Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Muhabbet Kuşu Yıkanır Mı?

Abone Ol 
Muhabbet Kuşu Yıkanır Mı?

Muhabbet kuşu temizliği önemlidir. Banyo zamanı hem kuş hem de hayvan sahibi için çok eğlencelidir, ancak bu eğlencenin az miktarda su birikintisi ile sınırlı olması gerekmez. Peki, muhabbet kuşu yıkanır mı? Muhabbet kuşu yıkama işlemi hakkında merak ettiklerinizi açıklayalım.

Muhabbet Kuşu Banyo İşlemi

Muhabbet kuşunuzu ıslak yapraklarla yıkayabilir, temizlenmelerini sağlayabilirsiniz. Bunlar marul yaprakları da olabilir, herhangi bir yeşil yapraklı bitki de. Ufak bir kabın içine bitki yapraklarıyla birlikte su ilave edebilirsiniz. Kuşunuz bu kabın içine girip, yıkanabilir.

Muhabbet kuşu yıkanır mı sorusunun bir diğer cevabı da şudur; kuşunuzu aşırı soğuk olmayan su ile yıkayabilirsiniz. Bazı kuşlar gerçek bir duşun tadını çıkarırlar, akan bir musluğun altında çırpınırlar. Ancak o aşamaya gelmek için çok evcil bir kuşa ihtiyacınız var. Kaçınılması gereken bir şey, su buharlarıdır. Muhabbet kuşları suyu solur ve bu da hapşırmaya ve rahatsızlığa yol açar. Kuşunuz duştan keyif alıyorsa tüylerini kabartacaktır. Kuşunuzun tepkisine göre hareket edebilirsiniz.

Muhabbet Kuşları Ne Sıklıkla Yıkanır?

Bir muhabbet kuşu ne sıklıkla banyo yapmalıdır? Bu, her kuş sahibinin cevap bulmaya çalıştığı sorulardan biridir. Ama aslında, bu soruya evrensel olarak geçerli bir cevap bulunmaz. Her muhabbet kuşunun ihtiyaçları ve tercihleri ​​farklıdır. Kendi kuşunuzun tercihlerini zamanla öğrenebilirsiniz.

Muhabbet kuşu banyo işlemi için herhangi bir kural yok. Örneğin, suyu etrafa sıçratan bir kuş, banyo yapmak istemediğini anlatıyor olabilir. Rutini oluşturmak büyük ölçüde size kalacaktır. Daha önce muhabbet kuşu çim duşu ya da banyo deneyimi yaşamayan bir kuş, ilk etapta yabancılık çekebilir ve korkabilir. Kuşunuzu yavaş yavaş bu eyleme alıştırabilirsiniz. Kafesi her zaman haftalık banyo yapma fırsatı sunan bir kuş, muhtemelen bundan zevk alacaktır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Evcil Kuş Malzemeleri Nelerdir?

Muhabbet Kuşu Banyo Suyu Sıcaklığı Ne Olmalıdır?

Muhabbet kuşlarına daima soğuk veya ılık su banyosu ya da çim duşu sunulmalıdır. Soğutulmuş suyu kullanmayın ve musluk suyunuz çok soğuksa, banyo olarak sunmadan önce 20 dakika kadar bekletin. Kabul edilebilir ısı ölçeği olarak oda sıcaklığı idealdir. Yine de banyo suyu asla sıcak olmamalıdır. Soğuktan ziyade ılık bir dereceye sadık kalırsanız, kuşunuz için çok daha uygundur.

Muhabbet kuşunuzun bakımını daha iyi yapabilmek adına gereksinim duyduğunuz ürünleri öğrenmek ve satın almak için TIKLAYINIZ.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.