Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Habeş Kedi Irkı Bakımı Nasıl Olmalı?

Abone Ol 
Habeş Kedi Irkı Bakımı Nasıl Olmalı?
1141.80₺

693.89₺

Pro Plan Senior Somonlu Yaşlı Kedi Maması 3 kg

Ürünü İncele
650.00₺

575.55₺

Kıtır Tavuklu Yetişkin Kuru Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele
786.72₺

580.89₺

N&D Düşük Tahıllı Balıklı Portakallı Yetişkin Kedi Maması 1.5 kg

Ürünü İncele
2450.00₺

2150.89₺

N&D Düşük Tahıllı Tavuklu ve Narlı Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele

Habeş kedi ırkı bakımı büyük bir titizlik ve özveri gerektirir. Kaslı gövdeli ve kısa tüylü Habeş kedileri, orta büyüklüktedir. Birçok evcil kedi cinsinin aksine bu kediler aktif ve oyuncudur. Yüksek mobilyalardan atlamayı, kedi oyuncakları ile zaman geçirmeyi sever. Çocuklarla ve diğer evcil kediler ile uyumludur.

Habeş Kedisinin Özellikleri

Habeş Kedi Irkı Bakımı

Habeş kedi cinsi arkadaş canlısı ve dışa dönük bir hayvandır. Bu yüzden oyunlar oynamayı pek sever. Yalnız kalmak, bu kedilerde göre değildir. Bu orta boy kediler son derece sosyaldir. Uyumlu mizacı ve oyuncu karakteri sebebi ile diğer hayvanlarla da iyi anlaşır. Öte yandan çocuklarla vakit geçirmeyi de sever.

Kedi tırmalama tahtası ve kedi oyuncakları tam da bu cinse göredir. Yaşam alanı çeşitli aksesuarlar ve oyuncaklar ile zengin olduğu sürece asla sıkılmaz. Zarif görünüme sahip olan Habeş kedisi, kısa tüyler içerir. Tüy rengi kahverengi, tarçın, açık kahverengi, krem tonlarında olabilir. Göz renkleri altın ve yeşil renktedir. 15 sene kadar yaşayabilir.

Güneydoğu Asya’nın bazı kısımları ile Hint Okyanusu kıyı bölgelerine özeldir. Eğlenceli, aktif, hareketli ve arkadaş canlısı bir kedidir.

Habeş Kedi Irkı Bakımı: Tüy Bakımı

Habeş kedi ırkı bakımı söz konusu olduğunda en önemli ayrıntılardan biri de tüy bakımıdır. Bu kediler kısmen hipoalerjeniktir. Bu sebeple tüy alerjisi olanlar için de harika bir seçimdir. Bu kediler tüy bakımı konusunda sizi yormaz. Haftada birkaç kez kedi tarağı ile fırçalanması gerekir. Kirlendiği zaman kedi şampuanı ile yıkanmalıdır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kediler Neden İshal Olur? Kedilerin İshal Olma Nedenleri

Habeş Kedi Irkı Bakımı: Pati Bakımı

Habeş kedisinin pati bakımına da dikkat edilmelidir. Patilerinin sağlıklı ve temiz kalması önemlidir. Özellikle de dışarıya erişimi bulunan kedilerin patileri sık olarak kontrol edilip silinmelidir. Kedinin tırnakları uzadığında kedi tırnak makası yardımı ile tırnaklar kesilmelidir.

Habeş Kedi Irkı Bakımı: Ağız ve Diş Bakımı

Ağız ve diş bakımı Habeş kedileri için önemlidir. Ağız ve diş sorunlarının önlenmesi adına kedinin dişleri haftada birkaç defa fırçalanmalıdır. Böylelikle ağız ve diş sağlığı teşvik edilebilecektir. Kediler için özel olarak geliştirilen kedi macunu ve diş fırçası kullanılmalıdır.

Habeş Kedi Irkı Egzersiz İhtiyacı

Habeş kedilerinin egzersiz gereksinimi oldukça fazladır. Bundan dolayı kedinin gün içinde aktif kalması teşvik edilmelidir. Kedi tasması eşliğinde yürüyüşleri çok seven bu kediler, dış mekan gezintilerinden memnun olur. Kedi oyuncakları ve kedi tırmalama tahtası gibi ekipmanlar da kedinin yaşam alanında konumlanmalıdır.

Habeş Kedi Irkı Beslenme İhtiyacı

Kedinin sağlıklı ve uzun ömürlü olabilmesi adına beslenmesine özen gösterilmesi lazımdır. Bunun için kaliteli kedi kuru mama ve yaş mamalar, Habeş kedisine sunulmalıdır. Kedinin eğitiminde de kedi ödül mamalarından yararlanılmalıdır.

Kediye verilecek olan mama besin bileşenleri açısından zengin ve dengeli olmalıdır. Ayrıca kedinin su ihtiyacı göz ardı edilmemelidir. Düzenli olarak su tüketmesi sağlanmalıdır.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.