Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Ocicat Kedi Irkı Özellikleri, Bakımı ve Beslenme İhtiyacı

Abone Ol 
Ocicat Kedi Irkı Özellikleri, Bakımı ve Beslenme İhtiyacı
716.33₺

406.45₺

Pro Plan Delicate Kuzu Etli Yetişkin Seçici Kedi Maması 1,5 kg

Ürünü İncele
2090.41₺

1703.78₺

Pro Plan Adult Tavuklu Yetişkin Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
2898.50₺

1920.10₺

Pro Plan Sterilised Somon Balıklı Kısır Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
1141.80₺

713.78₺

Pro Plan Senior Somonlu Yaşlı Kedi Maması 3 kg

Ürünü İncele

Vahşi Ocelot’a benzerliğinden dolayı adını alan Ocicat, kıvrak, kaslı bir vücuda sahip benekli bir kedidir. Son derece sadık ve uysal bir ırktır. Bu kedilerin özellikleri ve bakım gereksinimlerini inceleyelim.

Ocicat Kedisi Karakter Özellikleri

Ocicat

Ocicat, evindeki tüm insanlarla bağ kurma eğilimindedir. Sahibiyle iletişim kurmaktan daha çok hoşlanır ve sözlü kınamalara karşı çok duyarlı. Vahşi bir kediye benzeyebilir, ancak kişiliği öyle değildir. Bu sevimli kediler, vahşi Ocelot’a benzeyen benzersiz bir tüy ceketi modeline sahip olmak için kasıtlı olarak yetiştirildi, dolayısıyla sıra dışı görünüme sahiptir.

Sevecen bir türdür ve aileleriyle bol miktarda etkileşimi sever. Bütün gün evde yalnız bırakılmakla iyi başa çıkamıyorlar ve insanların arkadaşlığına veya diğer evcil hayvanlara ihtiyaç duyuyorlar. Ayırt edici benekli paltoları, hepsi çarpıcı olan geniş bir 12 farklı renk yelpazesine sahiptir. Bu kaslı kediler, çok çeşitli numaralar öğrenmek üzere eğitilebilir, dışa dönük ve kendine güvenen doğası, onların maceracı olmalarına katkı sağlar.

Ocicat yavruları karşı konulmaz görünebilir, ancak ihtiyaç duyduklarını sağlayabileceğinizden %100 emin olmadan önce bir tane satın almak için acele etmeyin. Bu sosyal kediler şefkat ve ilgi ister, bu nedenle diğer, daha rahat ırklara göre biraz daha fazla bakım gerektirirler. Ayrıca, sevimli kediyi rezerve etmeden önce bilmeniz gereken birkaç farklı sağlık durumuna da sahipler.

Cinsin köpeğe benzer bir mizacı vardır. Son derece eğlencelidirler ve aileleriyle etkileşime girmeyi severler. Eğlenceli ve sosyaldir, eğitimin zihinsel ve fiziksel zorluklarının tadını çıkarır. Biraz zaman ve çaba ile Ocicat’ınıza her türlü etkileyici numarayı öğretebilirsiniz! Ayrıca bir koşum takımı ve tasmayı kabul etmek için eğitildikten sonra yürüyüşe çıkmayı da sever.

Irk, uyumlu mizacı ile bilinir ve sevilir. Genellikle sahiplerini evin içinde takip ederler ve siz odadan odaya geçerken onları taşımanızı isteyebilirler. Düzenli bir arkadaşlık ve etkileşim içinde geliştikleri için bütün gün evde yalnız kalmaktan hoşlanmazlar. Her gün birkaç saatle başa çıksalar da, onlara eşlik edecek başka bir kedi veya hatta bir köpek varsa daha iyi idare edeceklerdir. Siyam mirası sayesinde Ocicat sesli olabilir ve sizi tüm düşüncelerinden haberdar eder.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kediler Karpuz Yiyebilir Mi?

Cins son derece zekidir, bu da onlara evde yeterince zenginleştirme sunmazsanız sorun yaratabilecekleri anlamına gelir. Tırmanmak, oynamak ve keşfetmek için birçok fırsata ihtiyaçları var. Kediniz içeride yaşayacaksa, doğanın manzaralarının ve seslerinin tadını çıkararak vakit geçirebilecekleri bir dış mekan kedi muhafazası oluşturmayı düşünün.

Ocicat Kedisi Tarihçesi

Kedi ırklarının bir karışımının sonucudur. İlk Ocicat, bir Habeş-Siyam karışımı olan Dalai Dotson’du. Bununla birlikte, Dalai Dotson bir Ocicat olarak tanındığında, CFA onu yanlışlıkla Abyssinian-American Shorthair karışımı olarak not etti. Hata fark edildikten sonra, listeye Siyam eklendi, ancak American Shorthair kaldırılmadı, Bu nedenle cins artık üç farklı kedi türü olan Siyam-Abyssinian-American Shorthair’in bir karışımı olarak biliniyor. 1966’da Cat Fancier’s Association kayıt için cinsi kabul etti ve 1987’de resmen tanındı.

Ocicat Kedisi Fiziksel Özellikleri

Benekli ceketi bu cins hakkında en çok sevilen şeylerden biridir. Diğer birçok evcil kedi ırkının aksine, benekli tüyleri onları küçük bir vahşi kedi gibi gösteriyor. Bu tüy ceketi 12 farklı benekli kombinasyonda gelir. Bir yavru kedinin tüylerinin olgunlaştığında tam olarak ne renk olacağını söylemek zor olsa da, kuyruk ucunun rengi iyi bir ipucudur.

Göz alıcı paltoları sayesinde, bu kedilerin fark edilmesi kesinlikle zor değil. Bu kediler, gövdelerinin her tarafında kahverengi veya altın renkli, başparmak şeklinde lekeler içerir. Nadir durumlarda, ocicat kedi yavruları düz renkler, sivri tüyler ve hatta klasik tekir desenlerle tezahür eder, ancak bu cins genel olarak bu benzersiz noktalara sahiptir.

Irk bir düzine renk varyasyonunda gelir. Bunlar; sarımsı kahverengi, çikolata, tarçın, mavi, lavanta ve açık kahverengi, ayrıca sarımsı kahverengi ve siyah gümüş hariç yukarıdakilerin gümüş çeşitleri de söz konusudur.

Renkleri ne olursa olsun, bu kediler iyi kaslı, atletik kedilerdir. Cins, normalde tipik ev kedisinden biraz daha büyüktür ve erkekler 15 kiloya kadar çıkar. Kama şeklindeki kafaları, büyük oval pençeleri ve 45 derecelik bir açıyla ayarlanmış üçgen şekilli kulakları vardır.

Ocicat Kedilerin Bakımı

Cins doğal olarak aktif bir türdür ve egzersiz yapmak için birçok fırsata ihtiyaç duyar. Bütün gün evin etrafında uzanmaktan mutlu olmayacaklar, bu yüzden aktif kalmalarına yardımcı olabileceğiniz yolları düşünmelisiniz. Kedi ağaçları, tırmalama direkleri ve yerden yüksekte duran yataklar dahil olmak üzere çevrelerine bir dizi zenginleştirme eklemek, ilgi katacak ve kedinizin aktifliğini destekleyecektir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kedi Kızgınlık Dönemi Nasıldır? Kedilerde Kızgınlık Döneminde Hangi Davranışlar Ortaya Çıkar?

Çok çeşitli oyuncaklar sunmak, kedinizin zihinsel olarak aktif kalmasına da yardımcı olacaktır. Yiyecek bulmacalarını tamamlamayı çok seviyorlar ve hazine avlarının tadını çıkarırlar. Bu kediler ayrıca eğitim seanslarından keyif alır ve bir koşum takımı ve tasma üzerinde yürürken bile çok çeşitli numaralar öğrenmeye açıktır.

Irkın zeki ve motive olmaları onları harika bir eğitim ortağı yapar. Olumlu pekiştirmeyi bolca ikramla kullanarak, kedinize çok çeşitli komutları öğretebilirsiniz. Bir koşum takımı ve tasmayı kabul etmek için eğitildikten sonra, mahalleyi keşfetme fırsatını sever ve bu onu zihinsel ve fiziksel olarak aktif tutmanın harika bir yoludur.

Irkın bakımı kolay kısa bir kürkü vardır. Dökülen tüylerle ilgilenmek için haftada bir fırçaya ihtiyaçları olur. Aynı zamanda, evinizin etrafında yarışırken kapmış olabilecekleri herhangi bir kesik veya sıyrık için vücutlarını kontrol edin.

Kedinizi tımar ederken dişlerini, pençelerini ve kulaklarını kontrol etmek iyi bir fikirdir. Diş hastalıkları kedilerde yaygındır ve dişlerine göz kulak olmak, ortaya çıkan sorunları hızla çözebileceğiniz anlamına gelir. Veterineriniz tavsiye ederse kedinizin dişlerini fırçalayabilirsiniz. Ocicat’ınızın tırnaklarının ara sıra kesilmesi gerekebilir, ancak evin etrafında çeşitli kedi kaşıyıcıları varsa, bu bir sorun olmayabilir. Kedinizin kulakları kırmızı görünüyorsa veya büyük miktarda kir birikmişse, kediniz bir enfeksiyon kapmış olabileceğinden veterinerinizden tavsiye isteyin. Kedinizin sağlığını destekleyecek en kaliteli kedi temizlik ve bakım ürünleri için online pet shop mağazamıza göz atabilirsiniz.

Ocicat Kedisinin Çocuklar ve Hayvanlar ile İletişimi

Irk, bir aile kedisi olarak harika bir seçimdir. Uyarlanabilir, böylece yoğun bir aile evinde yaşamaktan zevk alabilir ve ziyaretçilerle oldukça sosyal olabilir. Çocuklara kedilere saygı duymaları ve onlarla dikkatli bir şekilde etkileşime girmeleri öğretildiği sürece çocuklarla oynama fırsatını sever. Bu kediler kucakta taşınmaktan hoşlanırlar, ancak sadece kendi şartlarına göre! Ayrıca, çocuklar ve kedilerin birbiriyle kaynaşması için eğlenceli ve faydalı bir yol olabilecek eğitim seanslarından da keyif alırlar.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kedi Bağırsak Enfeksiyonu Nedir ve Belirtileri Nelerdir?

Irk, kendinden emin ve uyumludur, bu nedenle genellikle diğer evcil hayvanlarla iyi geçinir. Yavaş ve dikkatli bir şekilde tanıtıldıkları sürece köpeklerle birlikte mutlu bir şekilde yaşayabilir. Aslında, gençken tanıştırılırlarsa, bir köpekle harika oyun arkadaşları olabilir, bu da kedinizi evden çıkmanız gerektiğinde eğlendirmeye yardımcı olmanın iyi bir yoludur.

Oldukça otoriter olabilir, bu yüzden Ocicat’ın evin patronu olacağını kabul eden rahat bir kedi veya köpekle en iyi şekilde anlaşırlar. Ocicat’ların orta bir av sürüşü vardır, bu nedenle kemirgenleri veya diğer küçük evcil hayvanları besliyorsanız, kedinizin bunlara erişemeyeceği özel bir ev alanı kurmak en iyisidir.

Ocicat Kedisinde Beslenme

Irk, aktiftir ve yüksek oranda protein içeren kaliteli bir kedi mamasına gereksinim duyar. Kedinize, yaş veya kuru mama mı yoksa ikisinin karışımını mı sunacağınız size kalmıştır. Ve kedinizin tercihlerini de dikkate almanız önemlidir. Onun damak tadına ve beklentilerine hitap eden konserve kedi maması, kuru mama ya da her ikisinin karışımını sunabilirsiniz.

Hangisini seçerseniz seçin, yüksek oranda protein içerdiğinden ve ilk bileşen olarak gerçek et içerdiğinden emin olun. Her zaman kedinizin özel yaşam evresi için tasarlanmış bir mama seçin. Bir yavru kedi ihtiyaç duyduğu tüm besinleri, vitaminleri ve mineralleri yetişkinler için tasarlanmış bir mamadan alamaz. Kediniz olgunlaştıkça, yaşlı kediler için tasarlanmış bir beslemeye geçmeyi düşünün. Bunlar genellikle eklem sağlığını desteklemek için tasarlanmış ek yağ asitlerini veya takviyeleri içerir.

Bu kediler oldukça hareketlidir, ancak onları aşırı beslemekten kaçının. Obezite, evcil kediler için bir sorundur ve diyabet, eklem sorunları ve kalp sorunları gibi çok çeşitli sağlık problemlerine yol açabilir.

Ocicat Kedisi Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Bu kedilerle ilgili en çok merak edilen sorular ve cevapları şöyle:

Ocicat Kedilerin Yatkın Olduğu Hastalıklar Var Mı?

Irk genel olarak sağlıklıdır, ancak birkaç sağlık sorunundan muzdariptir. Herhangi bir saygın yetiştirici, size tüm bu koşulların tam bir özetini verebilir. Ayrıca ebeveyn kediler ve yavru kediler üzerinde sağlık testleri yapabilirler ve bu sonuçların bir kopyasını isteyebilirsiniz. Irkı etkileyen ana sağlık koşulları aşağıdakileri içerir:

  • Periodontal (diş eti) hastalığı
  • Retina dejenerasyonu

Ocicat Kediler Kaç Yıl Yaşar?

Bu kedilerin ortalama yaşam ömrü 12-18 yıldır.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.