara vermeniz en doğrusu olacaktır.

Bunlara ek olarak; papağan konuşturma yemi olarak da tabir edilen papağan konuşturucu yem katkısı da tercih edebilirsiniz. Böylece, papağanınızın daha kısa zamanda konuşmasını sağlayabilirsiniz.

Papağanlarınızı Eğitirken Son Derece Sabırlı Olun

Cennet papağanı nasıl konuşturulur açıkladık. Diğer önemli hususlardan da söz edelim. Evcil hayvanları eğitmenin en kolay ve doğru yolu onları mutlu etmekten yani ödüllendirmekten geçer. Dolayısıyla cennet papağanınıza yeni bir kelime öğretirken düzgün bir biçimde tekrarlaması esnasında bir ödül maması verebilirsiniz.

Kuş ödül maması verirken dikkat edilmesi gereken en önemli konu ise papağanınızın en sevdiği yiyeceği biliyor olmanızdır. Papağanınız kelimeyi her tekrar ettiğinde ona sevdiği bir yiyecekten vererek ödüllendirin. Sonrasında kelimeleri cümle haline getirin ve cümleyi her tekrar ettiğinde yine sevdiği bir yiyeceği verin. Böylelikle papağanınız her tekrar sonrasında ödül alacağını bilecek ve bu sayede de söylediğiniz kelimeleri daha sıklıkla tekrar etmeye başlayacaktır. Papağan ödül yemi olarak kuş krakerlerini de tercih edebilirsiniz.

Eğitim esnasında son derece sabırlı olmanız gerektiğini lütfen unutmayın. Bazı kuşlar birkaç haftada birçok kelime öğrenebiliyorken bazı kuşlar için bu süreç daha da uzayabilmektedir. Tüm bunları göze aldıktan sonra bir papağan sahiplenmeniz en mantıklısı ve doğrusu olacaktır.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.