Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Mini Lop Tavşan Özellikleri, Tarihçesi ve Bakımı

16.03.2021
4.003
Abone Ol 
Mini Lop Tavşan Özellikleri, Tarihçesi ve Bakımı

Mini lop tavşanlar, eğlenmeyi seven enerjik ve sevimli evcil hayvanlardır. İlgi çekici görünümleri ve eğlenceli kişilikleriyle, kesinlikle bir aile hayvanı olarak doğru bir seçimdir. Bu tavşanların özellikleri ve bakım ihtiyaçları konusunda tüm bilgiler yazımızda!

Mini Lop Tavşan Tarihçesi

Mini loplar, 1950’lerde Almanya’da geliştirildi. Bu tavşan ırkının Alman lop ve Chinchilla karışımı olduğu bilinir. Onları yetiştirmek için kullanılan diğer ırklar arasında cüce lop tavşan, İngiliz tavşanı, Fransız tavşanı ve Yeni Zelanda tavşanı yer alır. Bu ırkın, minyatür lop tavşan ile aynı cins olmadığına dikkat etmek önemlidir.

Mini Lop Tavşan Genel Özellikleri

Gezegendeki en küçük tavşan ırklarından biridir. Küçük boylarına rağmen, sağlam ve kaslı bir yapıya sahipler. Sevimli özellikleri ve nispeten düşük bakım gereksinimleri nedeniyle oldukça popülerdir. Gösteri tavşanı olarak yetiştirilen özel bir tavşan türüdür.

Kompakt gövdeli küçük bir tavşan ırkı olan mini lop, 1,4 ila 2,7 kg ağırlığındadır. Dolgun ve güçlü bir fiziğe sahipler. Kısa boyunları, geniş başlarını vücutlarına yakın oturtarak onlara yuvarlak bir görünüm kazandırır. Kulaklar, yüzlerinin yanlarına dikey olarak salınır.

Mini lop tavşanı, genellikle bir tüy yumağı gibi görünen çok sevimli küçük bir tavşandır! Tüyleri normal uzunluktadır ve bu uzun koruyucu tüylerin altında yumuşak bir tabaka vardır. Bu cinste en yaygın tüy renkleri arasında siyah, mavi, beyaz kestane, krem, açık kahverengi ve füme yer alır.

mini lop

Mini Lop Tavşan Mizacı

Mini loplar iyi mizaçlı tavşanlar arasındadır! Bir oyuncak ayı gibi bu tavşanlar ilgiyi ve kucaklamaları sever. Bu nedenle, bütün gün kulübelerinde sıkışıp kalmayı istemezler ve onlarla oynamak için zaman ayırmanız gerekir. Ailesiyle zaman geçirmek isteyen rahat bir tavşandır. Hane halkının her üyesiyle kolayca bağ kurarlar. Bu tavşanlar ayrıca egzersiz yapmaktan hoşlanırlar. Eğlenceli ve ilgi çekici tavşan oyuncakları ile oynamak isterler.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Gonzales Hamster ile İlgili Daha Önce Duymadığınız Bilgiler

Genel olarak, erkekler dişilere göre daha rahattır. Bir kalabalık insan grubu içindeyken ya utangaç ya da aşırı enerjik oldukları bilinmektedir. Tavşanlarda erken sosyalleşme son derece önemlidir. Tavşanlar, bir av hayvanı oldukları için genellikle çeşitli şeylerden korkarlar. Tavşanınızı yavaşça farklı görüntülere, seslere ve kokulara alıştırarak, ev ortamında daha rahat olmalarını sağlayabilirsiniz.

Mini Lop Tavşan Yaşam Süresi

Ne yazık ki, mini lop tavşanı diğer bazı tavşan ırkları kadar uzun bir yaşam beklentisine sahip değildir. Ortalama 8 olmak üzere 5 ila 10 yıl yaşarlar. İyi koşullarda bakılması, kaliteli tavşan yemi ile beslenmesi ve yeterince ilgi görmesi söz konusu olduğunda, mini lop ömür süresi de olumlu anlamda etkilenebilir. Ona uygun bir barınma, rahat bir yaşam ortamı, sağlıklı ve dengeli bir beslenme sağlamak, tavşanı mükemmel bir formda tutmanın harika yollarıdır.

Mini Lop Tavşan Beslenme İhtiyacı

Çoğu evcil hayvanda olduğu gibi tavşanlarda da beslenme, mutlu ve sağlıklı bir yaşam sürmelerini sağlamak konusunda önemli bir unsurdur. Bir mini lop maması, tüm temel besin gereksinimlerini karşılayan bir yem ya da pelet karışımı olmalıdır. Tavşanınızın beslenme düzeninde biraz çeşitlilik sağlamak için haftada birkaç kez ona sebze ve meyve sunmalısınız.

mini lop

İdeal olarak bir tavşan %85 saman, %10 yeşillik ve %5 kuru mama içeren bir diyet ile beslenmelidir. Tavşanınız için su sağlamayı da ihmal etmemelisiniz. Tavşanların, ister su kabı veya su şişesi olsun, her zaman temiz bir içme suyu kaynağına ihtiyaçları vardır.

Tavşan mama ve su kabı, tavşan yemi ve diğer ihtiyaçlarınız için petshop online mağazamızı ziyaret edebilirsiniz!

Mini Lop Tavşan Bakımı

Bu tavşanlar, az bakım gerektiren bir evcil hayvan türüdür. Tüylerini mat ve pürüzsüz tutmak için sadece haftalık fırçalama yapmanız yeterlidir. Tavşanlar sık ​​sık kendilerini temizledikleri için genel olarak çok sık yıkanmalarına gerek yoktur. Tavşanı yıkamak da cesaret kırıcı olabilir, çünkü aşırı telaşa ve strese yol açabilir. Tavşan tüy bakımı malzemeleri ile evcil hayvanınızın tüylerini temiz ve hijyenik tutabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Hamster Neden Çok Uyur?

Tavşanınızın tırnaklarını ayda en az bir kez kesmelisiniz. Sarkık kulaklı tavşanlar kulak enfeksiyonlarına ve kulak akarı istilasına eğilimlidir. Evcil hayvanınızın kulaklarını rutin biçimde kontrol etmeyi ve gerekli olduğu taktirde temizlemeyi alışkanlık haline getirmeniz önemlidir. Kulağın içindeki kalıntıları gevşetmek için bir hayvan kulak solüsyonu kullanabilirsiniz.

Mini Lop Tavşan Kaç Yavru Doğurur?

Tavşanlar genelde fazla yavru doğurmalarıyla da ünlüdür. Fakat bu ırk, diğer ırkların aksine tek seferde 2-3 yavru doğurur. Tavşanınızın yavrulamasını istemiyorsanız, 6 aylıkken cinsel olgunluğa ulaşmadan önce kısırlaştırmanız önemlidir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.