Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Papağanlarda Beslenme Nasıl Olmalı?

Abone Ol 
Papağanlarda Beslenme Nasıl Olmalı?

Papağanlarda beslenme önemli bir konudur. Dengesiz ve sağlıksız beslenme, papağanın yaşamını ve sağlığını riske atabilir. Bu durum ciddi sağlık sorunlarını teşvik edebilir. Bundan dolayı papağanınızın beslenme gereksinimi hakkında yeterince bilgi sahibi olmalısınız?

Çoğu uzman, papağanlar için kaliteli beslenmenin, papağan yemlerine ek olarak çeşitli sebze ve meyveler ile mümkün olduğu konusunda hemfikirdir. Bir papağan sahiplenmeyi planlıyorsanız; papağanlarda beslenme konusuna dikkat etmenizde yarar var.

Papağanlar Ne Yiyebilir?

Papağanlarda Beslenme

Papağanlarda beslenme söz konusu olduğunda bu sevimli canlıların neler tüketmesi gerektiği bilinmelidir. Papağanınıza sunabileceğiniz çeşitli yiyecekler:

1. Papağan Yemleri

Papağan yemleri, bir papağanın beslenme düzeninin temeli olmalıdır. Bu sayede papağanlar A vitamini ve kalsiyum başta olmak üzere çeşitli besin maddeleri açısından zengin beslenmiş olurlar. Bu da genel sağlıklarını teşvik eder. Besin dengesi sunan papağan yemleri, kuşların ihtiyaç duyduğu vitamin ve çeşitli mineralleri ideal oranlarda sunar. Bu sebeple de papağanlara kaliteli, tam ve dengeli kuş yemleri verilmelidir.

Papağan yemi tüketmeyen kuşlar, beslenme yetersizliğinden ötürü çeşitli hastalıklara yakalanabilirler. Bu durum ise papağanın yaşam kalitesini düşürerek ömrünü kısaltabilir. Papağanın sağlıklı beslenmesi, onun daha uzun seneler size arkadaşlık edeceği anlamına gelmektedir.

2. Kuş Krakerleri

Papağanlarda beslenme kuş krakerleri ile de zenginleştirilebilir. Özellikle eğitim süreçlerinde kuş ödülü olarak bu kuş krakerleri papağana sunulabilir. Papağanlar için özel olarak geliştirilen krakerler hem sağlıklı bir seçimdir hem de papağanın mutlu olmasına yardımcıdır.

3. Sebzeler

Taze sebzeler, papağanlarda beslenme konusunda önemli yer tutar. Bilindiği gibi tüm sebzeler eşit derecede besleyici değildir ve her sebze de papağanlar için uygun olmamaktadır. Kereviz sapları ve marul gibi sebzeler papağan dostlarımız için iyi bir seçimdir. Çünkü bu tarz sebzelerin su ve lif oranları yüksektir ve bu yüzden papağanların sağlığını destekler.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  15 Maddede Evcil Papağan Türleri ve Özellikleri

Papağanlara verilecek sebzeler arasında özellikle koyu sarı ve yeşil sebzeler idealdir. Kuşunuza bir sebzeyi sevdirmeye çalışıyorsanız; kuş yemliği içine sebzeleri küçük boyutlarda keserek ilave edebilirsiniz. Birçok farklı sebzenin yer aldığı bir karışım da oluşturabilirsiniz. Papağana tatlı patates, havuç, maydanoz, kişniş, brokoli, karnabahar, kabak ve mısır gibi sebzeler verebilirsiniz.

4. Meyveler

Papağanlarda beslenme konusu meyveleri de içermelidir. Birçok kuş, meyve yemeyi sever. Bu, papağanlar için de geçerlidir. Kuşunuzun damak tadına hitap eden meyveleri ona vererek hem sağlıklı beslenmesini sağlayabilir hem de kuşunuzun mutluluğunu destekleyebilirsiniz.

Sebzelerde olduğu gibi meyveler de vitaminler, lif ve mineraller açısından yoğundur. Bu sayede meyveler, papağanın sindirim ve bağışıklık sistemi üzerinde harikalar yaratır. Papağanların yiyebileceği meyveler arasında ananas, üzüm, mango, portakal, greyfurt, mandalina, elma ve çilek gibi seçenekler yer alır.

5. Diğer Yiyecekler

Papağanlarda beslenme, zengin, tam ve dengeli olmalıdır. Bu nedenle papağana yemler, sebze ve meyve haricinde de sunabileceğiniz bazı yiyecekler bulunmaktadır. Bunlar; buğday, yulaf, arpa, bezelye, kepekli tahıllar, mercimek gibi yiyeceklerdir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.