Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Muhabbet Kuşu Cinsiyeti Nasıl Anlaşılır?

Abone Ol 
Muhabbet Kuşu Cinsiyeti Nasıl Anlaşılır?

Muhabbet kuşu sahiplenmek isteyenlerin en çok sorduğu soru genellikle “Muhabbet kuşu cinsiyeti nasıl anlaşılır?” olmaktadır. Aslında muhabbet kuşlarının cinsiyetini anlamak için birkaç basit noktaya dikkat etmek yeterli olacaktır. Muhabbet kuşlarının cinsiyetlerini anlamak için gagalarına ya da burun deliklerine bakmak gereklidir. Bu sayede kolaylıkla muhabbet kuşlarının cinsiyeti anlaşılabilir.

Muhabbet Kuşu Cinsiyeti Nasıl Anlaşılır? Muhabbet Kuşu Cinsiyet Ayrımı

Muhabbet Kuşu Cinsiyeti Nasıl Anlaşılır

Muhabbet kuşlarının cinsiyetin, anlamak için farklı özelliklerine dikkat edilebilir. Kuşların cinsiyetlerini anlamak zorlayıcı olsa da hareketlerinden ya da çeşitli fiziksel özelliklerinden de anlamak mümkün olabilir. Altı ayını tamamlamış olan muhabbet kuşları artık cinsiyetlerini net şekilde belli ederler. Bu nedenle de altı aylıktan büyük muhabbet kuşlarının cinsiyetleri daha kolay şekilde anlaşılabilir.

Cere Rengine Dikkat Edin

Muhabbet kuşu cinsiyeti nasıl anlaşılır? Muhabbet kuşlarının cinsiyetini anlamak için kullanılabilecek olan en etkili yöntem, cere rengini kontrol etmektir. Altı ayını doldurmuş kuşların cere rengi tam anlamıyla oturmuş ve belirginleşmiş olur. Bu dönemde muhabbet kuşları gelişimlerini tamamlayıp yetişkinliğe adım attığı için artık cere renkleri de belirgin hale gelmiş olur.

Cere, bir muhabbet kuşunun gagasının hemen üzerinde yer alan burun deliklerinin bulunduğu bölgedir. Bu bölgenin rengi dişi ve erkek muhabbet kuşlarında farklılık gösterir. Dişi muhabbet kuşlarının ceresi genellikle kahverengi, krem ya da beyaz tonlarında olur. Dişi muhabbet kuşlarının ceresinde birden çok renk olabilir. Kimi zaman kahverengi ve beyaz ya da krem rengi ve kahverengi gibi iki farklı ton cerede yer alabilir. Bu kuşun dişi olduğuna işaret eder.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Güvercin Özellikleri Nelerdir?

Erkek muhabbet kuşlarının ceresi genellikle mavi, mor, pembe tonlarında olmaktadır. Ayrıca erkek muhabbet kuşlarının genel olarak cerelerinin tek renkte olduğunu söylemek de mümkündür. Cere rengine bakarak kuşların cinsiyetini anlamak olasıdır.

Burun Deliklerinin Etrafından Cinsiyeti Anlaşılabilir

Muhabbet kuşu cinsiyeti nasıl anlaşılır? Kuşların cere renginin dışında burun deliklerinin etrafının rengi de cinsiyetini belli edebilir. Burun deliklerinin etrafı daha beyaz renkte olan muhabbet kuşlarının erkek muhabbet kuşu olduğu söylenebilir. Ceresinin rengi tamamen mavi olup da burun deliklerinin etrafı mor ya da krem rengi gibi farklı bir renkse bu kuş erkek bir muhabbet kuşudur. Bu tür farklı noktalara dikkat ederek kuşlarını dişi ya da erkek olduklarını anlayabilirsiniz.

Dişi Muhabbet Kuşlarının Davranışları Nasıldır?

Muhabbet Kuşu Cinsiyeti Nasıl Anlaşılır

Dişi kuşların davranışlarının erkek kuşlara göre genel anlamda daha farklı olduğu söylenebilir. Dişi muhabbet kuşları erkeklere göre daha hareketsizdirler. Ayrıca dişilerin erkeklere nazaran daha az öttüğünü söylemek de mümkündür. Dişi muhabbet kuşları genellikle daha agresif şekilde hareket ederler.

Erkek Muhabbet Kuşlarının Davranışları Nasıldır?

Muhabbet Kuşu Cinsiyeti Nasıl Anlaşılır

Erkek muhabbet kuşları genel anlamda oldukça hareketlidir. Sürekli oyun oynamak, uçmak ve ilgi görmek isteyebilirler. Erkek muhabbet kuşları dişilere göre daha uzun ötme ve öterken de başlarını sallama eğilimindedirler. Bu davranışlarından da muhabbet kuşlarının erkek olup olmadığı anlaşılabilmektedir.

En iyi muhabbet kuşu yem ve bakım ürünleri için pet shop mağazamızı ziyaret edebilirsiniz!

Muhabbet kuşları hakkında daha fazla bilgi için TIKLAYINIZ!

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.