Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Kedi Nanesi Nedir? Ne İçin Kullanılır?

Abone Ol 
Kedi Nanesi Nedir? Ne İçin Kullanılır?
1900.50₺

1245.55₺

Felicia Somonlu Az Tahıllı Kısır Kedi Maması 12 kg

Ürünü İncele
2898.50₺

1920.10₺

Pro Plan Sterilised Somon Balıklı Kısır Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
2090.41₺

1703.78₺

Pro Plan Adult Tavuklu Yetişkin Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
999.00₺

735.55₺

Enjoy Tavuklu Yetişkin Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele

Kedi nanesi aslında doğada bulunan bir bitkidir ancak bu isimle anılmasının nedeni, kedilerin bu bitkiyi çok sevmesinden kaynaklanmaktadır. Kedilerin bu bitkiyi çok sevmesinin sebebi ise bitkinin içeriğinin kedilerde farklı bir etki yaratmasındandır. Kediler bu bitkiden yediklerinde ya da bitkinin etken içeriğine sahip spreyleri kokladıklarında çok aktif şekilde hareket ederler. Kedinizin modunu yükseltip daha mutlu ve enerjik olmasını sağlayan bitki, kedinizin etrafta neşeli şekilde koşarak daha sevecen tavırlar göstermesine neden olur. Bu sebeple de kedi nanesini ara sıra tercih etmeniz mümkündür.

Kedi Nanesi Nedir?

Temelde kedi naneleri, doğada bulunan bir bitkidir. Kedilerin daha aktif ve daha neşeli olmasını sağlayan bu bitki, kediler tarafından sıklıkla tercih edilen ve sevilen otlardan biridir. Görünüşü naneye benzer ancak içerdiği temel etmenler naneden farklı olduğu için tadı ve kokusu farklıdır. Bu sebeple de kedilerde naneden farklı bir etki yaratmaktadır.

Kediler, kedi nanelerinin içerisindeki etken maddenin kokusunu alır ve bu ürünün yaydığı koku, kedilerin çiftleşme döneminde yaydığı feromonlara benzetilir. Bu yüzden de kedileri kendine çektiği düşünülmektedir. Kedilerin genellikle aktif, sevecen, hareketli ve neşeli olmasına neden olan bitki; kedinizin kısa süreliğine hareketlerini ve duygularını değiştirir.

Genellikle 5 – 15 dakika kadar etkisini gösteren kedi naneleri, kedilerin duygularını ve o anki hallerini değiştirdiği için adeta bir uyuşturucu gibi kedilere etki eder. Bu ürün kediler için zararlı değildir çünkü tamamen doğaldır. Doğal bir bitkiden elde edilen kedi naneleri, kedilerin soluması durumunda ya da tüketmesi durumunda hiçbir zararı olmayan bir üründür. Bu sebeple de kedilerin bu bitkiyi yemesinde ya da solumasında hiçbir sakınca yoktur. Kedinizin enerjik şekilde hareket etmesini, daha sevecen olmasını, oyuncaklarına ilgi göstermesini ya da oyuncakları ile oynamasını istiyorsanız kedi nanelerini güvenle kullanabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  California Spangled Kedi Irkı Özellikleri ve Bakımı

Kedi Nanesi Ne İçin Kullanılır?

Bitki, genellikle kedilerin bir oyuncağa ilgi göstermesi için sıklıkla tercih edilen ürünlerdendir. Bu ürünler kedilerin aşırı aktif, sevecen ve neşeli olmasını sağlar. Bu sebeple de kediler, kedi nanesinin kokusunu aldığı alana yönelir. Örneğin bir kedi oyuncağı üzerine kedi nanesinden sıktığınızda kediniz bu oyuncak ile çok fazla ilgilenir çünkü kedi nanesinin kokusunu aldığı alanda olmak hoşuna gider. Oyuncak ile sıkı şekilde ilgilenen kediniz, kedi nanesinin kokusu ve etkisi geçtiğinde dahi bu oyuncakta kedi nanesinin olabileceği ümidi ile oyuncakla oynamaya devam eder. Kedi tırmalama direği, top ve benzeri ürünler ile kedinizin ilgilenmesini ve bu ürünlere alışmasını isterseniz kedi nanesinin bu konuda etkili olabileceğini hatırlatalım.

Kedinizin farklı alanlara girmesini istiyorsanız da kedi nanesinden tercih edebilirsiniz. Örneğin kedinizin yatağına yatması, taşıma çantasına girmesi ya da kapalı tuvaletini kullanması için bu bitki önemli bir teşvik edicidir. Kediniz bu ürünün kokusunu aldığında kapalı tuvaletine, taşıma çantasına ya da yatağına girmekten keyif alacaktır ve bunu bir ödül gibi görecektir.

Kediler taşıma çantasına girmek istemez çünkü taşıma çantaları genellikle kapalı bir kutu şeklinde tasarlanır. Bu ürünler kedilerin korkmasına ve hakimiyet kaybettiklerini düşünmelerine yol açar. Bu durumda da kediniz panikleyebilir ve taşıma çantasına girmek istemeyebilir. Kapalı alanda kalmak istemeyen kedinizi taşıma çantasına girme konusunda teşvik etmek isterseniz çantanın içine az miktarda kedi nanesinden sıkmanız yeterli olacaktır.

Kimi zaman kediler kedi yataklarına yatmak istemeyebilir. Kedi yatağına yatmak yerine yatağın poşetine ya da karton kutusuna yatan pek çok kedi görmüşsünüzdür. İşte bu durum yaşandığı zaman kedinizi yatağına alıştırmak için kedi nanesini kullanabilirsiniz. Bu sayede sevimli dostunuz kedi yatağı ile tanışabilecek ve yatağının keyfine bu bitki sayesinde varabilecektir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kedi Göz Hastalıkları Nelerdir?

Kediler kapalı kedi tuvaleti kullanmak istemeyebilir ya da evin bir bölümünde bulunmak hoşlarına gitmeyebilir. Benzer şekilde evin girilmemesi gereken bir alanında çok zaman geçiren kedinizi başka bir odaya almak istediğinizde de kedi naneleri kullanmanız mümkündür. Bu tip farklı durumlarda kedi nanesi, kediniz için bir teşvik sağlayacak ve onun yönlendirilip eğitilmesine dahi yardımcı olabilecektir. Ev içerisinde yoğun şekilde tercih edilen kedi nanesi, farklı pek çok alanda kullanılabilen güvenilir ve doğal bir üründür. Bu sebeple de kedi ebeveynleri tarafından sıklıkla tercih edilmektedir.

Kedi Naneleri Nasıl Kullanılır?

Kedi nanelerinin farklı formları mevcuttur. Yağ, sprey gibi farklı formlarda olan kedi naneleri, farklı şekillerde kullanılabilir. Örneğin sprey formunda olan kedi naneleri, bir fıs kadar sıkıldığı zaman istenilen etkiyi yaratacaktır. İsteğe bağlı şekilde 2 – 3 fıs kadar geniş bir alana sıkılması yetecektir. Yağ gibi ürünlerin kokusu daha yoğun şekilde hissedilir ve daha uzun süre kalıcıdır. Bu nedenle de bir alana yağ formundaki kedi nanesini sürerseniz kediniz bu kokuyu daha uzun süreli olarak alacaktır.

Bir kedi taşıma çantası üzerine sürülen yağ formundaki kedi nanesi, etkisini daha uzun süreli şekilde göstererek kokusunu bir saate kadar sürdürebilecektir. Kedilerde genellikle 5 – 15 dakika kadar etkili olan kedi nanesi, yağ formunda olduğu zaman bir saate kadar etkili olabilir. Bu nedenle de taşıma çantası, kedi yatağı gibi alanlarda kedi nanesinin yağ formunda tercih edilmesi gerekebilir.

Sprey formundaki kedi naneleri genellikle daha kısa süreli etkili olan ürünlerdir. Sprey ürünler kedinizin oyuncağına, kullandığı alanlara ya da farklı bölgelere sıkıldığı zaman 5 – 15 dakika kadar etkili işleve sahip olabilir. Bu ürünler sprey formunda olduğu zaman kısa süreli etki gösterir çünkü kokusu ve etkisi etrafa yayılacağı için daha az etki göstermesi söz konusudur. Farklı alanlarda yağ ya da sprey formundaki farklı kedi nanesi ürünlerinin etkili şekilde kullanılması söz konusu olabilecektir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Birman Kedi Irkı Özellikleri ve Bakımı
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.