Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Evcil Hamster Türleri Hangileri?

29.08.2022
1.067
Abone Ol 
Evcil Hamster Türleri Hangileri?

Evcil hamster türleri çoğu insanın ilgisini çekiyor. Bu küçük ve sevimli canlılar, evcil hayvan olarak sıklıkla tercih ediliyor. Peki, evcil hamster cinsleri hangileri?

Birçok hamster türü bulunmaktadır. Ancak bunlar arasında pek azı evcil hayvan olarak tercih edilir. Bazı hamster cinsleri tek başına mükemmel bir evcil hayvan olurken, kimi hamsterlar da gruplar halinde yaşamayı sever. Etkileşim kurmak ve size arkadaşlık etmesi için bir hamster arıyorsanız; evcil hamster türleri şu şekilde sıralanabilir:

Evcil Hamster Türleri

Evcil Hamster Türleri Hangileri?

Bir hamster ile bağ kurmak zaman alır. Bundan dolayı sabırlı olmalısınız. Hemen onu ele almak için zorlamayın. Belirli bir programa göre hamster yemi sunmaya, düzenli olarak su sağlamaya ve kafesini temiz tutmaya özen gösterin. Eğer hamsterınızın hasta olduğunu düşünüyorsanız ya da davranış değişiklikleri gözlemlediysenız; vakit kaybetmeden onu veterinere kontrol ettirmelisiniz. En popüler evcil hamster türleri şunlar:

1. Cüce Hamster

Evcil hamster türleri listesinde ilk sırada cüce hamster var. Bu cins, popüler hamster ırkının en küçüğüdür. Cüce hamster çeşidi 5 cm uzunluğuna kadar olgunlaşır. İyi koşullarda bakıldığı taktirde üç seneye kadar yaşayabilir. Besleyicilik yönü yüksek olan hamster yemi tüketmelidir.

2. Cüce Rus Hamster

Bu hamsterlar da maksimum 10 cm boyuta ulaşabilir. En sevilen hamster cinsleri arasında yer almaktadır. Orta boyutlu bir hamster kafesi bu ırk için uygundur. Sosyal bir canlıdır. Aynı ırktan arkadaşları ile uyum içinde yaşayabilir. Hızlı bir hayvandır. Kendisini tehdit altında hissederse çok hızlı bir şekilde kaçabilir. Arkadaş canlısıdır. Ele gelmeyi sever.

3. Suriye Hamsterı

Evcil hamster türleri arasında bulunan Suriye hamsterı, ülkemizde de sıklıkla tercih edilen bir canlıdır. Özellikle çocukların en sevdiği hamster türlerinden biridir. Uzunluğu 10-20 cm kadar olabilir. Ortalama olarak 2-4 sene kadar hayatta kalabilir. Çok çeşitli renk ve tüy uzunluklarında Suriye hamsterı bulunmaktadır. Genelde kahverengi ve beyaz renkli olurlar.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  En Güzel ve Anlamlı Hamster İsimleri 2024

Kaliteli hamster yemi ile beslenmesi gerekmektedir. Evcilleştirilmesi kolay olan bir hamsterdır. Isırma olasılığı en az olan hamster türüdür. Bu sebeple de çocuklar için idealdir. İnsanlara karşı uysal olan bu canlılar, diğer hamsterlara karşı pek öyle sayılmazlar. Bu yüzden de tek başlarına bakılması tavsiye edilir.

4. Çin Hamsterı

Çin hamsterı, yaklaşık olarak 12,5-15 cm uzunluğuna erişebilir. Vücudundaki siyah şeritleri ve diğer hamsterlara göre daha uzun olan kuyruğu ile dikkat çekmektedir. İyi bakılırsa ve genel bakım ihtiyaçları karşılanırsa; üç-dört sene kadar yaşayabilir. Bunun için bakımı aksatılmamalı, hamster suluğu içine her daim temiz su eklenmeli ve kaliteli yemlerle beslenmesi sağlanmalıdır.

Erken dönemden itibaren evcilleştirilirse dost canlısı olabilir. Hem insanlarla hem de diğer hamsterler ile uyumludur. Küçük ve hızlı bir hamsterdır. Bu nedenle de elinizden kolay bir şekilde fırlayabilir. Onu tutarken dikkatli olmalı ve yüksekten düşmemesi için önlem almalısınız. Çin hamsterı, tek başına yaşayabileceği gibi aynı zamanda gruplar halinde de yaşam sürebilir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.