Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Tekir Kedi Bakımı Nasıl Olmalı?

Abone Ol 
Tekir Kedi Bakımı Nasıl Olmalı?
2090.41₺

1703.78₺

Pro Plan Adult Tavuklu Yetişkin Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
786.72₺

577.55₺

N&D Düşük Tahıllı Balıklı Portakallı Yetişkin Kedi Maması 1.5 kg

Ürünü İncele
1989.00₺

1234.89₺

Felicia Az Tahıllı Sterilised Tavuklu HypoAllergenic Kedi Maması 12 kg

Ürünü İncele
650.00₺

575.55₺

Kıtır Tavuklu Yetişkin Kuru Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele

Bir tekir kedi sahiplenmeyi planlıyorsanız; tekir kedi bakımı hakkında bilgi edinmek istiyor olabilirsiniz. Her kedinin bakım koşulları birbiri ile aynı değildir. Bu nedenle de farklı kedi ırklarının bakımları, ihtiyaçları ve genel bakım koşulları da değişiklik gösterebilir. Kimi kediler sıcakta yaşamayı severken kimisi çok daha yoğun tüy bakımı isteyebilir, kimisi sık sık ve çok fazla beslenirken kimi kedilerin çeşitli hastalıklara olan yatkınları onların pek hareket edememesine neden olabilir. Bu tip farklı bakım koşulları göz önünde bulundurulduğu zaman tekir kedilerin de bakım koşullarının ve ihtiyaçlarının değişiklik gösterebileceği düşünülebilir. Peki, tekir kedi bakımı nasıl olmalı?

Tekir Kedi Bakımı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Tekir kedilerin bakımı genellikle ilgi ister. Bu kediler, son derece aktif olmaları ile bilinen melez bir ırktır. Bu yüzden de onu ilk sahiplendiğiniz dönemde geceleri sizi uykunuzdan uyandırabilir, oyun oynamak isteyebilir ve sürekli olarak yanınızda kalıp sizinle eğlenme amacına sahip olabilir. Bu sebeple de eğer tekir bir kediye sahip iseniz kedinize alışmanız ilk dönemler için yorucu ve zorlayıcı olabilir. Yine de bu son derece aktif ırk ile ilgilenmek hem keyiflidir hem de oyuncu yapıları nedeniyle hem sizin hem de kediniz için eğlencelidir.

Sürekli ilgi isteyen bir ırk olduğundan dolayı tekir kedinize yeteri kadar vakit ayırabilmeniz son derece önemlidir. Evde uzun saatler boyunca yalnız kalmaya uygun olmayan tekir kediler, oyuncu karakterleri nedeniyle sizi ilk gördüğü anda herhangi bir nesne ile oyun oynamak isteyebilir. Sizin bu isteğe karşılık vermeniz ise kısa zamanda güçlü bir bağ kurmanıza ve kedinizin de mutlu olmasına yarar sağlayabilecektir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Yavru Kediler Kaka Yaparken Neden Miyavlar?

Bakım sırasında kedinizin temizliğine de önem vermeniz gerekmektedir. Onun genel temizliği için hem kuru şampuanları hem de sıvı kediler için özel üretilen şampuanları tercih edebilirsiniz. Suyu pek sevmediği söylenen kedilerin suyu sevmeme nedenleri, kontrol kaybetmekten korkmalarıdır. Her durumda kontrolü ellerinde tutmak isterler. Tekir kediler de bundan dolayı suyu ve banyo yapmayı sevmeyebilir. Yine de onun kafasını ıslamazsanız ve banyo sırasında dikkatli davranırsanız kedinizin sudan ve banyodan korkması söz konusu olmayacaktır. Kedi temizlik ve bakım ürünleri için TIKLAYINIZ!

Banyo dışında dikkat edilmesi gereken temizlik koşullarından biri de kedinizin tırnaklarının, dişlerinin ve yüz bölgesinin bakımıdır. Tırnakları düzenli olarak uygun tırnak makası ile kesilmelidir. Bu sayede kedinizin yanlışlıkla da olsa size zarar vermesi, eşyalara ya da yabancılara zarar vermesi mümkün olmaz. Ayrıca düzenli olarak kesilen tırnakların herhangi bir yere takılıp kırılmasından da söz edilemez.

Tekir kedi bakımı söz konusu olduğunda ağız ve diş sağlığı da çok önemlidir. Dişlerin temizliği için kedinizin dişlerini yavruluk döneminden itibaren kedi diş fırçası ve diş macunu ile fırçalamanız gerekir. Kedinizin dişlerinin temizliğini düzenli olarak yaparsanız kedinizde çürük, tartar ve plak oluşumu gibi problemlerin görülme olasılığını da düşürmeniz mümkün olabilecektir. Ayrıca dişlerde kalan yemek artıklarından da ancak fırçalama sayesinde kurtulabileceğiniz için düzenli olarak dişleri fırçalamanız önerilir.

Yüz bölgesinin bakımı için temiz ve nemli bez kullanılmalıdır. Temiz ve nemli bir bez ile kedinizin yüz bölgesini silebilirsiniz. Benzer şekilde ayrı bir bez ile göz bölgesini ve kulak çevresi ile kulak içini de temizlemeniz mümkündür. Yüz bölgesini yıkamanız önerilmez. Bu bölge hassas olduğundan ve kedinizin gözlerine, ağzına, burnuna ya da kulaklarına su kaçabileceğinden dolayı yüz bölgesini nemli ve temiz bez ile temizlemeniz önerilir. Eğer kulakları çok kirli görürseniz kedinizin kulaklarını kulak temizleme solüsyonları sayesinde de temizleyebilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kediler Ne Kadar Yaşar?

Bakım denildiği zaman ayrıca kedinizin tüylerinin de genel bakımı akla gelmektedir. Tüylerin düzenli olarak uygun bir kedi tarağı ile taranması son derece önemlidir. Özellikle de mevsim geçişlerinde çok tüy dökebilen tekir kedilerin tüylerinin düzenli olarak taranması, dökülen tüylerin kolay şekilde toplanabilmesi adına son derece önemlidir. Ayrıca düzenli olarak taranan tüyler daha bakımlı ve canlı bir görünüme sahip olabilecektir.

Tekir Kedilerde Beslenme Nasıl Olmalı?

Tekir kediler son derece aktif olduklarından dolayı çok fazla beslenme ihtiyacına da sahiptirler. Eğitim ihtiyacı da yüksek olan bu kedileri ödül mamaları ile beslerken dikkatli olunması şarttır. Aşırı aktif bir kediye sahip iseniz kedinizin gün içerisinde çok sayıda öğünde azar azar beslenmesini tercih edebilirsiniz. Bu sayede kediniz tek seferde çok fazla mama yemediği için rahatsızlık da hissetmeyecektir.

Kedinize yüksek proteinli, düşük karbonhidrat içeriğine sahip olan besleyici kedi mamaları vermeniz önerilir. Ayrıca sürekli olarak kedinizi kuru mama ile beslememeniz tavsiye edilmektedir. Kuru mamaları ve yaş mamaları haftanın belli günlerinde ve öğünlerinde kedinize vermeniz onun farklı lezzetler tatmasına ve ayrıca farklı protein içeriklerini de almasına yarar sağlar.

Eğitim ihtiyacı yüksek olan bu kediler çok fazla ödül maması tüketebilir. Bir davranışın doğru olduğunu anlamaları için ödül maması vermeniz önerilir. Elbette ki sürekli olarak ödül maması vermeniz hem kedinizin dengesiz beslenmesine hem de aşırı kilo almasına sebebiyet verebilir. Bu nedenle de eğitimler sırasında her bir doğru davranışta ödül maması vermek yerine ara sıra kendi kuru mamasından da verebilirsiniz.

Mama seçimi sırasında kedinizin damak tadına, genel beslenme ihtiyaçlarına, mamaların içeriklerine ve kaliteli olup olmadığına dikkat etmelisiniz. Eğer protein bakımından zengin içeriğe sahip olan, zararlı içerikleri barındırmayan, düşük tahıllı ve yüksek enerji içeriğine sahip bir mamayı seçerseniz bu, kediniz için en iyisi olabilecektir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kediler Neden Kaçar?
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.