Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Muhabbet Kuşu Vitamin Kullanımı Gerekli mi?

Abone Ol 
Muhabbet Kuşu Vitamin Kullanımı Gerekli mi?

Muhabbet kuşu vitamin kullanımı birçok kişi tarafından merak edilir. Tüm canlılar gibi muhabbet kuşlarının da vücut fonksiyonlarının daha iyi çalışması için ihtiyacı olan vitaminleri alması gerekir. Küçük ve hassas bir vücuda sahip olan muhabbet kuşlarının tükettiği besinlerden yeteri kadar vitamin alması zor olabilir. Bu nedenle muhabbet kuşu vitaminleri ile takviye yapılmalıdır.

Vitamin ihtiyacını karşılayan bir muhabbet kuşunun üreme aktiviteleri, tüyleri, sesi ve vücudu daha sağlıklı olur. Muhabbet kuşlarında vitamin eksikliğinin birtakım ciddi sonuçları oluşabilir. Bunların başında bağışıklıkların düşmesi ve daha kolay hasta olmaları gelir. Hatta daha ileri durumlarda bağışıklık sistemleri hepten çökebilir. Bu nedenle muhabbet kuşu vitamini kullanımı çok önemlidir.

Muhabbet Kuşu Vitamin Kullanımı

Muhabbet Kuşu Vitamin Kullanımı

Muhabbet kuşu yemlerini damla, kum veya blok olarak kullanmak mümkündür. Genel olarak kolay bir kullanımı olan bu takviyelerden en çok tercih edilen damla şeklindeki takviyelerdir. Damla olarak kullanılan takviyelerin muhabbet kuşunun içme suyuna damlatılması gerekir. Blok şeklindeki vitamin takviyeleri ise kafese asılabilecek şekilde yapılır. Bu sayede kolaylıkla muhabbet kuşunun kafesine asılabilir.

Kum şeklinde olan vitamin takviyeleri ise kuş yemi içerisine veya ayrı bir kaba koyularak verilebilir. Bu vitaminlerin verilme sıklığına ve verilme oranına dikkat edilmelidir. Veteriner hekim tavsiyesine göre verilmesi daha uygun olur. Vitamin eksikliği nedeniyle çeşitli hastalıklar olabildiği gibi vitamin fazlalığı da ciddi sorunlara neden olabilir. Muhabbet kuşu vitamin kullanımı genellikle haftada bir defa olmalıdır.

Muhabbet Kuşu Beslenmesi Nasıl Olmalı?

Muhabbet Kuşu Vitamin Kullanımı

Muhabbet kuşu vitamin kullanımı hakkında bilgi verdik. Peki, muhabbet kuşu beslenmesi nasıl olmalı? Muhabbet kuşlarının sağlıklı kalabilmesi için günlük ihtiyaçları olan protein, yağ, karbonhidrat, vitamin, mineral ve su gibi besinleri yeteri kadar alması gerekir. Bu nedenle sağlıklı ve doğru bir şekilde beslenmeleri gerekir. Doğru şekilde beslenmeyen muhabbet kuşlarında ciddi sağlık sorunları görülebilir ve yaşam konforları etkilenebilir. Muhabbet kuşlarında beslenme kaynaklı hastalıklar arasında obezite ve iyot eksikliği gibi rahatsızlıklar vardır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Satın Almanız Gereken Kuş Ürünleri

Muhabbet kuşlarını beslemek için kullanılan yemlerin yeterli besin içeriğine sahip olmasına dikkat edilmelidir. Muhabbet kuşları, bilindiği gibi tek tip beslenen canlılar değildir. Tohum, sebze ve meyve tüketmeyi severler. Bu sebeple hazır yemlerinin yanı sıra bu besinlerin de yer aldığı dengeli bir besleme şekli tercih edilmelidir.

Muhabbet kuşlarının temel besinlerinden biri olan tohumların içerisinde bol miktarda karbonhidrat ve yağ bulunur. Ancak diğer besinler açısından bunlar yetersiz kalır. Hazır muhabbet kuşu yemleri, muhabbet kuşlarının çeşitli özelliklerine göre formüle edildiği için vücudun pek çok ihtiyacını karşılar. Meyveler ve sebzeler de yıkandıktan sonra muhabbet kuşlarına verilebilir. Ancak bu şekerli ve lifli besinleri aşırı miktarda vermemek gerekir.

Günlük besin ihtiyaçlarının beşte biri kadar meyve ve sebze verilmesi yeterlidir. Ayrıca her sebzenin ve meyvenin muhabbet kuşlarına verilemeyeceğini bilmek gerekir. Avokado gibi bazı meyveler muhabbet kuşları için zehirli ve zararlı olabilir. Bu yüzden araştırdıktan sonra uygun sebzeler ve meyveler ile kuşları beslemek gerekir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.