Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Popüler Hamster Çeşitleri ve Özellikleri

27.02.2023
3.381
Abone Ol 
Popüler Hamster Çeşitleri ve Özellikleri

Hamster çeşitleri ve özellikleri, hamster sahiplenmek isteyenlerin ilgisini çekiyor. Hamster dostlarımız, evcil hayvan olarak gün geçtikçe popülerlik kazanıyor. Peki, en çok tercih edilen hamsterlar hangileri?

Hamster Çeşitleri ve Özellikleri

Hamster Çeşitleri ve Özellikleri

Hamsterları genel olarak beşe ayırabiliriz. Bunlar; Rus hamsterı, Roborowski hamsterı, Suriye hamsterı, Çin hamsterı ve Cüce hamster. Bu hamster çeşitleri ve özellikleri:

1. Rus Hamsterı

En çok tercih edilen hamster çeşitlerinden olan Rus hamsterı, karla kaplı doğal ortamda -25 dereceye kadar yaşayabilir. Çünkü tüyleri buna izin verir. Rus hamsterlarının tüy rengi gri veya kahverengidir. Sırtında siyah bir şeridi bulunur. Çok sosyal ve eğlenceli canlılardır. Aynı cinsiyetten Rus hamsterını bir arada tutarak, keyifli vakit geçirmelerini sağlayabilirsiniz. Rus hamsterları ortalama iki sene kadar yaşar ve yaklaşık 10 cm boyutuna ulaşırlar.

2. Roborowski

Hamster çeşitleri ve özellikleri söz konusu olduğunda Roborowski hamsterından da bahsetmek gerekir. Roborowski hamsterları kısa kuyruklu cüce hamsterlardır. Kahverengi tüyleri ve çarpıcı bıyık görünümleri ile fark yaratırlar. Boyları yaklaşık 4-5 cm kadardır. Çok küçüktürler. Kuyrukları bile zar zor görünür. Bununla beraber Roborowski hamsterları neşeli ve dayanıklı canlılardır. Besleyici hamster yemleri tüketmeleri önemlidir.

Roborowski hamsterını yakalaması bir hayli zordur. Küçük boyutlu olduğu için kafesten kaçma ihtimali vardır. Ama sağlam ve güvenli bir hamster kafesi satın alırsanız; bu ihtimal ortadan kalkar. Ayrıca bu hamsterlar geniş bir alanda yaşamak isterler.

3. Suriye Hamsterı

Hamster çeşitleri ve özellikleri, Suriye hamsterı ile devam ediyor. Bu canlılar iri boyutludur ve uzunca tüylere sahiptir. Evlerde en çok tercih edilen hamster türleri arasındadır. Özellikle çocuklar tarafından çok sevilir. Orijinal rengi altın sarısıdır. Renk tonuyla da farkını ortaya koyar.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Lop Tavşanı Özellikleri Nelerdir?

Kendi türleri dışında başka hamsterlar ile aynı kafesi paylaşırlarsa agresifleşebilirler. Bundan dolayı yalnızca kendi cinsi ile aynı yaşam alanını paylaşmalıdır. Kaliteli kemirgen otları tüketmesi önemlidir. Kemirgen suluğu içinde her daim temiz suya erişimi bulunmalıdır. Bu hamsterlar genelde 3 sene kadar yaşarlar. Boyutları maksimum 15 cm’dir.

4. Çin Hamsterı

Fareye benzeyen bir kuyruğa sahip olan Çin hamsterı da popüler hamsterlar arasındadır. Diğer hamsterlara göre daha uzun ve ince bir gövdesi vardır. Tüyleri gri veya kahverengi olabilir. Sırtında koyu kahverengi çizgiler bulunur. Sakin ve utangaç bir hayvandır. Ayrıca pek ısırmayan bir hamster türüdür. Çin hamsterı sakin olmasına karşın çok hızlıdır. Gruplar halinde yaşamaya uygundur ve bundan memnun olur. Genelde 2-3 sene kadar yaşar. Boyutu 10-12 cm kadardır.

5. Cüce Hamster

Hamster çeşitleri ve özellikleri Cüce hamster ile devam ediyor. Bu hamsterların boyları 6-11 cm arasında değişebilir. Tüyleri sarı ya da kahverengi olabilir. Sırtında belirgin bir şerit bulunur. Saklanmayı, kafesin köşelerini keşfetmeyi, hamster oyuncakları ile oynamayı çok sever. Bu canlıları izlemek de çok zevklidir. Gruplar halinde barış içinde yaşamasını bilir. Çok uyumludur. Genelde iki sene kadar bir ömrü vardır.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.